Angličania riešia zdravotný stav svojho obrancu, Shaw môže prísť o prvý zápas na Eure

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Angličania riešia zdravotný stav svojho obrancu, Shaw môže prísť o prvý zápas na Eure

Shaw sa už dlhšie nepredstavil v ostrej akcii.
Shaw sa už dlhšie nepredstavil v ostrej akcii.AFP
Obranca Manchestru United Luke Shaw (28) by rád nastúpil na otvárací zápas Anglicka na majstrovstvách Európy. Angličan však zároveň nechce riskovať štart v dueli proti Srbsku, pretože do tempa sa dostáva po dlhšej pauze spôsobenej zranením.

Tréner Anglicka Gareth Southgate povedal, že so Shawom, ktorý naposledy hral vo februári, keď si privodil svalové zranenie pri víťazstve United 2:1 na pôde Lutonu v Premier League, riskuje.

Futbalista je už 10 rokov súčasťou mužstva Red Devils, no momentálne je sklamaný, keďže fanúšikovia spochybnili jeho oddanosť klubu. Stalo sa tak po tom, čo bol vybraný do nominácie na EURO, aj keď v uplynulej sezóne odohral za United len 15 zápasov.

"Ak ma tréner požiada, aby som hral, nikdy nepoviem nie. V Lutone som však nemal hrať," povedal Shaw britským médiám a dodal:

"Je to tak trochu chyba každého z nás. Čiastočne aj moja, čiastočne lekárskeho personálu. Vrátil som sa príliš rýchlo a vlastne to skončilo tak, že som si privodil ďalšie zranenie podkolennej šľachy. Tlačil som na to, aby som urobil všetko pre to, aby som bol pre United fit."

Na otázku, či 16. júna bude hrať proti Srbsku v skupine C, Shaw odpovedal: "Nezáleží to len na mne. Ideme deň po dni a uvidíme, ako sa budem cítiť na tréningu. Rád by som stihol prvý zápas, ale nechcem sa príliš ponáhľať, pretože reálne mám len jednu šancu."

Anglický bek dodal, že piatková prehra národného výberu 0:1 s Islandom v poslednom prípravnom súboji pred Eurom by mohla byť pre tím výhodou. "Môže to byť tá najlepšia vec, ktorá sa nám mohla stať. Vďaka tomu sme si uvedomili, že cesta turnajom v Nemecku nebude jednoduchá. Od tímu to bude vyžadovať veľké odhodlanie," myslí si Shaw.