EURO ONLINE, 17. deň: Sokoli bez štvrťfinále, Rüdigera opäť trápi sval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 17. deň: Sokoli bez štvrťfinále, Rüdigera opäť trápi sval

Aktualizované
Ani Lobotka nezabránil vypadnutiu Slovenska.
Ani Lobotka nezabránil vypadnutiu Slovenska.TASR
Skorý koniec obhajcov titulu aj postup domáceho výberu, taký bol prvý osemfinálový deň v skratke. Vyraďovacie boje dnes v Nemecku pokračujú ďalšími dvoma zápasmi a rovnako ako v sobotu sa bude na čo pozerať. Do akcie idú Slováci, ktorí sa pokúsia o senzáciu v dueli s Anglickom. V druhom súboji o postup medzi najlepšiu osmičku Španieli vyzvú prekvapenie šampionátu z Gruzínska. Hlavné udalosti 17. dňa Eura sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:27 - Pozrite si zostrih stretnutia Španielsko - Gruzínsko.

Zostrih zápasu Španielsko - Gruzínsko.
TV Markíza

22:55 - Futbalisti Španielska sa stali ďalším štvrťfinalistom európskeho šampionátu po tom, ako vyhrali proti Gruzínsku. V ďalšej fáze turnaja tak narazia na domáce Nemecko, hrať sa bude v piatok 5. júla. Viac v článku.

22:35 - Slovensko bude mať po turnaji k VAR-u veľmi priaznivý vzťah. Systém totiž odvolal až tri inkasované góly národného tímu. 

21:12 - Pozrite si zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.

Zostrih zápasu Anglicko - Slovensko.
TV Markíza

20:40 - Sokoli napokon na šampionáte končia. Viac sa dozviete v našej reportáži zo zápasu.

20:24 - Harry Kane poslal Albion do vedenia v 1. minúte predĺženia. Slovensko tak musí doťahovať skóre.

Radosť Kanea po strelenom góle.
Radosť Kanea po strelenom góle.AFP

19:55 - Slovensko inkasovalo vyrovnávajúci gól v 95. minúte z kopačiek Judea Bellinghama, ktorý v pokutovom území vystrihol efektné nožničky. Zápas tak smeruje do predĺženia.

19:10 - Po zmene strán Anglicko pridalo na obrátkach, čo rezultovalo do presného zásahu Phila Fodena v 50. minúte. Jeho gól však neplatil pre ofsajd.

18:25 - Slovensko sa v 25. minúte dostalo do vedenia. Svoj tretí gól na Eure zaznamenal Ivan Schranz.

17:52 - Slovensko nastupuje oproti poslednému stretnutiu proti Rumunsku v nezmenenej zostave. V bráne je Dúbravka, pred ním sprava Pekarík, Vavro, kapitán Škriniar a Hancko. Stredovú trojicu tvoria Kucka, Lobotka, Duda. Na hrote sa druhý raz po sebe objaví Strelec, z krídel ho budú dopĺňať Schranz a Haraslín.

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

16:54 - Gernot Trauner vynechá aj osemfinále majstrovstiev Európy proti Turecku, keďže rakúsky obranca sa nestihne zotaviť zo svalového zranenia. Utrpel ho v druhom zápase skupiny proti Poľsku (3:1), v ktorom strelil prvý gól zápasu.

16:02 - Na osemfinále proti Slovensku sa pripravujú nielen anglickí futbalisti, ale aj ich fanúšikovia. Tí sú pred výkopom v dobrej nálade, o čom svedčia aj zábery z Gelsenkirchenu.

Angličanom je zjavne do spevu.
Flashscore

15:12 - Napriek tomu, že tím okolo Milana Škriniara čaká bitka s jedným z favoritom Eura, slovenskí fanúšikovia sú pred súbojom s Albionom optimistickí. Dôkazom sú ich jednoznačné odpovede na otázku, kto zvíťazí a postúpi do štvrťfinále.

Rozhovor so slovenskými fanúšikmi.
Flashscore

14:45 - Antonio Rüdiger dohrával sobotňajší zápas s Dánskom (2:0) s veľkým sebazaprením. Nemecký obranca má problémy so stehenným svalom a po zápase kríval, takže v najbližších hodinách bude mať voľnejší program.

14:00 - Nemecko strelilo na Eure už 10 gólov a je najproduktívnejším tímom turnaja. Zverenci Juliana Nagelsmanna navyše už vyrovnali najlepšie strelecké výkony Nationalelf v histórii kontinentálnych šampionátov (1996, 2008 a 2012).  

13:16 - Flashscore ponúka fanúšikom v rámci Eura 2024 ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy spestrením denného programu. Tentoraz je to osemfinálový zápas medzi Anglickom a Slovenskom, ktorý analyzuje bývalý mládežnícky reprezentant a obranca Sparty a Olomouca Roman Polom.

Štúdio k stretnutiu Anglicko - Slovensko.
Flashscore

13:02 - Slovensko sa bude proti Anglicku opierať o služby Stanislava Lobotku. Stredopoliar SSC Neapol podáva na Eure fantastické výkony. Dvakrát sa stal hráčom zápasu, rozdal 184 prihrávok s 93-percentnou úspešnosťou. Okrem toho 20-krát získal loptu. Anglicku navyše strelil gól v poslednom vzájomnom zápase v roku 2017.

12:14 - Anglicko sa pokúsi nadviazať na výbornú bilanciu proti Slovensku. Zo šiestich zápasov vyhralo päť a zrodila sa jedna remíza. Spoliehať sa bude na kanoniera Harryho Kanea, ktorý v posledných šiestich vyraďovacích zápasoch na veľkých turnajoch strelil šesť gólov. Posledné tri zápasy sme pre vás zmapovali v článku.

11:45 - Anglicko má v doterajšom priebehu šampionátu na konte menej streleckých pokusov (28) než Slovensko (37).

11:14 - "Zodpovednosť je na mne. Zlyhali sme kvôli mne a môjmu výberu tímu, nie je to vina hráčov," uviedol tréner Spalletti po vypadnutí Talianska z ME. "Zamestnali sme ich a dostali pod tlak. Nejde len o to, že sme vyhrali, ale aj o to, ako sme vyhrali," reagoval švajčiarsky kouč Yakin. Viac v článku.

09:59 - Prvé dve osemfinálové bitky ponúkli štyri góly a zhodné výsledky 2:0. O najkrajší zásah sa postaral švajčiarsky futbalista Ruben Vargas, ktorý hneď po zmene strán spečatil vyradenie obhajcov titulu z Talianska.

09:01 - Prerušenie zápasu, búrka ani poriadny lejak neodradili dánskych fanúšikov v Dortmunde od toho, aby na tribúnach srdnato bojovali s výraznou domácou presilou. Dvaja odvážlivci si dokonca zaskákali pod vodopádom, ktorý začal padať zo strechy Vestfálskeho štadióna.

8:18 - Španielsko sa v nedeľu stretne s Gruzínskom na ME v Nemecku v dueli o postup do štvrťfinále. La Roja, ktorá ako jediná z 24 tímov nestratila v skupine ani bod a neinkasovala, je jasným favoritom. Výber zakaukazskej krajiny je najväčším prekvapením turnaja, keď pri svojej premiérovej účasti nečakane postúpil z "českej" skupiny.

Preview zápasu Španielsko - Gruzínsko.
Flashscore

7:39 - Úradujúci vicemajstri Európy Angličania vstúpia do vyraďovacej fázy Eura súbojom so Slovenskom. Jasným favoritom je Albion, no na šampionáte v Nemecku zatiaľ herne nepresvedčil. Slováci sa pokúsia prebojovať medzi najlepšiu osmičku tretíkrát na veľkom turnaji.

Preview zápasu Anglicko - Slovensko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!