Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dôležitý je tímový úspech. Olmo sa primátu najlepšieho strelca Eura príliš nevenuje

Olmo myslí hlavne na svoje mužstvo.
Olmo myslí hlavne na svoje mužstvo.AFP
Španielsky futbalista Dani Olmo (26) bojuje na európskom šampionáte v Nemecku o Zlatú kopačku s Angličanom Harrym Kaneom (30), ale na tlačovej konferencii pred očakávaným finále povedal, že mu nezáleží na tom, či ju vyhrá, pokiaľ jeho tím uspeje.

Olmo a Kane majú zhodne po tri góly s ďalšími štyrmi hráčmi a ak niektorý z nich skóruje v nedeľňajšom finále v Berlíne, pravdepodobne si cenu uchmatne pre seba. Avšak vzhľadom na to, že Španielsko sa usiluje o rekordný štvrtý titul majstra Európy, Olmo povedal, že cieľ tímu je oveľa dôležitejší ako jeho individuálna sláva.

"Je to motivácia navyše, ak je na to vôbec priestor, ale pozrite sa, pokiaľ vyhráme, je mi jedno, či skórujem ja alebo (španielsky brankár) Unai Simón," povedal Olmo novinárom. "Je mi to úplne jedno, dôležité je vyhrať zápas, ale vždy mám za cieľ pomôcť sa presadiť," dodal.

Olmo vytvoril aj dva góly pre svojich spoluhráčov, ale na rozdiel od minulosti, keď sa to používalo ako rozhodujúci faktor, sa teraz o cenu podelia všetci futbalisti s identickým počtom presných zásahov.

Stredopoliar RB Lipsko neodštartoval vo výbere španielskeho trénera Luisa de la Fuenteho v základnej zostave, ale keď dostal príležitosť, výrazne sa presadil z lavičky. Olmo nahradil zraneného Pedriho pri štvrťfinálovom víťazstve nad domácim Nemeckom, pričom skóroval a pripravil víťazný gól pre Mikela Merina. Presadil sa aj proti Francúzsku v semifinále a skóroval vo všetkých troch vyraďovacích kolách.

"Na tomto turnaji sa cítim veľmi dobre, mám skvelú formu, takže ju musím naďalej využívať. Je pravda, že (Kane a ja) sme na tom rovnako, ale sú tu aj ďalší hráči, ktorí nám pomohli dostať sa sem, gólmi a dobrou hrou. Keď už hovoríme o góloch, Fabián (Ruiz) má dva, Álvaro (Morata) jeden - ak strelí hattrick, tak to vyhrá a my budeme rovnako šťastní - nezáleží na tom, kto skóruje, hlavný je tím," zdôraznil.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Olmo pri Kaneovom debute za bavorského giganta v auguste minulého roka strelil v drese Lipska hetrik, keď vo finále nemeckého Superpohára zdolal jeho klub Bayern Mníchov 3:0. Kapitán anglickej reprezentácie ešte vo svojej kariére nezískal žiadnu trofej na klubovej ani medzinárodnej úrovni, s Anglickom skončil vo finále EURO 2020 bez trofeje.

Kane na Eure nepodáva optimálne výkony aj napriek tomu, že sa mu podarilo streliť tri góly. "Samozrejme, že by bolo snom streliť (opäť) hetrik a vyhrať, ale opakujem, cieľom je len zvíťaziť," dodal Olmo.

Olmo sa takisto nechal počuť, že robiť veci ťažkým spôsobom je pre súťaživú skupinu hráčov dokonalou motiváciou: "Museli sme prejsť náročnou cestou a mali by sme byť hrdí na to, ako sme sa sem dostali. Práve štýl hry, ktorý hráme, nás sem dostal. Cítime sa naozaj dobre a sme nabití, dobre pripravení, fyzicky aj psychicky v najlepšej forme. Vieme, že v nedeľu máme jedinečnú príležitosť. Sme super motivovaní na nadchádzajúci zápas."

"Všetko, na čo teraz myslíme, je finále. Deväťdesiat minút nás delí od slávy, od možnosti vyhrať majstrovstvá Európy po dvanástich rokoch. Naša motivácia je na vrchole. Už sa nevieme dočkať," uzavrel.

Španielsko - Anglicko (nedeľa, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!