Buffon varuje súperov: Nepodceňujte skvelé Taliansko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buffon varuje súperov: Nepodceňujte skvelé Taliansko

Buffon sa domnieva, že jeho národ je podceňovaný.
Buffon sa domnieva, že jeho národ je podceňovaný.Reuters
Bývalý výnimočný brankár Gianluigi Buffon (46) pred štartom Eura zdôraznil, že sa mu nepáči, ako jeho Taliansko ľudia podceňujú. Aktuálny člen realizačného tímu trénera Spallettiho (65) si myslí, že jeho národný tím má nielen talent, ale najmä správny prístup k tomu, aby úspešne obhájil posledný titul.

Taliansko, ktoré sa síce nedokázalo postúpiť na posledné dva ročníky majstrovstiev sveta, no na EURO mu to vyšlo. Aj keď nie úplne podľa predstáv a ideálne. S napätím a vypätím všetkých síl v záverečnom kole kvalifikácie remizovalo 2:2 s Ukrajinou.

Squadra Azzurra bola následne vyžrebovaná do jednej z najťažších skupín na turnaji - spolu so Španielskom, Chorvátskom a Albánskom. S ohľadom na početné zranenia a nútené zmeny v konečnej nominácii, sa vynára množstvo otázok, či vôbec Taliani dokážu touto "skupinou smrti" prejsť bez ujmy. Gianluigi Buffon do tejto kategórie nepatrí. Svojej krajine maximálne verí.

"Myslím si, že tento národný tím je podceňovaný. Je to však konkurencieschopné mužstvo, najmä pre silu charakteru všetkých hráčov," zdôraznil 46-ročný bývalý brankár novinárom.

"Práve to ma najviac prekvapilo a zároveň potešilo, keď som videl pocit spolupatričnosti k nášmu národu a k dresu Talianska. Sú tu štyria, piati alebo šiesti hráči, o ktorých by som povedal, že patria k svetovej triede. Máme skvelý tím, ale aj niekoľko výborných futbalistov, ktorí nám môžu pomôcť odohrať pozitívne EURO," doplnil.

Buffon, ktorý za Taliansko nastúpil 176-krát a v roku 2006 zdvihol nad hlavu titul majstra sveta, pôsobí na Eure ako vedúci delegácie talianskej reprezentácie. Obhajca titulu začne svoju kampaň v skupine B v sobotu proti Albánsku, následne sa 20. júna stretne so Španielskom a o štyri dni neskôr s Chorvátskom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!