Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo si Nemci môžu vziať od Realu? Inštinkt zabijaka, želá si Rüdiger pred domácim Eurom

Rüdigera čaká po triumfe v LM domáci európsky šampionát.
Rüdigera čaká po triumfe v LM domáci európsky šampionát.Reuters
Antonio Rüdiger (31) sa po triumfe v Lige majstrov s Realom Madrid bude sústrediť na reprezentačné povinnosti. Na domácej pôde ho čaká veľkolepé EURO a rázny obranca tvrdí, že Nemecko by si mohlo v aspekte inštinktu zabijaka brať príklad práve od tímu Los Blancos.

Rüdiger triumfoval 1. júna vo Wembley s Realom vo finále najprestížnejšieho európskeho pohára nad Dortmundom. Pre madridský klub to bolo 15. prvenstvo v tejto súťaži, pre nemeckého stopéra druhý titul. Ten prvý zaznamenal ešte vo farbách Chelsea v roku 2021.

"Nemecko a Real, to sú dva rozdielne páry topánok," povedal Rüdiger na tlačovej konferencii národného tímu v Herzogenaurachu a pokračoval:

"V reprezentácii máme veľmi dobrý systém, ktorý vyhovuje našej hre, ale to, čo si môžeme vziať od Realu, je ten inštinkt zabijaka. Náš posledný zápas proti Ukrajine bol super. Už dlho som od nás nevidel tak dobrý duel s výsledkom 0:0, ale chýbali nám góly. Práve to sa môžeme naučiť od Realu."

Nemci v pondelok proti účastníkovi Eura Ukrajine dominovali, trafili brvno a premrhali množstvo veľkých príležitostí na skórovanie, v poslednej minúte potom takmer inkasovali. Rovnako neefektívni boli aj na MS 2022, na ktorých vypadli v skupinovej fáze.

Nationalelf v piatok nastúpi proti Grécku v poslednom prípravnom zápase pred tým, ako 14. júna odštartuje domáce EURO 2024 úvodným duelom proti Škótsku v skupine A. Následne sa hostitelia stretnú aj s Maďarskom a Švajčiarskom.

"Očakávanie v našej krajine je obrovské. V piatok nás čaká posledný test. Je to dôležité pre naše sebavedomie. Je podstatné, aby sme nadchli našich fanúšikov. Musíme byť pokorní. Všetci vieme, čo sa stalo na minulých turnajoch. Cesta sem mala vzostupy aj pády. Dôležité je odohrať veľmi dobrý prvý zápas a potom uvidíme, čo sa stane vo zvyšku turnaja," uviedol Rüdiger.

Program Eura 2024