Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bojovali sme ako levy, je ťažké to prijať, smúti Koeman. Penaltový faul Dumfriesovi nevyčíta

Weghorst a Koeman nemali dôvod na radosť.
Weghorst a Koeman nemali dôvod na radosť.Reuters
Tréner Holandska Ronald Koeman (61)! cítil viac hrdosti než bolesti po tom, čo sa jeho tím dostal veľmi blízko k postupu do finále Eura 2024. Oranjes v semifinále podľahli Anglicku, rozhodol o tom neskorý gól striedajúceho Ollieho Watkinsa (28).

Koeman uviedol, že je srdcervúce prehrať zápas, v ktorom boli jeho zverenci lepší. Lodivod sa domnieva, že fanúšikovia Holandska by mali byť optimistickí, pokiaľ ide o budúcnosť mužstva, hráči podľa kouča až do samotného konca ukázali útočnú mentalitu.

"Som sklamaný z konečného výsledku, pretože sme začali dobre," uviedol kormidelník, ktorého tím po siedmich minútach viedol 1:0 vďaka zásahu Xaviho Simonsa. Podľa Koemana potom Oranjes stratili kontrolu v strede poľa proti hráčom ako Bellingham a Foden, následne si ju však dokázali získať späť.

"V posledných 20 minútach som mal pocit, že sme boli celkovo lepším tímom, viac sme útočili. Zrazu prišiel ten skvelý gól a bolo po všetkom. Ťažko sa to prijíma," dodal s odkazom na víťazný zásah Watkinsa v nadstavenom čase.

Zostrih zápasu Holandsko - Anglicko.
TV Markíza

Koeman takisto uviedol, že nesúhlasí s rozhodnutím o udelení penalty, ktorá priniesla Anglicku vyrovnanie, keď Kanea pri jeho strele trafil spodkom kopačky Dumfries. Holandský tréner však povedal, že jeho tím mohol ešte otočiť zápas vo svoj prospech, keby bol rozhodnejší.

"Sám som bývalý obranca, čo mohol v tejto pozícii urobiť? Snažil sa zablokovať loptu. Trestať to znamená povedať mu, že nemôžeme hrať poriadne futbal. Je to môj osobný názor. Mali by sme byť hrdí, pretože sme v týchto týždňoch dosiahli veľa vecí a po tom, čo som videl, ako môj hráč bojoval až do konca, niet čo kritizovať," vravel a pokračoval:

"Bojovali sme ako levy. Potrebovali sme len trochu viac rovnováhy, anglický tím to zvládol lepšie ako my, takže im gratulujem. Musím poďakovať svojim hráčom, pretože v niečo verili a bolo dobré to vidieť. Aj keď teraz je už neskoro. S týmto pocitom už nič neurobíme, ale v budúcnosti sa vrátime silnejší."

Koeman vravel, že sa už teší na MS 2026 a dúfa, že Holandsko tam príde so skvelou zmesou mladosti a skúseností, ktorá by z nich mala urobiť silného konkurenta: "Verím, že náš tím je schopný urobiť viac. Sú tu aj hráči, ktorí sa k nám v budúcnosti pridajú. Niektorí nemohli hrať, pretože neboli fit."

Koučovi sa páčila pracovná morálka jeho výberu. "Spoločne sme pracovali správnym spôsobom, bolo to dôležité a dalo nám to cestu, po ktorej môžeme ísť. Musíme zlepšiť niektoré aspekty, ale myslím si, že sme boli blízko finále. Skvelá mentalita, tímový duch. Prial by som si, aby sme hrali vo finále, ale nie je to možné a je mi to veľmi ľúto," priznal.

Holandsko - Anglicko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!