Dráma v slovenskej skupine. Belgicko zdolalo Rumunsko, všetky tímy majú po tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dráma v slovenskej skupine. Belgicko zdolalo Rumunsko, všetky tímy majú po tri body

Aktualizované
Lukaku síce dostal loptu do siete, no gól opäť nebol uznaný.
Lukaku síce dostal loptu do siete, no gól opäť nebol uznaný.Profimedia
Skupina E ponúkla v sobotu o 21:00 mimoriadne zaujímavý súboj aj z pohľadu slovenského diváka. Belgicko po výbuchu proti sokolom zdolalo Rumunsko, čo znamená, že pred posledným kolom v úvodnej fáze turnaja majú všetky štyri tímy na konte tri body. Rozuzlenie postupovej záhady sa dozvieme v stredu 26. júna.

Belgicko - Rumunsko 2:0

Tréner Tedesco urobil v porovnaní so zápasom proti Slovensku zmeny v zostave a jeho tím na Rumunov vybehol od úvodných sekúnd. Prvý gól strelil už v 2. minúte. Lukaku si vymenil loptu s Dokuom, urastený kanonier následne "nabil" voľnému Yourimu Tielemansovi, ktorý prepálil gólmana Nitu. Stal sa prvým hráčom Aston Villy od roku 2004, ktorý skóroval na Eure. Navyše išlo o najrýchlejší gól Belgicka na veľkých podujatiach (ME + MS), zaznamenali ho v 73. sekunde. Fantastický začiatok zápasu pokračoval aj o tri minúty neskôr, keď po štandardke hlavičkoval Dragusin a brankár Casteels musel loptu vytláčať.

Belgičania sa snažili držať loptu a videli sme niekoľko kombinácií v ich podaní v strede poľa. Veľkú šancu mal opäť Lukaku, pred bránou však jeho pokus zablokoval na roh Bancu. Aktívny bol naďalej aj autor prvého gólu Tielemans, jeho strieľaný center sa neujal.

Situácia v skupine E.
Situácia v skupine E.Flashscore

Záver prvej dvadsaťminútovky priniesol ďalšiu veľkú šancu favorita. Po peknej akcii De Bruyneho sa k hraciemu predmetu dostal Lukebakio, vystrelil, no rumunský strážca svätyne predviedol parádny zákrok. Na opačnej strane sa opäť pokúšal pohroziť hlavou Dragusin. Skúsil to aj Mihaila, jeho strela bola zblokovaná. Prvá polhodina ponúkla veľmi dobrý ofenzívny futbal.

Aktivitou hýril takisto Doku, vystrelil z uhla, no Nita bol pripravený a držal svoje mužstvo v hre. Casteelsa po dlhšej dobe vyskúšal strelou po zemi Dennis Man. Rumunsko to následne skúšalo prostredníctvom nahrávky Marina, no Dragus bol tiesnený a nepresadil sa. Tri minúty pred koncom prvého dejstva sa do príležitosti dostal De Bruyne, pred gólmanom však zaváhal a vyslal len slabšiu strelu. Belgicko odchádzalo do kabín so zaujímavou štatistikou - v siedmich z ôsmich zápasov na ME dotiahlo zápas do víťazného konca, ak po polčase vyhrávalo. Prehralo len s Dánskom počas ich nezabudnuteľnej jazdy v roku 1992.

Zápas z pohľadu očakávaných gólov.
Zápas z pohľadu očakávaných gólov.Flashscore

Po zmene strán zaujal moment, keď Mihaila zobral loptu jednému z Belgičanov a išiel na bránu, no ocitol sa pod tlakom a netrafil bránu. De Bruyne následne vyslal zakrútenú strelu a tá len tesne preletela okolo konštrukcie. O pár desiatok sekúnd neskôr mu prihral Lukaku, ale ťahúň Manchestru City narazil na výborne chytajúceho Nitu.

V 64. minúte sa tešil z gólu Lukaku, ale jeho smola pokračovala, pretože rozhodca neuznal zásah pre ofsajd. Išlo už o jeho tretiu neuznanú trefu v dvoch zápasoch ME. Z jednej z následných akcií napálil loptu len do brankára Rumunov. Belgičanov zase podržal Casteels, keď vychytal "nájazd" Mana. Festival spaľovania šancí tak pokračoval až do záverečnej desaťminútovky. Chybu rumunskej obrany využil Kevin De Bruyne a stal sa druhým belgickým strelcom na šampionáte. V 89. minúte zase strieľal Lukaku a opäť neskóroval.

Zostrih zápasu Belgicko - Rumunsko.
TV Markíza

Zaujímavosťou je, že v žiadnom z 13 doterajších vzájomných súbojov týchto mužstiev sa nezrodila bezgólová remíza.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!