EURO 2024: Duša, viera a presvedčenie. Turkom sme odovzdali  hrdosť, raduje sa Montella

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Duša, viera a presvedčenie. Turecku sme odovzdali kúsok hrdosti, raduje sa Montella

Turkov čaká štvrťfinále ME.
Turkov čaká štvrťfinále ME.TASR
Tréner tureckej futbalovej reprezentácie Vincenzo Montella (50) povedal, že jeho tím v strhujúcom osemfinále na majstrovstvách Európy zdolal Rakúsko nielen taktikou a herným plánom. Kouč uviedol, že hráči hrali z plnej duše.

Obranca Merih Demiral bol kľúčový na oboch koncoch hracej plochy. Gólovo sa presadil v každom polčase a nasmeroval svoje mužstvo medzi najlepšiu osmičku Európy. Mnohí odborníci sa vyjadrili, že to bol najlepší zápas na turnaji.

"Nikto neprestal. Každý dal zo seba niečo navyše. Tréneri vedia, že takéto zápasy prídu a môžete ich vyhrať len vtedy, ak je v mužstve duša, viera a presvedčenie. Mohol by som pokračovať celý večer, ale videl som všetky tieto atribúty, na to som veľmi hrdý," vravel Montella.

Zostrih zápasu Rakúsko - Turecko.
TV Markíza

Turecký brankár Mert Günok dal dramatickému súboju punc výnimočnosti skvelým zákrokom v nadstavenom čase, čím doprial svojim kolegom sobotňajší štvrťfinálový stret s Holandskom. Víťazstvo bolo pre trénera malou odplatou za to, že Rakúsko v marci v priateľskom zápase rozbilo jeho tím 6:1.

"Bola to hrozná škvrna na mojej kariére. Na Rakúšanov som naozaj čakal, aby som sa pokúsil zhodiť to z mojho chrbta preč. Teraz som videl turecké srdce, to je to, čo na tejto krajine milujem," priznal.

Triumf prišiel napriek tomu, že Turecku chýbali suspendovaný kapitán Hakan Çalhanoğlu a obranca Samet Akaydin, proti Holandsku pre kartové tresty nenastúpia Orkun Kökcü a Ismail Yuksek. Po výhre nad Rakúskom, ktoré vo svojej skupine skončilo pred Holandskom a Francúzskom, tureckí fanúšikovia veria, že ich tím teraz môže postúpiť až do finále. Verí tomu aj Montella?

"Máme obrovské množstvo priaznivcov. Doma vládne vášeň a láska je naozaj citeľná, takže som veľmi rád, že sme Turkom odovzdali kúsok hrdosti. Zodpovednosť, lásku a podporu neustále cítime," tešil sa kouč.

Rakúsko - Turecko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!