Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší ťažký moment pre tím aj pre mňa. Je to premárnená príležitosť, vravel Kane po finále

Kane opäť nezískal vytúženú trofej.
Kane opäť nezískal vytúženú trofej.AFP
Kapitán Harry Kane (30) bol zničený z toho, že anglickí futbalisti nedokázali druhú účasť vo finále majstrovstiev Európy po sebe premeniť na vytúžené zlato. Útočník Bayernu Mníchov po prehre 1:2 so Španielskom priznal, že ďalšia premárnená šanca bude reprezentantov Albionu dlho bolieť. Kane sa v televíznom rozhovore zastal aj trénera Garetha Southgatea (53), ktorého budúcnosť pri tíme je neistá.

Španielsko - Anglicko 2:1

Pred tromi rokmi Angličania prehrali vo finále na domácej pôde s Talianskom po penaltovom rozstrele a ani tentoraz nezískali na Eure premiérové zlato, keď podľahli Španielom. 

"Je ťažké vyjadriť slovami, ako sa teraz všetci cítime. Ďalší ťažký moment pre tím aj pre mňa osobne. Je to premárnená príležitosť. Nie je ľahké dostať sa do týchto finále. Keď to príde, musíte sa chopiť šance a nám sa to opäť nepodarilo," ľutoval Kane.

"Turnaj bol fyzicky aj psychicky náročný. Dostanete sa tak blízko k najvyššiemu z vrcholov, k vrcholu kariéry a teraz sme všetci na dne. Jednoducho sme nenašli spôsob, ako vyhrať trofej. Neurobili sme posledný krok. Je nesmierne bolestivé prehrať druhé finále v rade a bude to bolieť ešte veľmi dlho," dodal Kane.

Zostrih zápasu Španielsko - Anglicko.
TV Markíza

Na šampionáte v Nemecku strelil tri góly a len pre menší počet asistencií nezískal trofej pre najlepšieho strelca. Finále mu však nevyšlo rovnako ako pred tromi rokmi. V prvom polčase dostal žltú kartu a po hodine hry ho tréner Southgate nečakane vystriedal. Vo finále proti Taliansku zaznamenal Kane iba jednu strelu a mal iba jeden dotyk s loptou v pokutovom území súpera.

"V prvom polčase sme sa trápili, nedokázali sme udržať loptu. Druhý polčas bol lepší, hoci sme rýchlo inkasovali. Chytili sme sa, vyrovnali sme a vrátili sa do hry. Chceli sme na to nadviazať, ale inkasovali sme neskorý gól, čo je vždy ťažké," uviedol Kane.

Livesport Daily #301: Španieli vyhrali zaslúžene, Angličania im vôbec nestíhali, myslí si tréner Brožek
Livesport

Bol by rád, keby tréner Southgate, ktorému na konci roka vyprší zmluva, pokračoval pri tíme. "Dali sme mu jasne najavo, že ho milujeme. Bude to jeho rozhodnutie, teraz nie je čas o tom hovoriť. Momentálne všetci cítime len a len bolesť. Každopádne sme chceli vyhrať aj pre neho," zdôraznil Kane.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!