Anglicko znova herne nepresvedčilo, Dánsko uchmatlo favoritovi bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko znova herne nepresvedčilo, Dánsko uchmatlo favoritovi bod

Aktualizované
Anglicko nedokázalo zdolať Dánsko.
Anglicko nedokázalo zdolať Dánsko.AFP
Futbalisti Anglicka remizovali vo štvrtkovom druhom vystúpení v C-skupine ME v Nemecku s Dánskom 1:1. Angličania sú so ziskom štyroch bodov na čele tabuľky. V utorok o 21:00 nastúpia v záverečnom dueli v skupine proti Slovinsku. Dáni, ktorí majú na konte dva body, sa v rovnaký deň stretnú so Srbskom. Z každej skupiny postúpia do osemfinále prví dvaja a štyria najlepší v šesťčlennej tabuľke tretích tímov.

Dánsko - Anglicko 1:1

Tréner Southgate nespravil oproti úvodnému duelu ani jednu zmenu v anglickej základnej zostave, zatiaľ čo Dáni vymenili len Baha na pravom kraji za Maehleho. Začiatok bol opatrný z oboch strán. Walker trochu vystrašil fanúšikov ostrovnej krajiny, pretože pri centri nepríjemne došliapol, ale pokračoval v hre.

Bellingham sa stal prvým Angličanom, ktorý nastúpil do desiatich zápasov na veľkých turnajoch pred dovŕšením 21 rokov. Brankár Pickford absolvoval už svoj 21. duel v národnom tíme na MS/ME, čo je nový rekord krajiny. Prvú šancu mal Foden, pretože sa pekne dostal na hranicu pokutového územia, lenže ľavačkou mieril nad bránu. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Radosť na strane Anglicka vypukla v 18. minúte, keď Walker využil chybu Kristiansena, prihral do päťky, tam sa hrací predmet odrazil a voľný Harry Kane z hranice päťky nemal problém otvoriť skóre - 0:1. Bol to jeho 64. presný zásah v reprezentácii, čím naďalej zlepšuje rekord a trinásty na MS/ME. 

Toľko dali dokopy Rooney a Owen. Kane ich zároveň aj napodobnil a stal sa tretím anglickým hráčom s gólom na štyroch vrcholných šampionátoch. Dáni sa k bráne Pickforda nedostávali často, napriek tomu vyrovnali. Morten Hjulmand sa oprel do lopty asi z 25 metrov a tesne nad trávnikom trafil presne k žrdi - 1:1.

Pre stredopoliara portugalského Sportingu išlo v deviatom vystúpení za národný tím o premiérový gól. Zároveň to bol trinásty zásah spoza šestnástky na tohtoročnom Eure, pričom naposledy ich za celý turnaj bolo dvanásť. Spoluhráča chcel napodobniť Højbjerg, na to si už Pickford dal pozor.

Eriksen mal za úvodných 30 minút až sedem dotykov s loptou vo vápne súpera, čo bolo v tom čase viac ako celý anglický tím dokopy. Dánsko malo po strelenom góle viac z hry, v závere úvodného dejstva sa skóre nezmenilo. Po zmene strán sa dostal Saka k dlhému pasu do šestnástky a hlavou chcel prehodiť gólmana, trafil bočnú sieť.

Aktuálna tabuľka skupiny C.
Aktuálna tabuľka skupiny C.Flashscore

Albion mohol znova vyhrávať po zaujímavom pokuse z diaľky od Fodena, ten opečiatkoval tyč. V druhom polčase každopádne veľa zaujímavejších momentov dlho nebolo. Zmeniť to skúšal Højbjerg, strela z 20 metrov po trávniku išla k žrdi, kam Pickford dočiahol.

Strelecky aktívny Højbjerg nepoľavoval a skúšal to ďalej, lenže ani voľný na hranici šestnástky neuspel, chýbali mu však iba centimetre, aby trafil vinkel. Stretnutie prinieslo remízu, čo znamená, že Anglicko ani na štvrtý pokus proti Dánsku na veľkom turnaji neprehralo, ale ešte nikdy nevyhralo úvodné dva zápasy.

Pred záverečným kolom majú šancu na účasť vo vyraďovačke všetky štyri tímy.

Zostrih zápasu Dánsko - Anglicko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!