Dýka do srdca, zhodnotil Hancko vyradenie. Museli sme sa nadrieť, hlásia Angličania

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dýka do srdca, zhodnotil Hancko vyradenie. Museli sme sa nadrieť, hlásia Angličania

Hancko a kapitán Škriniar v súboji s Kaneom.
Hancko a kapitán Škriniar v súboji s Kaneom.TASR
Možno 20, možno 30 sekúnd. Toľko chýbalo k veľkej senzácii v podaní slovenských futbalistov v Gelsenkirchene. Na lopate mali vyradenie najväčšieho favorita Eura - Anglicko. Lenže Bellingham (21) ukázal v piatej nadstavenej minúte zo šiestich svoju extratriedu a "nožnicami" vyrovnal. Následne v prvej minúte predĺženia rozhodol o postupe Albionu Harry Kane (30).

Anglicko - Slovensko 2:1 pp

Rozhodli detaily, hranica úspechu je veľmi tenká. Dnes to pocítili zverenci Francesca Calzonu. Po súboji s Anglickom tiekli slzy. Slzy sklamania po mimoriadnom výkone. Albionu boli nielen vyrovnaným súperom, ale v určitých pasážach pôsobili dokonca lepším dojmom.

"Dávno som nebol z futbalu tak smutný. Viem, že je to len hra, ale boli sme veľmi blízko k niečomu výnimočnému, k niečomu, o čom sme snívali. Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sa to podarilo, ale nakoniec sa to otočilo na ruby. Vyrovnávajúci gól Bellinghama bol dýkou do srdca," prezradil Dávid Hancko, ktorý patril na Eure k oporám slovenskej defenzívy.

Do predĺženia poslala duel hviezda Realu Madrid, ktorá sa počas turnaja takisto nevyhla kritike fanúšikov a médií. Hrdému Albionu opäť tieklo do topánok, no nakoniec sa vo štvrťfinále postaví ambicióznemu Švajčiarsku. "Myslím, že to bolo 20 sekúnd od vypadnutia z ME. Ťažko poprieť, že to bol jeden z najdôležitejších momentov mojej doterajšej kariéry," povedal Bellingham.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

Gareth Southgate to od verejnosti schytal najviac a hlasy kritikov po utrápenom víťazstve ešte zosilnejú. "Vôbec nás to neprekvapilo, Slováci sú dobrý tím a sú dobre trénovaní. Nebránili sme poriadne niekoľko dlhých lôpt a bolo pre nás ťažké dostať sa cez vysoký pressing. Museli sme sa neuveriteľne nadrieť, ale vedeli sme, že jeden gól všetko zmení a ja som stále veril, že ho dosiahneme. Možno nie až tak neskoro, ale bol to večer, keď som nebol pripravený ísť domov. Hráči to zjavne cítili rovnako," vyjadril sa po stretnutí.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!