Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Bruyne oslávil 100. zápas za Belgicko gólom, návrat Kantého po dvoch rokoch

De Bruyne opäť preukázal svoju dôležitosť.
De Bruyne opäť preukázal svoju dôležitosť.Profimedia
Príprava na blížiace sa majstrovstvá Európy vo futbale je v plnom prúde. Stredajšia porcia zápasov ponúkla duely tímov, ktoré patria k okruhu favoritov na celkové víťazstvo. V akcii bol aj prvý súper Slovenska v základnej skupine.

Belgicko - Čierna Hora 2:0

Prvý polčas bol úplne v réžii favorita, pričom taktovku držal Kevin De Bruyne, ktorý si pripísal 100. štart v národnom tíme. K dosiahnutiu tohto míľnika mu pred výkopom z veľkoplošnej obrazovky zablahoželali jeho tri deti a potom sa objavili na ihrisku.  

Práve stredopoliar Manchestru City otvoril skóre v 44. minúte, keď z diaľky využil nesprávne vybehnutie dovtedy skvelého Matiju Šarkiča. V národnom tíme sa podieľal na 76 góloch (27 zásahov a 49 asistencií). Po zmene strán sa obraz hry zmenil, ale hosťom sa vyrovnať nepodarilo. Druhý gól favorita pridal Leandro Trossard z penalty v nadstavenom čase.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Francúzsko - Luxembursko 3:0

Ako prvý sa dostal k slovu Mbappé, ale strele čerstvého útočníka Realu Madrid chýbala razancia aj presnosť. Francúzi naďalej neukázali žiadne zaváhanie a v 12. minúte Mbappé našiel dobre postaveného Antoina Griezmanna, ktorého tesný pokus trafil brvno. O chvíľu neskôr si obe hviezdy spoluprácu zopakovali.

Tentoraz Griezmann šikovne hlavou vrátil loptu na nabiehajúceho Mbappého, ktorý prudkým volejom z hranice šestnástky preveril schopnosti Anthonyho Morrisa. Výborne hrajúci kapitán Les Bleus sa krátko pred koncom polčasu vrátil do úlohy nahrávača a posadil presný center na hlavu Kola Muaniho, ktorý napokon otvoril skóre.

V druhom polčase sa presadili Jonathan Clauss a Mbappé, ktorí tak pečatili jasnú výhru favorita. Druhý menovaný sa v 446 zápasoch za klub aj reprezentáciu priamo podieľal na 465 góloch. V drese Francúzska má na konte už 27 asistencií, viac než Thierry Henry a Zinedine Zidane. Za Les Bleus nastúpil po dvoch rokoch stredopoliar N'Golo Kanté. Olivier Giroud (37 rokov a 249 dní) sa stal najstarším hráčom, ktorý nastúpil v drese francúzskej reprezentácie a prekonal Stevea Mandandu (37 rokov, 247 dní). Farby Luxemburska hájil bývalý útočník Slovana Bratislava Gerson Rodrigues.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Španielsko - Andorra 5:0

Domáci nastúpili vo veľmi kombinovanej zostave, čo hralo do karát hosťujúcemu outsiderovi a v prvom polčase dovolil hviezdnemu súperovi minimum príležitostí. Pri jednej z nich sa však presadil Ayoze Pérez, ktorý v 30 rokoch debutoval v národnom tíme. Po zmene strán predviedla La Furia Roja oveľa efektívnejší výkon.

Hráči to potvrdili ďalšími štyrmi gólmi, o tri z nich sa postaral striedajúci Mikel Oyarzabal. Španielsko absolvovalo historicky druhý súboj s Andorrou, naposledy sa oba tímy stretli pred 20 rokmi.

Ďalšie výsledky: 

Slovensko - San Maríno 4:0

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Dánsko - Švédsko 2:1