Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglický obranca Shaw: Som pripravený hrať. Je to na trénerovi, som mu vďačný

Shaw sa na tlačovej konferencii usmieval.
Shaw sa na tlačovej konferencii usmieval.Profimedia
Anglický obranca Luke Shaw (28) ubezpečil, že je pripravený nastúpiť od začiatku v stredajšom semifinále Eura proti Holandsku. Ľavý obranca sa vrátil do hry vo štvrťfinále proti Švajčiarsku po viac ako štyroch mesiacoch, počas ktorých mal dlhodobé svalové problémy.

Anglicko bolo kritizované za nepresvedčivé výsledky a herný prejav, pričom najmä pozícia ľavého obrancu bola veľmi diskutovaná, keďže pravý obranca Kieran Trippier hral "cez nohu". Tréner Gareth Southgate vzal Shawa na turnaj do Nemecka napriek tomu, že obranca Manchestru United nastúpil na svoj posledný súťažný zápas v polovici februára. V sobotu odohral 43 minút proti Švajčiarsku a bol pri postupe Albionu po penaltovom rozstrele.

"Samozrejme, že som pripravený, ale všetko závisí od trénera. Som mu vďačný, že mi verí a nominoval ma na turnaj. Teraz sa cítim zdravý a pripravený hrať," citovala Shawa agentúra AP.

Holandsko - Anglicko (streda, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!