Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belgičania s nečakaným krokom pred ME, Tedesco už určil brankársku jednotku

Tedesco ďalšie meno na belgickú súpisku nepridá.
Tedesco ďalšie meno na belgickú súpisku nepridá.Profimedia
Belgicko vezme na EURO 2024 nečakane iba 25 hráčov po tom, čo sa rozhodlo nepridať turnajovú súpisku ďalšie meno. A to aj napriek tomu, že v priebehu týždňa pozvalo do tréningového kempu dvoch mladíkov, uviedol v piatok tréner Domenico Tedesco (38).

Belgicko už predtým nominovalo 25 hráčov, čo je o jedného menej, ako je maximálny povolený počet na turnaji v Nemecku. Tento týždeň však pozvalo Arneho Engelsa a Mandela Keitu, aby s tímom trénovali. To vyvolalo špekulácie, že jeden z nich by mohol byť pridaný do piatkového polnočného termínu. Tedesco však potvrdil, že ani jeden z dvojice na turnaj nepocestuje.

"Rozhodli sme sa, že na majstrovstvá Európy pôjdeme s 25 hráčmi," povedal na tlačovej konferencii. "Všetko je to o tímovom duchu. Nechcel som sklamať mladého hráča. Vždy som mal jasno v tom, že do Nemecka pôjdeme s 25 mužmi."

Stane sa to aj napriek prízvukovaniu kouča, ktorý potvrdil, že naďalej pretrvávajú otázniky nad kondíciou obrancov Jana Vertonghena a Arthura Theateho.

Tridsaťsedemročný Vertonghen, ktorý je so 154 zápasmi najskúsenejším belgickým reprezentantom, sa snaží dať dokopy zo zranenia slabín, zatiaľ čo ľavý bek Theate má zranený členok.

"Nebude trvať dlho, kým sa Vertonghen vráti. Samozrejme, nie je preňho ľahké byť na vedľajšej koľaji, ale je to dôležitý hráč v našom výbere," uviedol Tedesco a potvrdil, že Theate bude mimo hry dlhšie.

Tedesco priznal, že brankárskou jednotkou Belgicka, ktorému chýba Thibaut Courtois z Realu Madrid, bude bundesligista Koen Casteels. Casteels nastúpi v poslednom prípravnom zápase proti Luxembursku v sobotu v Bruseli. "Aj ostatní brankári sú špičkoví, ale to, že sa Casteels stal jednotkou, zabezpečili detaily," vysvetlil Tedesco.

Prvý zápas Belgicka na Eure sa uskutoční 17. júna vo Frankfurte proti Slovensku.