Česi na Turkov bez Schicka. Kľúčového útočníka nepustí do dôležitej bitky zranené lýtko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česi na Turkov bez Schicka. Kľúčového útočníka nepustí do dôležitej bitky zranené lýtko

Schick nedohral zápas proti Gruzínsku.
Schick nedohral zápas proti Gruzínsku.Profimedia
Vyšetrenie na magnetickej rezonancii preukázalo, že Patrik Schick (28) má zo sobotňajšieho druhého zápasu na ME v Nemecku proti Gruzínsku poranený lýtkový sval. Informáciu Českej televízii, že najlepší strelec v aktuálnej nominácii trénera Haška (60) určite príde o stredajší záverečný zápas skupiny proti Turecku, vedenie tímu nepotvrdilo.

Hráč bude naďalej s mužstvom, povedal novinárom tlačový hovorca reprezentácie Petr Šedivý: "Patrik Schick podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré preukázalo zranenie lýtkového svalu. Hráč zostáva s tímom a je v starostlivosti lekárov a fyzioterapeutov, ktorí mu poskytujú maximálnu starostlivosť."

Zápas s Tureckom rozhodne o tom, či český tím na európskom šampionáte prejde zo skupiny. Víťazstvo by mu takmer určite vynieslo postup, za určitých nie príliš pravdepodobných okolností by mu však mohla stačiť aj remíza. Po utorkovej úvodnej prehre 1:2 s Portugalskom a sobotnej remíze má na konte v skupine jediný bod.

Zostrih zápasu Gruzínsko - Česko.
TV Markíza

Schick najprv v dueli s Gruzínskom v Hamburgu v 59. minúte vyrovnal na konečných 1:1 a šiestym gólom sa osamostatnil na čele tabuľky českých kanonierov na ME. O necelých 10 minút neskôr si však sadol na trávnik, držal sa za lýtko a potom s hlavou v dlaniach odkráčal z ihriska, vystriedal ho Mojmír Chytil. Ihneď po zápase hlavný kouč Ivan Hašek pripustil, že v tomto smere nie je úplným optimistom.

Asistent trénera Jaroslav Köstl novinárom povedal, že prvotné vyšetrenie večer po súboji dalo nádej, že by zranenie nemuselo byť až také vážne, ako sa pôvodne zdalo. Kanonier Leverkusenu absolvoval magnetickú rezonanciu, ktorá preukázala problém vo svale. Nie je tak príliš pravdepodobné, že by sa Schick, s 20 gólmi suverénne najlepší strelec v českej nominácii na turnaji, dal do stredajšieho duelu do poriadku.

Schick sa zranil v sobotňajšom zápase proti Gruzínsku.
Schick sa zranil v sobotňajšom zápase proti Gruzínsku.Profimedia

Drobné problémy postihli v zápase s Gruzínskom aj stredopoliara Lukáša Provoda, ktorý v 81. minúte striedal. "Mám ľahký výron členku, ale myslím si, že to nie je nič vážne. Čakal som, že to v nedeľu ráno bude horšie. Takže sa cítim dobre a určite budem pripravený," vyhlásil Provod.

Ostatní hráči sú v poriadku. "Zdravotný stav mužstva je zodpovedajúci tomu, že sme hrali dva zápasy v štyroch dňoch. Určitá únava u niektorých hráčov je, ale nič zásadné smerom k zápasu s Tureckom by tam nemalo byť," povedal Köstl.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!