EURO ONLINE, 15. deň: Dúbravka tretí medzi brankármi, duel s Anglickom bude pískať Turek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 15. deň: Dúbravka tretí medzi brankármi, duel s Anglickom bude pískať Turek

Aktualizované
Dúbravka doposiaľ na ME predviedol 12 zákrokov.
Dúbravka doposiaľ na ME predviedol 12 zákrokov.TASR
Európsky šampionát má za sebou posledné skupinové zápasy, na programe je tak pauza, po ktorej vypuknú vyraďovacie boje jeho 17. edície. Prvé z nich sa odohrajú už v sobotu, o odpočinku tak nemôže byť reč. Hlavné udalosti 15. dňa Eura sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

22:12 - Bol to práve on, kto v penaltovom rozstrele finále v roku 2021 rozhodol o tom, že pohár pre víťazov Eura pripadne Taliansku. Útočník Federico Bernardeschi, bývalý hráč Fiorentiny a Juventusu, teraz pôsobí v MLS v Toronte a počas ME 2024 sa s Flashscore Správami delí o svoje postrehy z turnaja. Tento týždeň sa pozrel na výkony tímov v skupinovej fáze a pridal svoj pohľad na osemfinále, v ktorom sa obhajcovia titulu stretnú so Švajčiarskom. Viac v článku.

20:57 - Dánsky futbalista Christian Eriksen vynechal piatkový tréning národného tímu na prebiehajúcich ME v Nemecku. Tridsaťdvaročného stredopoliara trápili žalúdočné problémy, no podľa trénera Kaspera Hjulmanda bude do sobotného osemfinále proti domácim Nemcom v poriadku.

Dánsky kouč očakával, že Eriksen sa k tímu pripojí už v piatok večer. Rovnaké problémy mal aj stredopoliar Thomas Delaney, no Hjulmand preto nemal žiadne obavy: "Myslím si, že je to normálne, keď je spolu toľko ľudí a tak dlho," citovala trénera agentúra AP.

19:04 - "Mala to byť relaxačná jazda. Išiel som z kopca a chcel som natočiť krátke video pre svoju rodinu. Zrazu som letel vzduchom bradou napred. Mám pár škrabancov, ale to je všetko. Inak som v poriadku," vysvetlil svoju nehodu na elektrickom bicykli anglický futbalista Anthony Gordon.

17:47 - "Ťažko povedať, prečo sa im nedarí, nevidím dnu. Možno chýba nejaká súhra a tímovosť, dúfam, že im to nepôjde ani s nami. Určite to však nie je ľahký protivník, aj keď tento šampionát nemajú zatiaľ taký vydarený. Je to kolíska futbalu a majú hráčov s obrovskou kvalitou. Skúsime sa im vyrovnať. Určite prijateľnejší súper ako Španielsko," povedal David Strelec o tíme Angličanov. Viac v článku.

Strelec sa proti Rumunom objavil v základnej zostave.
Strelec sa proti Rumunom objavil v základnej zostave.TASR

16:12 - Phil Foden pricestoval naspäť do základného tábora anglickej futbalovej reprezentácie na ME. Dvadsaťštyriročný krídelník z Nemecka odišiel v stredu, aby bol pri narodení svojho tretieho dieťaťa. "Blahoželáme a vitaj späť," napísal tím na sociálnej sieti X. Foden odohral všetky tri zápasy C-skupiny a očakáva sa, že v osemfinálovom dueli proti Slovensku nastúpi v základnej zostave. Stretnutie je na programe v nedeľu o 18:00 v Gelsenkirchene.

15:02 - Anglicko sa stretne so Slovenskom v boji o postup do štvrťfinále majstrovstiev Európy a na trávniku pri tom bude aj Umut Meler. Turecký arbiter bol delegovaný ako hlavný rozhodca, jeho asistentmi budú Emre Eyisoy a Kerem Ersoy.

13:41 - "Celému tímu som sa hneď ospravedlnil. Beriem to na seba, vôbec sa nechcem vyhovárať na rozhodcu," povedal Antonín Barák o svojom vylúčení v súboji s Tureckom. Viac v článku.

12:53 - Tohtoročnému Euru vládnu vlastné góly. Po nich si zatiaľ post najlepšieho strelca s tromi presnými zásahmi drží gruzínsky útočník Georges Mikautadze, ktorý sa presadil v každom vystúpení na ME. Na druhom mieste je dvojgólová pätica - Schranz, Füllkrug, Musiala, Gakpo a Marin.

11:25 - Pred vyraďovacou časťou majstrovstiev Európy boli gólovo najaktívnejší hráči zo Serie A a Bundesligy, každá z týchto súťaží má na listinách strelcov zastúpenie v podobe 13 presných zásahov. Za nimi nasledujú Premier League a La Liga s 10 gólmi, po nich šesťgólová francúzska Ligue 1 a päťgólová turecká Süper Lig.

10:06 - Fáza základných skupín ME spoznala aj brankárov, ktorí sa najviac zapotili. Najvyšší počet zákrokov musel zo svojho repertoára vytiahnuť gruzínsky gólman Mamardašvili, zástupca Valencie ich predviedol až 20. O sedem brankárskych zásahov menej vyprodukoval Rumun Nita. Delené tretie miesto s 12 zákrokmi patrí Dúbravkovi, Verbruggenovi, Donnarummovi a Casteelsovi.

08:52 - EURO 2024 už rozhodlo o svojich postupujúcich aj vypadávajúcich. Pripomeňte si pohľadom konečné poradie v každej zo šiestich základných skupín.

08:18 - "Veľmi som sa hneval, cítil som, že pätou som sa dotkol aj lopty. Na kamere to nebolo vidieť. Najprv som sa dotkol lopty, potom som ho prišliapol a vypol som telo. On potom ešte zakopol. Neviem, aké sú pravidlá, ale bol som nahnevaný," opísal Dávid Hancko svoj sporný penaltový zákrok zo zápasu proti Rumunsku. Viac v článku.

07:37 - Skupinová časť majstrovstiev Európy je minulosťou. Okrem poradia tímov v skupinách je jasno aj v tom, ako si jednotliví hráči počínali v najrôznejších štatistikách. Napríklad najväčším rýchlikom doterajšieho priebehu turnaja je vychádzajúca hviezda Benjamin Šeško.

06:50 - Zlatko Dalič napriek veľkému sklamaniu na ME zostáva vo funkcii hlavného kouča národného mužstva. "Je trénerom a zostane trénerom chorvátskej reprezentácie. Hovorili sme spolu a podali si ruky," prezident Chorvátskeho futbalového zväzu. Viac v článku.