EURO 2024: Chvíľami som si myslel, že sa zbláznim, priznal Ronaldo a vychválil portugalského hrdinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chvíľami som si myslel, že sa zbláznim, priznal Ronaldo a vychválil portugalského hrdinu

Ronaldo v dueli proti Slovinsku počas 120 minút neskóroval.
Ronaldo v dueli proti Slovinsku počas 120 minút neskóroval.AFP
Cristiano Ronaldo (39) už nie je tým futbalistom, ktorý by sám rozhodoval zápasy. Potrebuje servis od spoluhráčov, ale v ofenzíve dokáže byť stále veľmi platný. V dueli so Slovinskom mu však nebolo dopriate. Dostal sa do niekoľkých zaujímavých pozícií, hrozil zo štandardiek a v predĺžení dokonca kopal penaltu. Brankár Jan Oblak (31) však všetky jeho pokusy zastavil a stretnutie dotiahol do záverečného rozstrelu. Až v ňom našiel Ronaldo prvýkrát recept na slovinskú oporu a nasmeroval Portugalsko k postupu.

Nádych, výdych, rozbeh a... zákrok brankára. Nestáva sa často, aby sa Ronaldo z pokutového kopu mýlil. Najmä nie v takom dôležitom momente, akým je predĺženie osemfinále majstrovstiev Európy. V pondelok večer však zlyhal.

Vo Frankfurte bežala 105. minúta a hviezdny Portugalčan mal na nohe postupový zásah. Oblak však vystihol smer strely a udržal Slovincov v boji o senzačný postup. "Mal som na nohe víťazný gól, ale brankár ma prečítal a skvele zasiahol. Celý rok som sa z penalty nemýlil, ale vo chvíli, keď som sa chcel presadiť najviac, som zlyhal," ľutoval Ronaldo.

Zostrih zápasu Portugalsko - Slovinsko.
TV Markíza

Nevyužitá penalta ním otriasla. Celú prestávku medzi prvým a druhým predĺžením strávil v slzách. Bolo vidieť, ako veľmi chce na svojom poslednom Eure uspieť.

"Cristiano je príkladom pre všetkých v kabíne. Emócie, ktoré po nepremenenej penalte prejavil, boli neuveriteľné. Po kariére, akú má za sebou, by sa o priebeh turnaja vôbec nemusel zaujímať, ale on tým neuveriteľne žije," priblížil tréner Roberto Martínez.

Dvadsať minút po krachu si Ronaldo umiestnil loptu na biely bod po druhý raz. V penaltovom rozstrele bol prvým Portugalčanom a tentoraz nedal Oblakovi žiadnu šancu. Slovinský gólman opäť vystihol stranu, ktorú si vybral Ronaldo, ale tentoraz išla lopta presne k tyči a Portugalsko viedlo po prvej sérii 1:0. "Bol som si istý, že to premení a nasmeruje nás k triumfu," priznal Martínez.

Hlavnú zásluhu na víťazstve mal Diego Costa. Dvadsaťštyriročný brankár zlikvidoval všetky tri slovinské penalty a ako prvý gólman v histórii nedostal v penaltovom rozstrele ani jeden gól. "Zachránil nás. Sú to chvíle, ktoré sa ani nedajú vysvetliť. V kľúčových momentoch predviedol tri skvelé zákroky a doviedol nás k výhre," vychválil hrdinu Ronaldo, ktorého z tribúny vo Frankfurte sledovala jeho mama Maria.

Ronaldo vyšiel v osemfinále strelecky naprázdno.
Ronaldo vyšiel v osemfinále strelecky naprázdno.Profimedia

Bolo vidieť, ako sa portugalskému kapitánovi po zápase uľavilo. "Chvíľami som si myslel, že sa na ihrisku zbláznim. Dostával som sa do šancí a nič. Som rád, že sa nám v kľúčovom momente podarilo zomknúť a postúpiť. Najprv som bol veľmi smutný a teraz som šťastný. Taký je futbal," rozprával Ronaldo už v oveľa lepšej nálade.

Portugalsko - Slovinsko 1:0 po pen.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!