EURO ONLINE, 19. deň: Demiral s najrýchlejším zásahom v play-off, Gakpo ako van Basten

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 19. deň: Demiral s najrýchlejším zásahom v play-off, Gakpo ako van Basten

Aktualizované
Gakpo a Malen v spoločnom objatí. Dvojica, ktorá sa postarala o postup Holandska do štvrťfinále ME.
Gakpo a Malen v spoločnom objatí. Dvojica, ktorá sa postarala o postup Holandska do štvrťfinále ME.Profimedia
Majstrovstvá Európy sú v plnom prúde a utorkový program 17. ročníka turnaja ponúkne fanúšikom poriadnu dávku zábavy. Rozhodne sa o posledných dvoch štvrťfinalistoch. Najskôr sa Rumuni pokúsia prekvapiť favorizovaných Holanďanov a o niekoľko hodín neskôr sa skvelú formu pokúsia potvrdiť Rakúšania, ktorí v záverečnom osemfinále nastúpia proti Turkom. Sledujte hlavné udalosti 19. dňa Eura v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na majstrovstvách Európy priamo v dejisku nielen očami dát.

23:25 - Štvrťfinálové zloženie Eura 2024 v Nemecku je známe. Začíname v piatok dvomi duelmi - Španielsko vs. Nemecko a Portugalsko vs. Francúzsko. Že by sme boli svedkami predčasného finále? 

22:55 - Turecko v osemfinále porazilo Rakúsko 2:1 a prvýkrát po 16 rokoch si zahrá vo štvrťfinále. Merih Demiral dvoma gólmi rozhodol o ich triumfe a je len druhým futbalistom na prebiehajúcom európskom šampionáte, ktorému sa podarilo streliť dva zásahy v jednom stretnutí.

Zostrih zápasu Rakúsko - Turecko.
TV Markíza

21:50 - Merih Demiral poslal Turecko do vedenia už v 57. sekunde zápasu s Rakúskom a strelil najrýchlejší gól v histórii vyraďovacích bojov na Eure. 

21:20 - Turecko nastúpilo do osemfinále proti Rakúsku bez kapitána Hakana Calhanolgua (kartový trest) a čelí nepriaznivej bilancii. Bez stredopoliara Interu Turci nevyhrali ani jeden z posledných štyroch súťažných zápasov. Trikrát remizovali a raz prehrali. Zmeniť to chcel Demiral, keď na konci prvej minúty po rohovom kope a zmätkoch pred bránou otvoril skóre duelu. 

20:55 - Donyell Malen je prvým náhradníkom v histórii Holandska, ktorý strelil dva góly v jednom zápase. V súčasnosti strelil za národný tím osem gólov z pozície striedajúceho hráča, čím sa vyrovnal Klaasovi-Janovi Huntelaarovi na druhom mieste historických tabuliek. Okrem toho sa stal vôbec prvým dvojgólovým strelcom na tohtoročnom Eure v jednom stretnutí. 

20:20 - Vo veku 25 rokov a 56 dní je Cody Gakpo najmladším holandským hráčom, ktorý skóroval a asistoval vo vyraďovacom zápase na veľkom turnaji od čias Marca van Bastena vo finále EURO 1988. Legendárny útočník mal vtedy 23 rokov a 238 dní.

19:55 - Holandskí futbalisti zdolali Rumunsko 3:0 a prvýkrát po 16 rokoch sa dostali do štvrťfinále majstrovstiev Európy. V sobotu sa v Berlíne stretnú s víťazom večerného zápasu medzi Rakúskom a Tureckom. 

Zostrih zápasu Rumunsko - Holandsko.
TV Markíza

17:15 - Slovinci síce už na európskom šampionáte nepridajú ani minútu, napriek tomu zanechali v Nemecku veľmi dobrý dojem. Dvaja ich hráči dokonca vedú fitness dátam celého Eura. Slovenských fanúšikov určite poteší, že tam stopa spod Tatier taktiež nechýba. Čítajte viac.

Medzi najlepšími maratóncami sa umiestnil aj Lobotka s Pekaríkom.
Medzi najlepšími maratóncami sa umiestnil aj Lobotka s Pekaríkom.Flashscore

16:10 - O poslednom postupujúcom do štvrťfinále rozhodne večerné záverečné osemfinále medzi Rakúskom a Tureckom. Preview k zápasu si môžete pozrieť. 

Preview k zápasu Rakúsko - Turecko.
Flashscore

15:30 - Portugalsko po bezgólovej remíze porazili Slovinsko v osemfinále majstrovstiev Európy vo Frankfurte po penaltách, ale Cristiano Ronaldo v predĺžení jednu nepremenil. Napriek tomu, v penaltovom rozstrele však úspešne zopakoval reparát a vo veku 39 rokov a 147 dní sa stal najstarším strelcom penalty na majstrovstvách Európy.

14:25 - Flashscore ponúka fanúšikom ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia, ktoré sprevádza každý hrací deň EURO 2024 v Nemecku a ktoré je vždy tematicky zamerané na najdôležitejší bod programu daného dňa. Tentoraz je to osemfinálový stret medzi Rumunskom a Holandskom, ktorý analyzuje futbalový expert a bývalý brankár Olomouca, Bohemiansu či škótskeho Hearts Zdeněk Zlámal.

Štúdio k zápasu Rumunsko - Holandsko.
Flashscore

13:53 - Nemci sú s 10 gólmi na čele v počte strelených zásahov. Španieli za nimi zaostali iba o jeden. Slovákom so štyrmi gólmi patrí siedme miesto spolu s Holandskom, Anglickom a Rumunskom. S 92,3 percentným držaním lopty dominuje domáci tím. Slovákom patrí s 82,5 perecentami 18. miesto. S 50 streleckými pokusmi slovenská reprezentácia figuruje na piatej priečke.

13:35 - Strelecky najaktívnejší je po osemfinálovom súboji so Slovinskom Portugalčan Cristiano Ronaldo, na konte má 20 pokusov. Paradoxne, ani takýto počet mu nestačil na premiérový zásah prebiehajúceho Eura v Nemecku. 

13:00 - Granit Xhaka je v starostlivosti lekárov a čaká na výsledky podrobného vyšetrenia. Švajčiarskeho stredopoliara trápi svalové zranenie. Jeho štart vo štvrťfinále majstrovstiev Európy proti Anglicku je ohrozený.

12:25 - V predposlednom osemfinále európskeho šampionátu sa stretne Rumunsko s Holandskom. Rumuni premiérovo od roku 2000 postúpili do play-off, keď uspeli vo veľmi zaujímavej a najmä vyrovnanej "slovenskej" skupine E, kde mali všetky tímy po štyri body. Oranjes sa do vyraďovacej časti dostali cez tabuľku tretích tímov, odkiaľ išli ako najlepší celok. Viac v našom predzápasovom preview.

Preview k zápasu Rumunsko - Holandsko.
Flashscore

11:50 - Reprezentantom Anglicka po postupe cez Slovensko do štvrťfinále zahral Ed Sheeran. Jeden z najúspešnejších hudobníkov súčasnosti navštívil v pondelok kemp výberu Garetha Southgatea v Blankenhaine. Informovala o tom agentúra Reuters. Sheeran už navštívil zápas Anglicka s Dánskom na šampionáte v Nemecku a nedeľňajší obrat proti Slovensku sledoval priamo z tribúny. Albion bol na pokraji vyradenia.

11:25 - Talianska futbalová federácia (FIGC) vyhlásila predčasné voľby po neúspechu národného tímu na majstrovstvách Európy. Podľa jej webovej stránky sa uskutočnia v novembri tohto roka namiesto pôvodného termínu stanoveného na marec 2025. Obhajcovia titulu sa so šampionátom v Nemecku rozlúčili už v osemfinále, keď prehrali so Švajčiarskom 0:2. Tréner Luciano Spalletti a prezident federácie Gabriele Gravina odmietli odstúpiť, zatiaľ čo federácia trénera podporila.

10:45 - Francúzsky tréner Didier Deschamps bude musieť v piatkovom štvrťfinálovom zápase v Hamburgu hľadať novú tvár do stredu poľa. Jeho zverenec Adrien Rabiot videl v osemfinále proti Belgicku druhú žltú kartu na turnaji. V najbližšom zápase s Portugalskom tak nebude k dispozícii.

09:50 - Súboj dvoch skvelých brankárov ponúklo osemfinále medzi Portugalskom a Slovinskom. Kým pred penaltovým rozstrelom kraľoval najmä Jan Oblak, následne na seba strhol pozornosť Diogo Costa. Brankár Porta chytil všetky tri pokusy Slovincov. Stal sa tak prvým brankárom, ktorému sa to podarilo v histórii majstrovstiev Európy.

09:15 - Francúzsko v pondelňajšom osemfinále zdolalo Belgicko, čo sa mu podarilo už piatykrát v rade (1984-2024), ak vylúčime priateľské zápasy a budeme počítať len tie súťažné. Proti tomuto súperovi je to najdlhšia víťazná séria Les Bleus v histórii; v rokoch 1938 až 1944 vyhrali Francúzi nad Belgičanmi štyrikrát za sebou.

08:40 - Jedna z anglických televíznych staníc priniesla počas osemfinále medzi Portugalskom a Slovinskom zaujímavú štatistiku. Cristiano Ronaldo vo svojej kariére na majstrovstvách Európy zahrával celkovo 58 priamych kopov, pričom skóroval iba raz. Štatistiku nezmenil k lepšiemu ani po prvom polčase súboja play-off.

Zostrih zápasu Portugalsko - Slovinsko.
TV Markíza

08:15 - Francúzsky útočník Kylian Mbappé v pondelkovom osemfinále EURO proti Belgicku síce neskóroval, ale bol aktívny, o čom svedčí aj jeho štatistika piatich streleckých pokusov na bránu. Je to preňho druhé najvyššie číslo v kariére v tých zápasoch za národný tím, v ktorých neskóroval. Svoj rekordný počet šiestich striel vyprodukoval na posledných majstrovstvách Európy, paradoxne tiež v osemfinálovom zápase. V súboji so Švajčiarskom sa mu zhodne nepodarilo skórovať.

Zostrih zápasu Francúzsko - Belgicko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!