EURO 2024: Dôveru má aj po nevydarených ME. Dalič zostáva trénerom Chorvátska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dôveru má aj po nevydarenom Eure. Dalič zostáva trénerom Chorvátska

Dalič má naďalej dôveru Chorvátskeho futbalového zväzu.
Dalič má naďalej dôveru Chorvátskeho futbalového zväzu.Profimedia
Zlatko Dalič (57) s chorvátskou reprezentáciou vypadol na majstrovstvách Európy už v skupine, preto sa začalo špekulovať o budúcnosti skúseného kouča, ktorý však vo funkcii zostáva. Marijan Kustič (49), prezident Chorvátskeho futbalového zväzu, vyjadril trénerovi dôveru.

Chorvátsko vstúpilo do Eura prehrou 0:3 so Španielskom, následne v nadstavenom čase stratilo výhru nad Albánskom (2:2) a to isté sa opakovalo s Talianskom (1:1), preto Vatreni obsadili až tretie miesto v skupine B a po ďalších výsledkoch stratili šancu na postup do vyraďovacích bojov.

Dalič napriek veľkému sklamaniu zostáva vo funkcii. "Je trénerom a zostane trénerom chorvátskej reprezentácie. Hovorili sme spolu a podali si ruky," povedal Kustič na adresu reprezentačného kouča, ktorý na jar minulého roka predĺžil zmluvu do roku 2026.

Chorváti sú pod Daličom úspešní - na MS 2018 obsadili druhé miesto po finálovej porážke 2:4 s Francúzskom a na svetovom šampionáte v Katare skončili tretí. Zo skupiny postúpili aj na majstrovstvách Európy v roku 2021, avšak v osemfinále po predĺžení nestačili na Španielsko.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!