Anglicko znova nepresvedčilo, ale končí prvé. Zo skupiny postupuje aj Slovinsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko znova nepresvedčilo, ale končí prvé. Zo skupiny postupuje aj Slovinsko

Aktualizované
Anglicko vyhralo skupinu, ale herne sa poriadne trápilo.
Anglicko vyhralo skupinu, ale herne sa poriadne trápilo.AFP
Anglickí futbalisti postúpili do osemfinále ME ako víťazi C-skupiny. Stačila im k tomu aj bezgólová remíza so Slovinskom v záverečnom skupinovom dueli v Kolíne nad Rýnom. Slovinci sa do osemfinále prebojovali z tretej priečky tabuľky, vo vyraďovačke si zahrajú prvýkrát na významnom podujatí.

Anglicko - Slovinsko 0:0

Tréner Southgate spravil v základnej zostave len jednu zmenu. Alexander-Arnold ostáva na lavičke a jeho miesto v strede zálohy vyplní Gallagher. Medzi náhradníkmi naďalej ostáva aj Palmer, ktorý na Eure stále nenastúpil, ale po jeho povolaní do hry volajú mnohí fanúšikovia. Slovinsko nastupuje aj do tretieho duelu s rovnakou jedenástkou.

Outsider sa favorita vôbec nezľakol a v úvodných minútach mal opticky viac z hry. Navyše Šeško ostal osamotený na malom vápne, jeho hlavička však našla iba Pickforda. Anglicko chcelo zahroziť po brejku Fodena, na zadnej žrdi sa pošmykol Saka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Rovnaká spolupráca síce priniesla napnutie siete, krídelník Arsenalu do nej mieril po predošlom ofsajde. Na oboch stranách bolo cítiť nervozitu, ktorá sa pretavovala do viacerých nepresností. Oblak prvý raz zasahoval proti strele z diaľky do stredu brány od Kanea, zakrátko si poradil s výborným pokusom Fodena z priameho kopu.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovinsko.
TV Markíza

Za úvodných 31 minút mal Kane tri dotyky s loptou v šestnástke súpera, čo je viac ako počas predošlých dvoch zápasov (2). Trippier tesne pred prestávkou vyslal výborný pas na zadnú žrď, voľný Kane v páde nedokázal hrací predmet usmerniť do odkrytej časti brány. V prvom polčase gól nepadol.

Do druhého dejstva vybehol mladý Mainoo. Albion zvýšil obrátky, narážal na pevne sformovanú defenzívu súpera. Po hodine hry nastala veľká skrumáž v päťke, ktorú chcel Saka ukončiť nožničkami, lenže nebezpečne trafil hlavu Šporara. Po prvom momente hrôzy bol bývalý útočník Slovana v poriadku.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Záverečných dvadsať minút už absolvoval na ihrisku aj toľko žiadaný Palmer. Po jeho príchode sa nedialo dokopy nič, ale práve ofenzívny hráč Chelsea sa mohol stať hrdinom. Strieľal voľný z hranice pokutového kopu priamo do Oblaka. Stretnutie skončilo remízou 0:0, čo znamená, že zo skupiny C postupujú tri tímy.

Anglicko ju vyhralo so ziskom piatich bodov, druhé Dánsko má tri, rovnako ako tretie Slovinsko. To sa však určite umiestni medzi štyrmi najlepšími mužstvami na tretích priečkach. Zároveň to znamená aj to, že Chorvátsko už nemôže postúpiť, stratilo aj teoretickú šancu.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!