EURO 2024: Angličania s množstvom kanonierov sú favoritom ME. Negatívne prekvapenie od Dánov?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglická zostava plná kanonierov je hlavným favoritom Eura. Negatívne prekvapenie od Dánov?

Bellingham a Kane patria medzi najväčšie hviezdy šampionátu.
Bellingham a Kane patria medzi najväčšie hviezdy šampionátu.Profimedia
Futbalové majstrovstvá Európy začínajú už o pár týždňov a tak vám ponúkame tretiu epizódu nášho seriálu Cesta na Euro. Tentokrát sa s Jánom Morávkom zameriame na skupinu C, kde sa predstaví Anglicko. Albion považuje bývalý futbalista a expert českej verzie Flashscore Správ za najväčšieho favorita celého šampionátu.

Morávek prezradil svoj predpoklad: "Od Anglicka mám veľké očakávania, už dlho čakajú na nejaký väčší úspech a teraz by mohol prísť. Káder majú naozaj veľmi našliapaný a tipujem ich na víťaza celého turnaja. Pre trénera Southgatea musí byť zložité už len urobiť finálnu nomináciu, mimo kádra nutne zostanú niektorí skvelí hráči."

Následne český expert dodal: "Teším sa na dvojicu Palmer, Mainoo, sám som zvedavý, koľko minút dostanú. Konkurencia v tíme je obrovská, ale osobne by som ich rád videl s výraznejšou minútážou."

Pozíciu favorita u Angličanov potvrdzuje aj štatistika, ktorá poukazuje na obrovskú streleckú potenciu jeho hráčov. Hneď šesť ich figuruje v dvadsiatke najlepších strelcov TOP 5 európskych súťaží!

Cesta na EURO: Skupina C
Flashscore

Keby mal Ján Morávek v skupine C predpovedať nejaké prekvapenie, čakal by ho od Dánov. "Podľa mňa Dáni nepostúpia zo skupiny. Možno aj preto, že srdce a duša tímu v podobe Eriksena a Höjbjerga nie sú v ideálnej forme. To by mohlo mať negatívny vplyv na pôsobenie Dánska na turnaji," tipuje Morávek.

Program Euro 2024