Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calzona po povinnej jazde proti San Marínu nepochválil obrannú činnosť, vyzdvihol dvoch hráčov

Calzona sledoval vysokú výhru svojho tímu nad futbalovým trpaslíkom.
Calzona sledoval vysokú výhru svojho tímu nad futbalovým trpaslíkom.TASR
Slovenskí reprezentanti zdolali v prípravnom zápase pred blížiacim sa Eurom v Nemecku národný tím San Marína 4:0. Sokoli odohrajú v nedeľu 9. júna duel s Walesom, po ktorom sa presunú do dejiska majstrovstiev Európy.

Slovensko - San Maríno 4:0

Slováci na štadióne v rakúskom Wiener Neustadte rozhodli o svojom triumfe nad outsiderom troma gólmi v prvom polčase. Strelecký účet si pri svojom debute za národný tím otvoril stredopoliar Tomáš Rigo"Hodnotím to veľmi pozitívne, bol to môj prvý zápas a hneď sa mi podarilo skórovať. Ale nie len gól, aj celkovo s výkonom som spokojný," prezradil v rozhovore pre stanicu RTVS Šport.

Debut si okrem neho odkrútil aj Dominik Hollý z Jablonca, ktorý odohral 23 minút: "Sme radi za to, že sme zvíťazili. Mali sme výborný vstup. Ja som si užil každú minútu na ihrisku s takými skvelými hráčmi. Dal som zo seba maximum, uvidíme, či som trénera presvedčil. Som rád, že mi dal šancu."

Ako druhý v poradí prekonal gólmana súpera Tomáš Suslov, ktorý sa stal nedávno v Hellase Verona najlepším hráčom sezóny na základe hlasovania fanúšikov. "Niečo sme určite splnili, ale robili sme veľa chýb. Chceli sme niečo vytvoriť a občas sa to stáva. Vyhrali sme a hlavné je, že sme zdraví a pokračujeme v príprave. Nebol to jednoduchý zápas, každý sa dnes vie postaviť. Dali sme aspoň štyri góly a môžeme byť spokojní," povedal.

Hollý zažil víťaznú premiéru.
Hollý zažil víťaznú premiéru.TASR

Tretí presný zásah zaznamenal Lukáš Haraslín. Futbalista pražskej Sparty najskôr v 17. minúte opečiatkoval žrď, ale ešte v priebehu prvého dejstva rozvlnil sieť, keď sa k nemu po kombinácii odrazila lopta v šestnástke a prudkou strelou nedal šancu Colombovi v bráne San Marína.

"Bol to prvý zápas pred ME, teraz náš čaká Wales, ktorý nás preverí. Chceli sme si vyskúšať veci, ktoré sme trénovali. Zo začiatku to trochu škrípalo, ale potom sme sa chytili šance, mali sme dobré fragmenty, vytvorili si dobré šance a dali pekné góly," zhodnotil po stretnutí.

Francesco Calzona zhodnotil meranie síl nasledovne: "V týchto zápasoch ma nezaujíma výsledok ale výkon, či sme sa zlepšili vo veciach, ktoré sme si natrénovali. Som spokojný s tým, že sme si dokázali vytvoriť dostatok príležitostí. Menej s defenzívnou prácou mužstva. Musíme byť kompaktnejší a získavať viac lôpt. Páčil sa mi výkon Strelca a Rigo tiež odohral dobrý zápas."

Gólová radosť Slovákov.
Gólová radosť Slovákov.TASR

Slovensko nedalo šancu San Marínu, Rigo okorenil debut gólom

Strelec zaznamenal štvrtý gól mužstva. "Bolo to náročné, keďže súper stál v piatich vzadu a zhusťoval stred. Mali sme málo priestoru, ja som sa snažil spadať do línie a pomôcť chalanom v kombinácii. Som šťastný, že sa mi napokon podarilo dať aj gól," vyjadril sa hráč Slovana Bratislava.