EURO ONLINE, 12. deň: Slováci vyslali 24 striel, Nemecko v osemfinále proti Dánsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 12. deň: Slováci vyslali 24 striel, Nemecko v osemfinále proti Dánsku

Aktualizované
Slovensko premenilo 24 striel na dva presné zásahy.
Slovensko premenilo 24 striel na dva presné zásahy.AFP
Európsky šampionát je v plnom prúde a aj utorkový program jeho 17. edície sľubuje fanúšikom zaujímavú porciu zábavy – posledné zápasy, ktoré môžu uľahčiť postupovú matematiku napríklad aj českému tímu, sa totiž odohrajú hneď v dvoch skupinách. Hlavné udalosti 12. dňa Eura sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:23 - Vychutnajte si najlepšie momenty zo súboja Dánsko - Srbsko.

Zostrih zápasu Dánsko - Srbsko.
TV Markíza

23:19 - Vychutnajte si najlepšie momenty z duelu Anglicka so Slovinskom.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovinsko.
TV Markíza

23:12 - Dánsko nastúpi v osemfinále Eura proti domácemu Nemecku. Zápas sa uskutoční v sobotu 29. júna o 21:00.

22:58 - Anglickí futbalisti postúpili do osemfinále ME ako víťazi C-skupiny. Stačila im k tomu aj bezgólová remíza so Slovinskom v záverečnom skupinovom dueli v Kolíne nad Rýnom. Slovinci sa do osemfinále prebojovali z tretej priečky tabuľky, vo vyraďovačke si zahrajú prvýkrát na významnom podujatí. Ďalej idú aj druhí Dáni, tí remizovali rovnako bez gólov so Srbskom. Viac v článku.

21:00 - Kapitán Holandska Virgil van Dijk zhodnotil zápas nasledovne: "Zápas sme odštartovali slabo, málo sme držali loptu a prehrávali sme osobné súboje. Od začiatku sme len doťahovali náskok súpera. Chýbala nám energia. Hovorili sme o tom v polčasovej prestávke. Je to nepochopiteľné na záverečnom turnaji ME, nemám na to v tejto chvíli žiadne vysvetlenie. Všetci musíme odviesť viac, lebo toto bolo zlé. Ak chceme na tomto šampionáte niečo dosiahnuť, musíme čosi rýchlo zmeniť. Všetci za to nesieme zodpovednosť."

20:54 - Vychutnajte si zostrih duelu Francúzsko - Poľsko.

Zostrih zápasu Francúzsko - Poľsko.
TV Markíza

20:37 - Pozrite si zostrih súboja Holandsko - Rakúsko.

Zostrih zápasu Holandsko - Rakúsko.
TV Markíza

19:58 - Futbalisti Rakúska sa postarali o veľké prekvapenie. V poslednom zápase skupiny D zdolali favorizované Holandsko po veľmi dobrom výkone a skončili na prvom mieste. Druhí sú po remíze s Poľskom hráči Francúzska, Holandsko má štyri body a je tretie. Viac v článku.

18:55 - Rakúsko sa proti Holandsku ujalo vedenia v šiestej minúte, keď si Donyell Malen zrazil loptu do vlastnej siete. Bol to siedmy vlastný gól na prebiehajúcom šampionáte.

18:08 - "Pre mňa ako hlavného trénera to je zrejme najdôležitejší zápas. Som ešte pomerne mladý a pre mňa by to bol dobrý výsledok. Želám si však, aby sme si to zaslúžili. Myslím si, že hráme dobrý futbal, odohrali sme dobrú kvalifikáciu a chlapci by si zaslúžili vyraďovaciu fázu," uviedol tréner Calzona na tlačovej konferencii pred stretom s Rumunmi. Viac v článku.

17:40 - Tréner Maďarska Marco Rossi spolu s členmi realizačného tímu a obrancom Botkom navštívili zraneného Barnabáša Vargu v nemocnici. Ten sa zotavuje po tom, ako sa v zápase so Škótskom nepríjemne zrazil s brankárom súpera.

17:19 - Francúzska futbalová reprezentácia nastúpi na svoj záverečný zápas v skupine D proti Poľsku aj s Kylianom Mbappém. Dvadsaťpäťročný útočník sa po zlomenine nosa a vynechaní šlágra s Holandskom vráti do základnej zostavy, pričom na tvári bude mať ochrannú masku.

16:38 - Švajčiarskym trénerom ukradli v Düsseldorfe počas majstrovstiev Európy notebooky. Tím uviedol, že neboli ohrozené žiadne citlivé dáta či informácie k sobotňajšiemu osemfinálovému zápasu s Talianskom.

16:00 - Nemci boli na čele streleckých pokusov tímu (57) i strelených gólov (8) po 11 odohraných dňoch na Eure. Slováci sa v úvodných dvoch zápasoch dostali k 24 strelám a patrilo im priebežné 17. miesto. Prezentovali sa 49-percentným držaním lopty (14. miesto) a mali viac ako 84-percentnú úspešnosť prihrávok (15.).

15:27 - Na duel Dánska so Srbskom sme sa pozreli aj z pohľadu údajov.

Preview zápasu Dánsko - Srbsko.
Flashscore

15:00 - So začiatkom Eura 2024 pribudla na portáli Flashscore ďalšia platforma pre fanúšikov - digitálne štúdio. To bude sprevádzať každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho témou je vždy šláger dňa. Tentoraz je to zápas Anglicko - Slovinsko, ktorý analyzuje futbalový expert a bývalý brankár Olomouca, Bohemiansu či škótskeho Hearts Zdeněk Zlámal.

Štúdio k súboju Anglicko - Slovinsko.
Flashscore

14:24 - Belgický futbalista Romelu Lukaku si na prebiehajúcich ME v Nemecku vybudoval strach z gólových osláv. O svojom spoluhráčovi to prezradil krídelník Jeremy Doku. Lukaku vsietil na šampionáte až tri góly, ani jeden však neplatil po preskúmaní systémom VAR. Pri prekvapivej prehre so Slovenskom (0:1) to boli dva, najskôr pre ofsajd a neskôr pre ruku prihrávajúceho Loisa Opendu. V zápase s Rumunskom (2:0) bol opäť v postavení mimo hry.

"Bol by rád, keby si pripísal góly. Myslím si, že teraz je vo fáze, že keď rozvlní sieť, bojí sa oslavovať. Nemal na to šťastie, no teší sa, že sme vyhrali predchádzajúci zápas. Samozrejme, ako útočník chce vždy skórovať a myslí na svoje individuálne štatistiky, to je normálne. Je však spokojný s vplyvom, ktorý má na náš tím a šancami, ktoré si vytvára," uviedol Doku.

13:42 - Slovenskí futbalisti nastúpia v stredu o 18:00 na posledný zápas skupinovej fázy proti Rumunsku. K dispozícii by mal byť aj obranca Dávid Hancko, ten v utorok absolvoval tréning so spoluhráčmi. Jeho svalové zranenie v dueli s Ukrajinou sa napokon neukázalo ako vážne. Viac v článku.

Hancko na utorkovom tréningu slovenskej reprezentácie.
Hancko na utorkovom tréningu slovenskej reprezentácie.TASR

13:25 - Poľsko sa rozlúči s Eurom večerným zápasom proti Francúzsku, ale Robert Lewandowski sa končiť nechystá. Tridsaťpäťročný útočník Barcelony je pripravený pokračovať v národnom tíme. "Jedného dňa sa možno zobudím a poviem si, že musím skončiť s reprezentáciou, ale teraz to nebude. Toto nebude môj posledný zápas," povedal na tlačovej konferencii.

12:24 - Antonio Rüdiger si v nedeľu poranil stehenný sval a v pondelok absolvoval podrobné vyšetrenie, ktoré prinieslo povzbudivé správy. Pre nemeckého obrancu sa európsky šampionát pre túto chvíľu nekončí, doktori sú optimistickí a veria, že by mohol stihnúť osemfinále.

11:36 - Francúzsko vstúpi do záverečného zápasu skupiny D s Poľskom s cieľom zvíťaziť a postúpiť do osemfinále z prvého miesta tabuľky. Otázny je štart kapitána Kyliana Mbappého, ktorý v súboji proti Rakúsku utrpel zlomeninu nosa, nehral v šlágri s Holandskom a v uplynulých dňoch skúšal niekoľko typov ochranných masiek tváre, s ktorými by mohol nastúpiť. Poliaci sa so šampionátom lúčia.

Preview zápasu Francúzsko - Poľsko.
Flashscore

10:55 - "Verili sme až do poslednej sekundy, takto to vo futbale teraz chodí. Postup sme si proti Chorvátsku zaslúžili, pokiaľ ide o vytvorené šance. V určitých pasážach sme hrali trochu jemne a nie najlepšie," vyhlásil po prieniku do osemfinále taliansky lodivod Spalletti. Viac v článku.

10:21 - Po pondelkovom strete Chorvátov s Talianmi stále platí, že táto balkánska krajina od vzniku svojej samostatnej reprezentácie ešte nikdy neprehrala s národným výberom z Apeninského polostrova. Na Eure 2024 sa v ich súboji zrodila remíza 1:1. Týmto výsledkom sa skončilo už päť vzájomných zápasov, z toho celkovo štyri posledné. Výpočet dopĺňa rezultát 0:0 a tri chorvátske výhry.

09:28 - Francúzsko je jedinou európskou reprezentáciou, ktorá dokázala postúpiť zo skupinovej fázy kontinentálnych i svetových majstrovstiev vo všetkých siedmich prípadoch od roku 2012.

08:37 - Najprv nepremenil pokutový kop, o pár sekúnd sa zapísal do histórie európskych šampionátov. Po góle do siete Talianska v treťom skupinovom zápase sa Luka Modrič vo veku 38 rokov a 289 dní stal najstarším strelcom v histórii ME. 

08:04 - "Chcel by som hrať navždy, ale pravdepodobne príde čas, keď budem musieť zavesiť kopačky na klinec. Budem hrať ďalej, ale ešte neviem ako dlho," povedal novinárom Luka Modrič po remíze s Talianmi. Viac v článku.

07:28 - Tretími zápasmi vyvrcholí aj kvalitne obsadená skupina D. Isté je, že Poliaci z nej už nemôžu postúpiť, zvyšné tri tímy k osemfinále potrebujú urobiť posledný krôčik. O prienik medzi 16 najlepších tímov naplno zabojuje Holandsko proti Rakúsku.

Preview zápasu Holandsko – Rakúsko.
Flashscore

07:12 - Francúzsko pod vedením Didiera Deschampsa ešte nikdy na európskom šampionáte nevyhralo tretí zápas v skupine. Skúsený kouč mal vo všetkých prípadoch pred daným stretnutím už istý postup a rotoval preto zostavou - trikrát z toho bola bezgólová remíza a raz prehra.

06:44 - V utorok sa odohrajú posledné zápasy v skupinách C a D. Výsledky v "céčku" pritom môžu uľahčiť postupovú matematiku reprezentácii Česka, ktorej by v prípade výhry Dánska a prehry Slovinska o dva a viac gólov stačila v poslednom dueli na účasť vo vyraďovacích bojoch aj remíza. O neúspech Slovincov sa priamo môžu postarať Angličania.

Preview zápasu Anglicko - Slovinsko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!