EURO ONLINE, 11. deň: Schranz stále medzi TOP strelcami, Nemecko sleduje stav Rüdigera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 11. deň: Schranz stále medzi TOP strelcami, Nemecko sleduje stav Rüdigera

Aktualizované
Schranza stále nikto v počte gólov neprekonal.
Schranza stále nikto v počte gólov neprekonal.Profimedia
Európsky šampionát je v plnom prúde a pondelkový program jeho 17. edície pripravil fanúšikom zaujímavú porciu zábavy – konečné riešenie postupovej hádanky totiž spoznala skupina B, v ktorej sa stretli obhajcovia zlata Taliani s Chorvátmi a zatiaľ suverénni Španieli s Albáncami. Hlavné udalosti 11. dňa Eura ste sledovali v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:40 - Vychutnajte si zostrih stretnutia Albánsko - Španielsko.

Zostrih zápasu Albánsko - Španielsko.
TV Markíza

23:00 - Futbalisti Chorvátska nezvládli svoj záverečný zápas v skupine B a po remíze s Talianskom sa ocitli na konečnej 3. priečke v skupine. Úradujúcich šampiónov spasil v nadstavenom čase Mattia Zaccagni. V osemfinále si zahrajú proti Švajčiarsku. Viac v článku.

22:57 - Španielska reprezentácia využila možnosť druhýkrát v histórii prejsť základnou skupinou Eura bez straty bodu, keď vo svojom treťom zápase na turnaji porazila Albánsko. La Furia Roja mala už pred týmto duelom istý postup do osemfinále, a tak do hry nastúpila v premiešanej základnej zostave. Viac sa dočítate v našom zápasovom sumáre.

21:40 - Kapitán anglickej futbalovej reprezentácie Harry Kane priznal, že jeho doterajšie výkony na ME nezodpovedali vysokým štandardom. Vychýrený kanonier však trval na tom, že je fit, aj keď sa špekuluje o jeho problémoch s chrbtom. Viac v článku.

21:25 - V základnej zostave Talianska nenastúpil ani jeden hráč Juventusu. To sa naposledy stalo pred 26 rokmi na MS 1998 v zápase proti Kamerunu.

20:42 - Zdravotný stav Kyliana Mbapého sa zlepšuje a francúzsky útočník by sa rád predstavil v záverečnom skupinovom zápase ME proti Poľsku. V pondelok to uviedol tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps.  

Dvadsaťpäťročný futbalista si zlomil nos v úvodnom dueli s Rakúskom (1:0) a piatkovú bezgólovú remízu s Holandskom sledoval iba z lavičky. V prípade ďalšieho štartu musí mať na tvári ochrannú masku. "Opuch mu klesol a zvyká si na hru v maske. Chce hrať. To chcel už proti Holandsku a inak to nie je ani s Poľskom," uviedol Deschamps pred utorkovým zápasom. 

19:32 - Poľský útočník Kamil Grosicki po Eure ukončí reprezentačnú kariéru. Podľa webu národného tímu to tridsaťšesťročný hráč Štetína oznámil na pondelkovom tréningu pred utorkovým zápasom proti Francúzsku. V repre debutoval vo februári 2008 a odvtedy odohral 94 zápasov a strelil 17 gólov. V piatkovom zápase s Rakúskom (1:3) nastúpil na poslednú štvrťhodinu a stal sa tak najstarším poľským hráčom na veľkom turnaji.

18:12 - Európska futbalová únia (UEFA) sa ohradila voči kritike maďarského stredopoliara Dominika Szoboszlaia v súvislosti so zásahom lekárskeho tímu v nedeľnom zápase ME medzi Škótskom a Maďarskom (0:1). Stretnutie poznačilo zranenie Barnabása Vargu, ktorý utrpel otras mozgu i viacero zlomenín v oblasti tváre. 

UEFA uviedla, že zdravotnícky personál konal profesionálne a v súlade s príslušnými postupmi. "Pri ošetrení nedošlo k žiadnemu zdržaniu. Tímový lekár zasiahol do 15 sekúnd a po ňom okamžite nasledoval druhý lekár na štadióne. Kvalifikované pohotovostné tímy čakali na ihrisku podľa protokolu a hneď, ako si ich zásah vyžiadali zdravotníci, dorazili s nosidlami."

17:57 - Joshua Zirkzee sa včera ani dnes neobjavil na tréningu Holandska, keďže útočník je chorý a jeho štart v zápase proti Rakúsku je ohrozený.

17:12 - Barnabás Varga podstúpil podľa L'Équipe úspešnú operáciu. Maďarský útočník v nedeľu vystrašil fanúšikov a spoluhráčov, keď po strete s dvoma škótskymi protihráčmi zostal nehybne ležať na ihrisku a z reakcie ostatných bolo jasné, že zranenie je vážne. Varga utrpel otras mozgu a zlomeniny lícnej kosti, ako aj niekoľkých ďalších kostí v tvári.

17:04 - Dánsky futbalový zväz dostal pokutu za transparent s vulgárnym nápisom počas zápasu s Anglickom. Nápis "FUCK UEFA" sa objavil na tribúne frankfurtského štadióna, za čo zväz dostal príkaz zaplatiť 10 000 eur.

16:47 - Nemecko zachránilo proti Švajčiarsku aspoň remízu (1:1), no posledný zápas skupinovej fázy mal pre Antonia Rüdigera trpký priebeh. Obranca Realu Madrid si poranil stehenný sval a až podrobné vyšetrenia ukážu, či bude na osemfinále fit.

16:25 - Slovenskí futbalisti síce nastúpia proti Rumunsku "až" v stredu, preview stretnutia si však môžete vychutnať už teraz.

Preview súboja Slovensko - Rumunsko.
Flashscore

15:39 - Holandský stredný obranca Matthijs de Ligt neznášal svoje posadenia na lavičku v úvodných dvoch dueloch ME ideálne. Futbalista uviedol, že následne pristúpil k rozhovoru so psychológom. Viac v článku.

15:02 - David Strelec nebol v úvodných dvoch zápasoch na ME v Nemecku v základnej zostave, no do oboch nastúpil z lavičky. Pozícia žolíka mu podľa vlastných slov vyhovuje a oceňuje aj fakt, že je iba jeden z troch Slovákov na Eure z domácej ligy. Viac v článku.

14:49 - Slovensko čaká v stredu kľúčový zápas proti Rumunsku a hlavným rozhodcom bude Daniel Siebert, nemeckému arbitrovi budú pomáhať Jan Seidel a Rafael Foltyn.

14:10 - Slovenský futbalista Ivan Schranz bol s dvoma gólmi aj po desiatom hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Jamalom Musialom a Niclasom Füllkrugom z hostiteľského Nemecka a Gruzíncom Georgesom Mikautadzem. Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 50 hráčov. V počte asistencií viedli Holanďan Nathan Aké, Rumun Dennis Man a Remo Freuler zo Švajčiarska, ktorí prihrali na dva góly. Na spoločnom štvrtom mieste s ďalšími 38 hráčmi figurovali Juraj Kucka a Lukáš Haraslín.

13:14 - Vychutnajte si zápasové štúdio pred večerným duelom Chorvátska s Talianskom.

Štúdio k zápasu Chorvátsko - Taliansko.
Flashscore

12:32 - Slovenských futbalistov čaká v stredu na ME zápas o postup proti húževnatému súperovi, ktorý v sobotu prehral svoj prvý súťažný zápas po dvoch rokoch. Brankár Martin Dúbravka upozornil, že Rumuni hrajú vždy až do úplného konca a poukázal na ich výkony v kvalifikácii. Víťaz stretnutia si zabezpečí s istotou postup do osemfinále. Viac v článku.

12:00 - Vyšetrenie na magnetickej rezonancii preukázalo, že Patrik Schick má zo sobotňajšieho druhého zápasu na ME v Nemecku proti Gruzínsku poranený lýtkový sval. Informáciu Českej televízii, že najlepší strelec v aktuálnej nominácii trénera Haška určite príde o stredajší záverečný zápas skupiny proti Turecku, vedenie tímu nepotvrdilo. Viac sa dočítate v článku.

11:26 - "Je to jednoduché. Nikdy v živote nemôžete ísť po bod. Musíte sa vždy zamerať na to, aby ste vyhrali. Víťazi idú za výhrou. Keď v živote počítate, vždy prehráte. V utorok vyhráme," povedal srbský stredopoliar Veljko Birmančevič pred záverečným zápasom skupiny C proti Dánsku. Krídelník pražskej Sparty nechce kalkulovať so ziskom bodu, ktorý by teoreticky mohol stačiť na postup do osemfinále.

10:37 - Federico Dimarco by nakoniec mohol nastúpiť proti Chorvátsku, pripustil tréner talianskej reprezentácie Luciano Spalletti. Obranca si poranil lýtko a v nedeľu sa dokonca odpojil od národného tímu, v pondelok ho čakajú posledné testy.

09:44 - Najlepším hráčom zápasu Švajčiarsko - Nemecko (1:1) bol zvolený Granit Xhaka, stredopoliar sa v tomto smere počas tohtoročných ME raduje už druhýkrát. Po zápase Škótsko - Maďarsko (0:1) sa z tohto ocenenia radoval Roland Sallai, ofenzívny futbalista v desiatej minúte nastavenia nahral na jediný gól zápasu.

08:49 - Už istí osemfinalisti a víťazi skupiny Španieli sa pokúsia udržať si stopercentnú bilanciu proti Albáncom, ktorí skončia v prípade výhry najhoršie tretí s veľkou šancou na účasť v play-off. "Som šťastný, že sme stále v hre. Málokto nám veril, väčšina ľudí predpovedala, že dostaneme od všetkých tri štyri góly a pôjdeme domov. Aj proti Španielsku budeme hrať náš futbal a rozhodne sa pokúsime o víťazstvo," povedal brazílsky kouč Albáncov Sylvinho.

Preview zápasu Albánsko - Španielsko.
Flashscore

08:32 - V pondelok na futbalovom Eure vyvrcholí papierovo najsilnejšia skupina B. Obhajcovia titulu Taliani sa stretnú s Chorvátskom, na udržanie druhého miesta a postupu do vyraďovacej fázy im stačí bod. Úradujúci majstri Európy budú chcieť oproti porážke 0:1 so Španielskom predviesť lepší výkon. S Chorvátmi majú negatívnu bilanciu, v deviatich stretnutiach ich porazili iba v úvodnom vzájomnom dueli v roku 1942. 

Preview zápasu Chorvátsko - Taliansko.
Flashscore

07:46 - Víťazný gól Kevina Csobota zo 100. minúty nedeľného zápasu premenil maďarskú časť tribúny stuttgartského štadióna na buracajúci dav...

07:07 - Škótsky tréner Steve Clarke mal po prehre s Maďarskom ťažké srdce na rozhodcov. Podľa kouča bola jeho tímu v druhom polčase odopretá oprávnená penalta, ktorá mohla zmeniť výsledok ich posledného zápasu v skupine A. "Niekto mi musí vysvetliť, prečo to tak nebolo. Je to zápas o jednom góle, kopali by sme penaltu a mohol to byť iný večer. Mám na to aj iné slová, no nebudem ich používať," uviedol. Viac v článku.

06:35 - Veľký rešpekt futbalovej verejnosti si po nedeľnom nešťastnom zranení Vargu vyslúžil jeho spoluhráč a kapitán maďarskej reprezentácie Dominik Szoboszlai. Hráč Liverpoolu totiž zdravotnícky personál, ktorý mieril za poraneným útočníkom chôdzou, donútil vlastným šprintom k behu. Dvadsaťtriročný rodák zo Székesfehérváru po zápase, ktorý sa nakoniec skončil maďarským víťazstvom 1:0 (vďaka gólu zo 100. minúty), obliekol na počesť svojho parťáka dres s číslom 19.

06:16 - Barnabás Varga, ktorý pre škaredé zranenie nedohral nedeľné stretnutie na európskom šampionáte so Škótskom, je pri vedomí. Maďarský futbalový zväz to potvrdil britskej rozhlasovej a televíznej stanici BBC. Dvadsaťdeväťročný útočník bol po presune na nosidlách z hracej plochy okamžite prevezený do nemocnice. Lekári majú teraz situáciu pod kontrolou. Podľa správ z maďarského tímu má Varga zlomenú lícnu kosť a otras mozgu, ale je pri vedomí a jeho stav je stabilizovaný. Viac v článku.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!