Česko zvládlo posledný zápas pred Eurom, Lewandowski sa zranil v dueli s Tureckom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česko zvládlo posledný zápas pred Eurom, Lewandowski sa zranil v dueli s Tureckom

Aktualizované
Česká reprezentácia pred Eurom zvíťazila.
Česká reprezentácia pred Eurom zvíťazila.Profimedia
Futbalisti Česka zdolali v príprave pred európskym šampionátom v Nemecku výber Severného Macedónska. Pondelok ponúkol aj stretnutia Poľska s Tureckom a Holandska s Islandom. Severní susedia Slovenska majú hlavy v smútku po skorom striedaní najväčšej hviezdy Roberta Lewandowského (35).

Česko - Severné Macedónsko 2:1

Zverenci trénera Ivana Haška síce herne neoslnili, ale pomohli si dvoma pokutovými kopmi. Prvý premenil po hodine hry Patrik Schick a druhý v závere nadstaveného času Antonín Barák. Česi sú teraz naladení na štvrtkový odchod do dejiska šampionátu, kde ich v utorok čaká prvý duel proti Portugalsku.

Na trávniku to rozhodne nevyzeralo ako priateľský zápas pár dní pred odchodom na dôležitý turnaj. Oba tábory si nedali nič zadarmo a na ihrisku to miestami vrelo. Hráči si často nadávali a dokonca došlo aj na strkanice. Nervozita sa však prejavovala aj na českých futbalistoch, ktorí sa občas nechali vyprovokovať niektorými verdiktmi rozhodcov.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Holandsko - Island 4:0

Holandskí futbalisti nadviazali na vysoké víťazstvo proti Kanade a v poslednom prípravnom zápase na EURO zdolali Island 4:0. Domáci najprv nedokázali využiť dominantný výkon, ale spolupráca Denzela Dumfriesa a Xaviho Simonsa z 23. minúty ich posadila na koňa. Pre vychádzajúcu hviezdičku, o ktorú sa uchádzajú mnohé veľkokluby, to bol prvý seniorský gól v reprezentácii krajiny tulipánov. Virgil van Dijk po zmene strán potvrdil svoju prekvapujúcu streleckú formu a skóroval za Oranjes v druhom priateľskom stretnutí v rade.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Poľsko - Turecko 2:1

Futbalisti Poľska aj napriek víťazstvu nad Tureckom príliš veľa dôvodov na radosť nemajú. Skóre duelu síce už v 12. minúte po nahrávke Roberta Lewandowského otvoril Karol Swiderski, obaja útoční parťáci sa ale už v prvom polčase zranili a nad ich účasťou na Eure tak visí otáznik. Turci síce po zmene strán zabrali a dokonca sa im podarilo vyrovnať, posledné slovo si však vzal v poslednej minúte riadneho hracieho času Nicola Zalewski.

Poľsku bude na záverečnom turnaji s určitosťou chýbať aj zakončovateľ Juventusu Arkadiusz Milik, ktorý si zo zápasu s Ukrajinou odniesol zranenie kolena, pre ktoré musel podstúpiť operačný zákrok.