Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chceš, aby ťa pobozkali? De la Fuente sa tvrdosti nebojí, eufóriu má pod kontrolou

Luis de la Fuente doviedol Španielov už do semifinále.
Luis de la Fuente doviedol Španielov už do semifinále.Reuters
Španielsko zvládlo fyzicky náročné stretnutie s Nemeckom a v piatok zvíťazilo 2:1 po predĺžení, čím si zabezpečilo semifinálovú miestenku na Eure. Trénera Luisa de la Fuenteho (63) to naplnilo hrdosťou na zverencov.

Španielsko - Nemecko 2:1 pp

Po 90 minútach panoval stav 1:1. Rozhodujúci úder za Španielsko zasadil Mikel Merino v 119. minúte predĺženia hlavičkou, čím poslal svoj tím do boja proti Francúzsku, ktoré neskôr vyradilo Portugalsko.

"Som hrdý na oddanú skupinu hráčov, ktorí sú príkladom pre našu krajinu, pre našu spoločnosť a pre všetkých športovcov, ktorí chcú byť konkurencieschopní, chcú sa každý deň zlepšovať, aby sa pokúsili byť každý deň o niečo lepší," povedal novinárom nadšený de la Fuente.

Zostrih zápasu Španielsko - Nemecko.
TV Markíza

"Náš tím má srdce a hráčov poznám. Majú ambície a túžia byť každý deň lepší. Nikdy sa neunavia a vždy sa chcú zlepšovať, pričom som hrdý na to, že ich môžem trénovať," dodal.

Stretnutie bolo plné žltých kariet a nešťastne ho zvýraznilo zranenie španielskeho stredopoliara Pedriho i neskoré vylúčenie jeho spoluhráča Daniho Carvajala, ale tréner Španielov ozrejmil, že to nevnímal ako "špinavý" zápas.

"Hral som v 80. rokoch. Pozrite si video z 80. rokov a uvidíte, aký futbal sa vtedy hral. Potom viete, že sa tvrdosti nebojím. Čo teda chcete? Mám kamaráta, ktorý hovorí: 'Chceš, aby ťa pobozkali?'" nadviazal de la Fuente.

"Toto je futbal, týchto vecí sa nebojím. Hrá sa na hranici možností. Nesťažujem sa na tvrdosť súperovho tímu, skôr oceňujem, čo sme ako tím dokázali."

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

Španielsko sa teraz sústredí na regeneráciu pred utorkovým semifinále. "Uvidíme, ako ďaleko sa dostaneme, ale som naozaj hrdý na to, aký príklad dáva tento tím z hľadiska spolupatričnosti, hodnôt a mnohých ďalších vecí. To je to, čo si okrem kvality hráčov cením najviac. Sme šťastní, ale vieme, že zajtra je iný deň a bude to iný zápas. Áno, sme šťastní, ale eufória je pod kontrolou," uzavrel tréner Španielov.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!