EURO ONLINE, 20. deň: Schranz stále medzi TOP strelcami, UEFA vyšetruje gesto Demirala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 20. deň: Schranz stále medzi TOP strelcami, UEFA vyšetruje gesto Demirala

Aktualizované
Schranz patrí do elitnej štvorice strelcov.
Schranz patrí do elitnej štvorice strelcov.TASR
Európsky šampionát spoznal najlepšiu osmičku svojej 17. edície a pred blížiacimi sa štvrťfinálovými bojmi v stredu odpočíva. Ako sa ašpiranti na zlato pripravujú na ďalšie kľúčové súboje? Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

18:15 - Prvé kolo vyraďovacích zápasov na ME 2024 je za nami. Teraz už vieme, ktorých osem tímov sa predstaví vo štvrťfinále. Flashscore Správy sa zamerali na jednotlivcov, ktorí mali v osemfinálových dueloch spomedzi hráčov na svojom poste najvyššie hodnotenie. Viac v článku.

16:47 - Maďarská reprezentácia sa s majstrovstvami Európy rozlúčila už v skupinovej fáze, ale Marco Rossi sa o svoju prácu báť nemusí. Vedenie zväzu vyjadrilo talianskemu trénerovi, ktorý vedie národný tím od júna 2018, dôveru aj pre nasledujúce obdobie.

15:22 - Európska futbalová únia (UEFA) prešetrí kontroverzné gesto Meriha Demirala, ktorým oslávil svoj druhý gól pri utorňajšom víťazstve 2:1 nad Rakúskom. UEFA v stredu uviedla, že už poverila vyšetrovateľa. Ak vyhodnotí Demiralovo správanie ako nevhodné, stopérovi Al Ahli hrozí zápasový trest.

14:10 - Nemci sú na čele v počte strelených gólov (10), o jeden menej majú na konte Španieli. Slovákom so štyrmi presnými zásahmi patrí deviate miesto. So 65,3 percentným držaním lopty sú v tejto štatistike najlepší Portugalci, za nimi nasledujú Nemci (62 percent). Najviac streleckých pokusov vyslali Španieli (84), Slováci v štyroch vystúpeniach vystrelili 50-krát.

12:45 - V počte asistencií vedú Španieli Lamine Yamal a Fabian Ruiz, Rakúšan Alexander Prass, Rumun Dennis Man, Švajčiari Michel Aebischer a Remo Freuler, Chorvát Ante Budimir a Holanďania Xavi Simons a Nathan Aké, všetci majú po dve presné prihrávky. Strelecky najaktívnejší bol Portugalčan Cristiano Ronaldo. Na konte má 20 pokusov, gólu sa však zatiaľ nedočkal.

11:22 - Po skompletizovaní osemfinálových zápasov figuruje na čele tabuľky kanonierov štvorica hráčov. Ku Gruzíncovi Mikautadzemu, domácemu Musialovi a Slovákovi Schranzovi sa pridal Holanďan Gakpo, ktorý zaznamenal jeden presný zásah v utorkovom stretnutí s Rumunskom (3:0). Mikautadze a Schranz však ďalšie zásahy nepridajú, ich tímy z turnaja vypadli.

10:17 - "Celý výkon bol vynikajúci, to je to, čo musíme robiť, aby sme na tomto turnaji pokračovali. Toto je potrebná úroveň, ak z nej klesneme, do finále sa nedostaneme," tvrdí tréner Koeman po postupe Holandska do štvrťfinále ME. Viac v článku.

09:06 - Hlavička Christopha Baumgartnera z 94. minúty stretnutia medzi Tureckom a Rakúskom mala hodnotu xG 0,94. Inými slovami, brankár Mert Günok vytasil fantastický zákrok, ktorým chytil takmer istý gól a poslal svoj tím do štvrťfinále Eura.

08:07 - Na európskom šampionáte sa predstavilo päť hráčov z Niké ligy, ale iba traja zasiahli do hry. Flashscore Správy sa pozreli na to, ako sa im darilo. Zaujímavosťou je, že všetci zažili postup zo skupiny a potom vypadnutie v osemfinále. Viac v článku.

07:05 - Arda Güler je po Waynovi Rooneym a Cristianovi Ronaldovi len tretím tínedžerom, ktorý skóroval aj asistoval na jednom európskom šampionáte.

06:17 - Turecko vstúpilo do osemfinálového súboja majstrovstiev Európy proti Rakúsku vo veľkom štýle a už v prvej minúte sa ujalo vedenia. Dvadsaťšesťročný stopér Merih Demiral sa o presný zásah postaral presne v 57. sekunde a strelil tak najrýchlejší gól v histórii vyraďovacích bojov na turnajoch najlepších európskych tímov. Zároveň ide o najrýchlejšie inkasovaný zásah pre Rakúšanov od roku 1965, keď za vtedajšie NDR skóroval taktiež v Lipsku aj Jürgen Nöldner.

Zostrih zápasu Rakúsko - Turecko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!