EURO ONLINE, 16. deň: Anglicko s najlepšou úspešnosťou v penaltách, najtvrdšiu strelu má Janža

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 16. deň: Anglicko s najlepšou úspešnosťou v penaltách, najtvrdšiu strelu má Janža

Aktualizované
Janža má v nohách dynamit.
Janža má v nohách dynamit.TASR
Dvojdňové čakanie sa skončilo. Európsky šampionát má za sebou pauzu medzi skupinami a vyraďovacími bojmi a už dnes ponúkne prvé dve osemfinále. Okrem obhajcov titulu z Talianska o postup medzi najlepšiu osmičku zabojujú aj domáci Nemci. Hlavné udalosti 16. dňa Eura sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:58 - Pozrite si zostrih zápasu Nemecko - Dánsko.

Zostrih zápasu Nemecko - Dánsko.
TV Markíza

23:20 - Futbalisti Nemecka vyhrali osemfinálový zápas na domácom európskom šampionáte proti Dánsku a postúpili do štvrťfinále, kde bude ich súperom lepší z dvojice Španielsko - Gruzínsko. Viac v článku.

21:40 - Zápas Nemecka s Dánskom bol v 36. minúte prerušený pre zlé počasie. Začali padať aj krúpy, niektoré o veľkosti golfovej loptičky. Naposledy sa zápas na Eure musel prerušiť v roku 2012, keď proti sebe hrali Francúzsko a Ukrajina.

20:38 - Gianluigi Donnarumma okomentoval vypadnutie svojho tímu nasledovne: "Bolí to odísť takto, všetkým sa ospravedlňujeme. Dnes sme sklamali, Švajčiari si to zaslúžili. Trápili sme sa celý zápas, v prvom polčase sme stratili príliš veľa lôpt a nechali sme im príliš veľa priestoru. Chýbalo nám všetko, dokonca aj kvalita. V druhom polčase sme mali začať dobre, ale hneď sme inkasovali gól. Treba to akceptovať, sklamali sme."

19:54 - Švajčiari skórovali zásluhou Rubena Vargasa na začiatku druhého polčasu a po víťazstve 2:0 nad Talianmi oslavujú postup do štvrťfinále. Úradujúci šampióni tak titul neobhája. Viac v článku.

18:50 - Taliansko prežíva katastrofálny vstup do vyraďovacej fázy. Výkon majstrov Európy zaostáva za očakávaním, Švajčiari po prvom dejstve vedú 1:0 po góle Rema Freulera.

18:23 - Antonio Rüdiger v posledných dňoch zápasil so zranením stehenného svalu a netrénoval, ale podľa posledných správ sa uzdravil. Nemecký obranca bude k dispozícii na dnešné semifinále majstrovstiev Európy proti Dánsku.

17:20 - Vo vyraďovacej fáze Eura môže rozhodovať aj penaltový rozstrel. Zaujímavý je pohľad na priemernú úspešnosť premieňania pokutových kopov osemfinalistov - štatistika brala do úvahy piatich najčastejšie zahrávajúcich exekútorov z každého tímu. Najlepšie obstáli Angličania (95,42%) a Švajčiari (92,50%). Slováci sú na 14. mieste (75,55%).

15:45 - Slovinský futbalový obranca Erik Janža mal podľa analýzy najtvrdšiu strelu počas skupinovej fázy na Eure. Jeho presný zásah proti Dánsku dosiahol rýchlosť 128,76 km/h. Gól z najväčšej vzdialenosti (28 metrov) zaznamenal dánsky stredopoliar Morten Hjulmand v dueli proti Anglicku (1:1). Podľa zabudovanej technológie, ktorú vyrobila spoločnosť Adidas, Maďar Kevin Csoboth v dueli proti Škótsku trafil bránu s najväčším počtom otočiek. Dosiahol ich celkovo 16.

Slovinec na seba upozornil tvrdou strelou.
Slovinec na seba upozornil tvrdou strelou.TASR

14:36 - Flashscore ponúka fanúšikom v rámci Eura 2024 ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy spestrením denného programu. Tentoraz je to úvodný osemfinálový duel medzi Švajčiarskom a Talianskom, ktorý analyzuje bývalý mládežnícky reprezentant a obranca Sparty a Olomouca Roman Polom.

Štúdio k zápasu Švajčiarsko - Taliansko.
Flashscore

14:15 - Anglická futbalová reprezentácia absolvovala v kompletnom zložení sobotný tréning pred nedeľným osemfinálovým duelom na ME proti Slovensku. Zverenci Garetha Southgatea sa zo základného tábora v Blankenhaine presunú na nedeľný duel do Veltins Areny v Gelsenkirchene. Na tréningu nechýbal ani ľavý obranca Luke Shaw, ktorý sa pre zranenie zadného stehenného svalu zatiaľ na šampionáte nepredstavil. Menšie problémy s lýtkom hlásil po poslednom zápase v základnej skupine proti Slovinsku (0:0) Kieran Trippier, no aj on už v sobotu trénoval naplno.

13:20 - Španielsko sa v zápasoch skupinovej fázy dopustilo celkovo 46 faulov, pričom viac (49) urobili iba Rakúšania. Ide o najvyšší počet nedovolených zákrokov španielskeho národného tímu od Eura 2008 (55).

12:42 - Asistent trénera slovenských futbalistov Marek Hamšík počíta s možnosťou, že osemfinálový zápas môže rozhodnúť až jedenástkový rozstrel. Sokolov čaká v boji o štvrťfinále na ME Anglicko, s ktorým sa stretnú v nedeľu o 18:00 v Gelsenkirchene. Viac v článku.

11:20 - "Videli sme už Švajčiarov na veľa videozáznamoch, majú kompaktný tím, hrajú jeden za druhého a ak ich chceme zdolať, budeme musieť odohrať skvelý zápas," uviedol Mattia Zaccagni pred osemfinálovým stretom Talianov s Helvétmi. Viac v článku.

10:41 - Obrany účastníkov Eura si počas zápasov základných skupín museli dávať veľký pozor, keď do ich pokutového územia vstúpil Jérémy Doku. V rámci prvého kola šampionátových duelov zaknihoval v šestnástke súpera 12 dotykov s loptou, v druhom svoj výkon zopakoval a v tomto smere bol lídrom úvodných súbojov. Tretie kolo stretnutí ovládol Kylian Mbappé so 14 dotykmi.

09:14 - Pred štartom vyraďovačky na ME sa ešte na chvíľu vrátime k duelom základných skupín. Pozrite si všetkých lídrov dôležitých štatistík z doterajších bojov.

08:08 - Od 21:00 bude futbalová Európa a najmä Nemecko sústrediť svoju pozornosť do Dortmundu, kde sa odohrá druhé osemfinále tohtoročných ME. Reprezentácia hostiteľskej krajiny vyzve odhodlaných Dánov, ktorí by radi zopakovali ikonické víťazstvo nad Nemcami z Eura 1992.

Preview zápasu Nemecko - Dánsko.
Flashscore

07:35 - Vyraďovacia fáza Eura sa začína v sobotu zápasom medzi obhajcom titulu Talianskom a Švajčiarskom. Squadra Azzurra je miernym favoritom úvodného osemfinále, ale Helvéti na turnaji v Nemecku ešte neprehrali. Duel na Olympijskom štadióne v Berlíne sa začína o 18:00.

Preview zápasu Švajčiarsko - Taliansko.
Flashscore

06:48 - Nemci môžu ísť do osemfinálového súboja s Dánskom s ľahkou hlavou. Na domácom Eure kraľujú nad ostatnými tímami v počte gólov (8) a striel (58), majú najvyššie percento držania lopty (69 %) a najlepšiu presnosť prihrávok (92 %).

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!