Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čech Jurásek po debute na Eure: Výsledok sa nepodaril, ale hrali sme skvele

Matěj Jurásek v akcii proti Gruzínsku.
Matěj Jurásek v akcii proti Gruzínsku.Profimedia
Český futbalový reprezentant Matěj Jurásek (20) si váži debut na majstrovstvách Európy, ale mrzelo ho, že sa mu premiéra výsledkovo nevydarila. Reprezentácia Česka s Gruzínskom remizovala 1:1, čím si skomplikovala boj o postup do osemfinále. V poslednom stretnutí skupiny F v stredu musí zdolať Turkov. Jurásek sa toho však neobáva, pretože je presvedčený, že Česi dokážu hrať pod tlakom. Povedal to v rozhovore s novinármi.

Gruzínsko - Česko 1:1

V 55. minúte si pripísal len tretí štart za národný tím, keď nahradil Václava Černého. "Výsledkovo nebola premiéra nič moc, ale za 35 minút som veľmi rád. Výsledok sa nevydaril, ale povedal by som, že sme hrali skvele. Na rozdiel od predchádzajúceho zápasu (s Portugalskom) tam bola nadstavba. Musíme zvládnuť posledný duel," uviedol Jurásek.

Zostrih zápasu Gruzínsko - Česko.
TV Markíza

Na ihrisku pôsobil sebavedomo, dokonca si dovolil aj pätičku. "To mám vo svojom štýle. Samozrejme, je tam strach, že to nemusí vyjsť, ale na toto si verím. Povedal by som, že aj pre súpera je to určité prekvapenie. Môžete sa, napríklad, dostať do väčšej šance. Nastupoval som za stavu 0:1. Vždy tam idete s tým, že musíte niečo urobiť. Išiel som s tým teda niečo urobiť," pokračoval 20-ročný hráč Slavie.

Výber trénera Ivana Haška má po dvoch dueloch iba bod, keď v utorok podľahol Portugalsku 1:2. "Nálada je zatiaľ trochu horšia, to je jasné, pretože sa nám nepodarilo dotiahnuť stretnutie do víťazného konca. Tréneri vraveli, že nám nemajú čo vytknúť. Musíme dať hlavy hore a zvládnuť posledný zápas. Myslím si, že vieme hrať pod tlakom, takže sa toho nebojím," uzavrel Jurásek.

Vývoj štatistiky očakávaných gólov (xG).
Vývoj štatistiky očakávaných gólov (xG).Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!