Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo sledovať pred finále Eura: Anglicko chce prvú trofej, Španieli túžia odskočiť Nemcom

Finále Eura púta veľkú pozornosť.
Finále Eura púta veľkú pozornosť.Profimedia
Futbalový stánok v Berlíne privíta od 21:00 vyvrcholenie 17. majstrovstiev Európy. Anglicko túži získať prvú veľkú trofej na ME, zatiaľ čo Španieli budú bojovať o rekordné štvrté víťazstvo, ktoré by ich na čele historickej tabuľky odpútalo od Nemecka (3). Redakcia Flashscore Správ venovala tomuto duelu zvláštnu pozornosť. Aby ste sa v informáciách zorientovali, využite náš prehľad publikovaných článkov.

EURO ONLINE, 31. deň

Európsky šampionát má pred sebou absolútny vrchol, trofej získa víťaz finálovej bitky medzi Španielskom a Anglickom. Posledný zápas ME v Nemecku sa odohrá už v nedeľu, v zákulisí preto začína hustnúť atmosféra. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

Rodisko Yamala žije futbalom, sleduje jeho cestu na vrchol

Zakaždým, keď Lamine Yamal skóruje, zdvihne prsty a podpíše sa číslom 304 - poštovým kódom Rocafondy, skromnej katalánskej štvrte, kde vyrastal, a ktorá so záujmom sleduje jeho aktuálny úspech na Eure v Nemecku.

UEFA mení pravidlá Zlatej kopačky, oslavovať môže aj Schranz

Dva dni pred finále majstrovstiev Európy zmenila UEFA pravidlá pre Zlatú kopačku. Ak sa kapitán Anglicka Harry Kane alebo Španiel Dani Olmo nepresadia a zostanú na troch góloch, ocenenie pre najlepšieho strelca majstrovstiev Európy si rozdelí šesť futbalistov, medzi ktorými bude aj Slovák Ivan Schranz.

Španieli naďalej chcú pri národnom tíme de la Fuenteho

Španielska futbalová federácia (RFEF) plánuje predložiť reprezentačnému trénerovi Luisovi de la Fuentemu nový kontrakt. Uviedol to denník AS, podľa ktorého kouč dostane od RFEF návrh na predĺženie bez ohľadu na výsledok nedeľného finále ME v Berlíne, v ktorom bude La Roja bojovať o titul proti Anglicku.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Španieli sú najlepší tím Eura, my máme svetové talenty, hlási pred finále Watkins

Nedávny hrdina anglickej futbalovej reprezentácie Ollie Watkins sa vyjadril, že nikdy nestratil vieru v to, že by mohol byť rozhodujúcim článkom v snahe národného tímu získať večnú slávu na Eure 2024. Albion sa teraz pripravuje na nedeľňajšie finále proti Španielsku, ktoré útočník označil za najlepšie mužstvo šampionátu.

Navas sa po ME rozlúči s dresom reprezentácie Španielska

Očakávané vyhlásenie vyslal do sveta Jesús Navas. Španielsko sa chystá na finále európskeho šampionátu proti Anglicku a pre ostrieľaného obrancu pôjde o rozlúčku s národným tímom.

Fanúšikovia Nemecka vypískali Cucurellu. Premrhali vstupenky, hovorí Španiel

Španielsky futbalista Marc Cucurella skritizoval bučanie nemeckých fanúšikov na jeho osobu. Domáci priaznivci pískali na ľavého obrancu po každom dotyku s loptou v semifinálovom stretnutí ME proti Francúzsku. Dvadsaťpäťročný Španiel označil kúpu vstupeniek domácimi fanúšikmi za zbytočne vyhodené peniaze.

Historické výhry a kontroverzné rozhodnutia. Southgate čelí kritike, ale môže sa stať nesmrteľným

Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate mohol po víťazstve 2:1 nad Holandskom oslavovať nielen postup do finále majstrovstiev Európy, ale aj úspešný vstup do druhej stovky zápasov na lavičke Albionu. Počas svojho takmer osemročného vládnutia zažil úspechy aj trpké sklamania. Teraz má šancu nezmazateľne sa zapísať do histórie anglického futbalu.

Yamal nechce byť porovnávaný s Messim: Snažím sa byť sám sebou

Španielsky futbalista Lamine Yamal nechce byť porovnávaný s hviezdnym Lionelom Messim. Sedemnásťročný krídelník to uviedol pred nedeľňajším finálových stretnutím európskeho šampionátu, v ktorom sa Španieli stretnú na Olympijskom štadióne v Berlíne s Anglickom.

De la Fuente čaká veľkolepú šou, Southgate chce taktický perfekcionizmus

Finálový zápas futbalových ME prinesie v nedeľu na Olympijskom štadióne v Berlíne konfrontáciu gigantov Španielska a Anglicka. La Furia Roja čaká tretia finálová účasť za uplynulých päť kontinentálnych šampionátov, pričom obe predošlé premenili na zisk titulu (2008 a 2012). Úradujúci vicemajster z Albionu je blízko k zisku prvej trofeje na veľkom turnaji od roku 1966, keď vyhral domáce MS.

Hovorka o zápase dňa: Yamal je z iného vesmíru, Anglicko udrie v správnej chvíli

Flashscore ponúka fanúšikom ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia pre EURO 2024. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy ozdobou denného programu. A nebude chýbať ani finále, ktoré analyzuje bývalý obranca Slavie a Sparty David Hovorka.

Štúdio k zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Neverím na rozprávky, ale verím na sny. Jeden veľký teraz spolu máme, hlási Southgate

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate verí, že jeho tím je pripravený v nedeľu vo finále proti Španielsku ukončiť čakanie Albionu na titul na európskom šampionáte. Tréner Three Lions na tlačovej konferencii povedal, že úradujúci vicemajstri sveta dokonale načasovali svoju formu na záver turnaja. Podľa neho Angličanov čaká proti doteraz suverénnemu súperovi vyrovnaný duel, ktorý rozhodnú maličkosti.

De la Fuente: Môžeme sa zapísať do histórie. Vo finále sme vďaka našej hre, musíme sa jej držať

Španielsky tréner Luis de la Fuente pred nedeľným finále futbalového Eura proti Anglicku odmietol rolu favorita, hoci jeho tím zatiaľ predvádza na turnaji v Nemecku suverénne výkony. Zároveň na tlačovej konferencii uistil, že výber La Roja ani v súboji o trofej neustúpi zo svojej útočnej hry.

Dôležitý je tímový úspech. Olmo sa primátu najlepšieho strelca Eura príliš nevenuje

Španielsky futbalista Dani Olmo bojuje na európskom šampionáte v Nemecku o Zlatú kopačku s Angličanom Harrym Kaneom, ale na tlačovej konferencii pred očakávaným finále povedal, že mu nezáleží na tom, či ju vyhrá, pokiaľ jeho tím uspeje.

Španielsko - Anglicko pohľadom dát

Vo finále tohtoročných majstrovstiev Európy vo futbale sa snáď ani nemohli stretnúť rozdielnejší súperi. Zatiaľ čo mladícka búrlivosť a energia Španielska uchvátila divákov na štadiónoch v Nemecku a pri televíznych obrazovkách, výkony Anglicka boli doteraz minimalistickým predstavením. Takýto prístup bol napokon charakteristický pre celé pôsobenie trénera Garetha Southgatea pri národnom tíme.

Expert Bernardeschi: Yamal je mimozemšťan, Anglicko má kvalitu na triumf vo finále

Federico Bernardeschi, úradujúci majster Európy s Talianskom, bol sprievodcom Flashscore Správ počas Eura 2024. Exkluzívne sa s nami podelil o svoje myšlienky a názory na dramatické duely v Nemecku. Keďže sa blíži rozhodujúci zápas, je čas na jeho záverečné postrehy.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!