Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De la Fuente: Môžeme sa zapísať do histórie. Vo finále sme vďaka našej hre, musíme sa jej držať

Luis de la Fuente verí v španielsku filozofiu.
Luis de la Fuente verí v španielsku filozofiu.RFEF
Španielsky tréner Luis de la Fuente (63) pred nedeľným finále futbalového Eura proti Anglicku odmietol rolu favorita, hoci jeho tím zatiaľ predvádza na turnaji v Nemecku suverénne výkony. Zároveň na tlačovej konferencii uistil, že výber La Roja ani v súboji o trofej neustúpi zo svojej útočnej hry.

Španielsko na šampionáte vyhralo všetkých šesť zápasov, len vo štvrťfinále proti domácemu tímu sa mu to podarilo "až" v nadstavenom čase. Na druhej strane Anglicko vyhralo len dvakrát v riadnom hracom čase.

"Kto je favorit, to nechám na novinároch a stávkových kanceláriách. Majú nejaké analýzy, my máme zase tie svoje. Anglicko a Španielsko sú dva najlepšie tímy na turnaji, preto sú vo finále. Bude to vyrovnaný duel, také súboje rozhodujú detaily. So všetkým rešpektom k súperovi však pôjdeme za víťazstvom," uviedol de la Fuente.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Španielsko má na ME s 13 strelenými gólmi najlepšiu ofenzívu a baví útočným futbalom. "Sme vo finále vďaka našej hre, filozofii. Tej sa musíme naďalej držať, hráči jej musia stále veriť. Zároveň chcem, aby si užili zápas, ktorý si poctivo vybojovali. Z tímu cítim veľké odhodlanie, máme šancu sa zapísať do histórie," povedal de la Fuente, ktorý ovládol EURO už s reprezentáciou do 19 a 21 rokov.

Krajinu z Pyrenejského polostrova čaká piate finále ME, pričom tri vyhrala, naposledy v roku 2012. Štvrtým triumfom by sa osamostatnila pred Nemeckom na čele historických tabuliek.

Výsledky ostatných stretov Španielov s Angličanmi.
Výsledky ostatných stretov Španielov s Angličanmi.Flashscore

"Celé Španielsko nám fandí, či už tu, alebo doma. Chceme im dať dôvod na oslavy a priviezť im trofej," podotkol De la Fuente. "Je to obrovská motivácia, už teraz som na svoj tím hrdý. Tieto zápasy mám rád. Som ako gladiátor, rád stojím uprostred arény," dodal kouč. Španieli majú na rozdiel od súpera dve absencie. Do finále v Berlíne nezasiahnu zranený stredopoliar Pedri ani krídelník Ayoze Pérez.

Španielsko - Anglicko (nedeľa 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!