Druhý polčas nebol vôbec dobrý, vraví Škriniar. Prispeli sme k výhre súpera, doplnil Schranz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý polčas nebol vôbec dobrý, vraví Škriniar. Prispeli sme k výhre súpera, doplnil Schranz

Kapitán Škriniar sleduje pohyb Mudryka.
Kapitán Škriniar sleduje pohyb Mudryka.AFP
Súboj, ktorý sa slovenským futbalistom nehodnotí ľahko. Proti Ukrajine mali všetko rozohrané ideálne. Viedli 1:0 gólom Ivana Schranza (30), ale v ďalšom priebehu zaostali za súperom a po záverečnom hvizde mali hlavy dole. Ukrajinci vyhrali 2:1 a pred posledným kolom v skupine je tak z pohľadu osemfinále všetko otvorené. Flashscore Správy prinášajú prvé ohlasy, ktoré reprezentanti poskytli mikrofónu TV Markíza.

Slovensko - Ukrajina 1:2

Po druhý raz v priebehu štyroch dní zažilo Slovensko gólovú eufóriu. A opäť v tom mal prsty Ivan Schranz. Rovnako, ako mieril presne za chrbát belgického brankára, nemýlil sa ani proti tomu ukrajinskému. Lenže tentoraz hrdinom nebol, na konci sa musel, ako celý tím spod Tatier, pred Ukrajinou skloniť.

"Dobre sme začali, ale postupom času sme strácali pôdu pod nohami. Nechávali sme Ukrajincom viac a viac priestoru na ich rýchle kontry. Napádali priestor za obranou, čo vyústilo do jedného a následne aj druhého gólu. Dnes sme to bodovo nezvládli. Zápas je za nami. Ukázali sme na turnaji zatiaľ výborné momenty a ideme do tretieho duelu pre postup," snažil sa otočiť negatíva na pozitíva autor doteraz jediných zásahov Slovákov na šampionáte v Nemecku. 

Zostrih zápasu Slovensko - Ukrajina.
TV Markíza

Schranz sa pred štartom Eura presadil v drese s dvojkrížom na hrudi naposledy viac ako 31 mesiacov dozadu (dva roky a sedem mesiacov) - v októbri 2021 do siete Chorvátska. Dva zásahy strelil za celý uplynulý ligový ročník vo farbách pražskej Slavie. V Nemecku tak Slovensko našlo, pravdepodobne, strateného strelca.

"Bezprostredná radosť bola obrovská, no nakoniec nám ten gól nič nedáva. Je to také smutné. Pozitívom je, že sme ho dali a vypracovali si ďalšie šance. Budeme na tom stavať do ďalšieho kola," doplnil rodák z Bratislavy.

O tom, že úvodná polhodina bola zo slovenskej strany naozaj vydarená, vie aj kapitán Milan Škriniar. Po záverečnom hvizde ho mrzel ďalší priebeh. "Prvý polčas bol z našej strany lepší ako druhý. Je to veľká škoda. Myslím, že sme po zmene strán neboli vôbec aktívni tak, ako sme si hovorili v šatni, že musíme byť aktívni, kontrolovať súpera. Nič z toho tam nebolo. Škoda..."

Štatistika xG (očakávaných gólov) bola na strane Slovenska.
Štatistika xG (očakávaných gólov) bola na strane Slovenska.Flashscore

"Nechať si ujsť takúto šancu. Musíme dať hlavy hore, povedať si veci, ktoré neboli dobré. Keď prestaneme plniť úlohy, ktoré od nás tréner chce, pramenia z toho šance, aké mala Ukrajina. To si potrebujeme povedať do očí," nebral si servítku líder výberu Francesca Calzonu.

V každom prípade je pred posledným súbojom s Rumunskom, ktorý je na programe 26. júna, všetko otvorené. Slovenskí hráči majú postup stále vo svojich rukách. V prípade triumfu Belgicka s Rumunmi budú mať v skupine všetky krajiny po tri body. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by StatsPerform

"V prvom zápase sme si dali túto možnosť. Čaká nás ešte jedna príležitosť. Určite sa o ňu pobijeme. Ukrajinci sú skvelý tím, čo ukázali. Žiaľ, my sme k ich víťazstvu prispeli. Nehrali sme tak, ako sme chceli. Aj toto prináša futbal, ideme sa pobiť o postup," zdôraznil ešte raz Ivan Schranz.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!