EURO 2024: Francúzi dúfajú, že Mbappé stihne zápas s Holandskom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boj s časom. Francúzi dúfajú, že Mbappé stihne šláger proti Holandsku

Mbappe utrpel zlomeninu nosa
Mbappe utrpel zlomeninu nosaProfimedia
Spoluhráči Kyliana Mbappého (25) dúfajú, že po zlomenine nosa, ktorú utrpel v pondelok, by mohol byť k dispozícii na piatkový zápas majstrovstiev Európy proti Holandsku.

Francúzsko zatiaľ neoznámilo, či bude ich kapitán k dispozícii na najbližší zápas na turnaji v Nemecku, ale francúzske médiá v utorok informovali, že je mimo hry. Adrien Rabiot aj William Saliba však na stredajšej tlačovej konferencii zazneli optimisticky a nevzdali sa nádeje, že Mbappé by mohol hrať napriek zlomenine, ktorú utrpel v závere zápasu s Rakúskom (1:0) v Düsseldorfe.

"Dnes ráno som sa s ním stretol, bol na tom o niečo lepšie. Išiel na ďalšie vyšetrenia. Viac neviem. Ale keď som ho dnes ráno videl, bol na tom lepšie," povedal novinárom obranca Saliba. Rabiot vyzdvihol príklad svojho spoluhráča z Juventusu Wojciecha Szczesného, ktorý si v apríli taktiež zlomil nos.

"Neviem presne, či je to rovnaké ako u Kyliana. Na druhý deň alebo o dva dni neskôr podstúpil operáciu a bol k dispozícii na nasledujúci zápas. Preto keď mi povedali o Kylianovom zlomení nosa, v mojej hlave to nebolo také vážne, pretože som si povedal, že by mohol byť k dispozícii pomerne rýchlo," nechal sa počuť stredopoliar.

Rabiot povedal, že ak Mbappé nestihne nastúpiť, Francúzsko si bude aj tak veriť vo svoje šance proti Holanďanom, ktorí v nedeľu vyhrali svoj úvodný zápas s Poľskom v Hamburgu.

"Samozrejme, je to veľmi dôležitý hráč a to bude mať nevyhnutne vplyv najmä na prípravu súperov, ale máme výnimočný tím. Na lavičke je viac než dosť možností, aby sme ho nahradili. Mám úplnú dôveru v našu kvalitu na lavičke," dodal.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!