EURO 2024: Analýza skupiny F pohľadom Jana Morávka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česi pôjdu ďalej. Kľúčový bude servis pre Schicka, myslí si expert Jan Morávek

Česko sa bude spoliehať najmä na Patrika Schicka.
Česko sa bude spoliehať najmä na Patrika Schicka.Profimedia
V piatok večer sa v Mníchove začínajú majstrovstvá Európy vo futbale, a tak je ideálny čas zamerať sa na poslednú skupinu F v seriáli Cesta na EURO. V nej sa okrem českého tímu predstavia aj Portugalsko, Turecko a Gruzínsko. Svoj pohľad tradične dodal niekdajší reprezentant, bundesligový stredopoliar a expert českej mutácie Flashscore Správ Jan Morávek (34).

"Podľa môjho názoru by naša skupina mohla byť jednou z dvoch, z ktorých postúpia len dva tímy. Vychádza mi to na Portugalsko a na nás, tak dúfam, že to dobre dopadne a tieto dva tímy skutočne postúpia," optimisticky vidí české nádeje Morávek.

"Myslím si, že to môžeme považovať za úspech už len preto, že na Eure sme, veľa asi lepších tímov sa tam nedostalo. Ak by sa nám ešte podarilo postúpiť zo skupiny, bolo by to skvelé. Extrémne dôležité budú dve veci - ako si naša obrana poradí s veľmi kvalitnými ofenzívami súpera a potom tiež to, aký servis dostane Patrik Schick," uvažuje Morávek a dodáva: "V minulosti Patrik ukázal, že keď napríklad z brejkov dostane šance, dokáže ich premeniť s veľkým prehľadom."

Cesta na EURO: Skupina F
Flashscore

"Ak by som mal vybrať zaujímavého mladého hráča, na ktorého sa môžem tešiť v tejto skupine, asi by som ukázal na Portugalčana Joãa Nevesa z Benficy. Vo veku 19 rokov je zázračným dieťaťom portugalského futbalu, o ktorom sa špekuluje, že jeho trhová hodnota presahuje 100 miliónov eur. Otázkou však, samozrejme, je, ako sa tento box to box stredopoliar skutočne dostane do hry z dôvodu obrovskej konkurencie v portugalskom strede poľa. Veľmi rád by som ho však videl po boku Bruna v základnej zostave," teší sa Morávek.

Program Eura 2024 v Nemecku: Kedy hrajú Slováci?

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!