EURO 2024: Cubarsí si EURO nezahrá. De la Fuente uzavrel španielsku nomináciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cubarsí si EURO nezahrá. De la Fuente uzavrel španielsku nomináciu

De la Fuente uzavrel španielsku nomináciu.
De la Fuente uzavrel španielsku nomináciu.AFP
Barcelonský tínedžer Pau Cubarsí i stredopoliari Marcos Llorente (29) a Aleix García (26) nefigurujú v konečnej nominácii Španielska na ME v Nemecku. Zloženie 26-členného kádra na šampionát oznámil v piatok kormidelník národného tímu Luis de la Fuente, ktorý musel vyradiť troch hráčov.

Pred 17-ročným Cubarsím dostali v nominácii prednosť strední obrancovia Robin Le Normand, Nacho, Aymeric Laporte a Dani Vivian. Univerzál Llorente z Atlética Madrid a García z Girony sa do kára nezmestili, kouč sa rozhodol zobrať na turnaj mladého stredopoliara Fermína Lopeza z Barcelony i Ayozeho Pereza z Realu Betis, ktorý v reprezentácii debutoval iba v stredu v súboji s Andorrou a pripísal si gól a asistenciu.

Vo výbere zostal iný tínedžer z Barcelony, 16-ročný krídelník Lamine Yamal. Španieli sa na európskom šampionáte stretnú v základnej B-skupine s Talianskom, Albánskom a Chorvátskom. V sobotu absolvujú generálku v prípravnom súboji so Severným Írskom.

Nominácia Španielska na ME 2024 vo futbale:

Brankári: Unai Simon (Athletic Bilbao), Alex Remiro (Real Sociedad), David Raya (Arsenal)

Obrancovia: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al-Nassr), Nacho Fernandez (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Alex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea)

Stredopoliari: Rodrigo (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian Ruiz (Paríž St. Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona)

Útočníci: Alvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Dani Olmo (RB Lipsko), Nico Williams (Athletic Bilbao), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ayoze Perez (Real Betis), Ferran Torres (Barcelona), Lamine Yamal (Barcelona)