EURO ONLINE, 21. deň: Lobotka a Pekarík ako maratónci, Demiral vraj príde o štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 21. deň: Lobotka a Pekarík ako maratónci, Demiral vraj príde o štvrťfinále

Aktualizované
Lobotka pokrýval takmer celú hraciu plochu.
Lobotka pokrýval takmer celú hraciu plochu.TASR
Európsky šampionát spoznal najlepšiu osmičku svojej 17. edície a elita sa chystá na úvodné štvrťfinálové boje. Ako sa ašpiranti na zlato pripravujú na ďalšie kľúčové duely? Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

22:30 - Podľa denníka Bild bol turecký obranca Merih Demiral suspendovaný na dva zápasy za kontroverznú oslavu gólu v osemfinále. Ak sa táto informácia potvrdí, vynechá sobotňajšie štvrťfinále proti Holandsku a prípadné semifinále. Zástupcovia UEFA a tureckej federácie sa k disciplinárnemu trestu zatiaľ nevyjadrili.

20:45 - Na Eure 2024 ostalo už len osem tímov. Čísla okolo turnaja sa tak stávajú jasnejšími, pričom za kandidátov na víťazstvo sa považujú Španielsko, Anglicko a Francúzsko. Preteky o primát najlepšieho strelca sú stále veľmi tesné. Viac sa dočítate v článku.

18:28 - "Hrali sme proti Nemecku a hrali sme dobre, následne proti Taliansku, tiež veľkému tímu. Prečo by sme nemohli poraziť Anglicko? Sme v dobrej nálade. Uvidíme, je to výzva a môj tím je pripravený na tento veľký zápas," hlási švajčiarsky tréner Murat Yakin pred štvrťfinálovou bitkou s Albionom. Viac v článku.

16:02 - Anglický futbalový reprezentant Phil Foden vyhlásil, že hráči musia prevziať väčšiu časť viny za doterajšie nepresvedčivé výkony na ME v Nemecku. Jeden z topfavoritov šampionátu herne sklamal v základnej skupine a v osemfinále bol na pokraji vyradenia v súboji so Slovenskom (2:1 pp). Vo štvrťfinále sa Anglicko stretne v sobotu so Švajčiarskom. Viac v článku.

14:17 - Slováci sa na Eure dostali medzi "železných mužov". V počte nabehaných km vedie Slovinec Adam Čerin (51.2), na druhom mieste je Stanislav Lobotka (50.1) a prvú päťku uzatvára nestarnúci Peter Pekarík (47.3).

13:08 - Štvrtým rozhodcom v zápase štvrťfinále Španielsko - Nemecko bude Slovák Ivan Kružiak.

12:09 - "Stále sa má čo učiť, najmä jeho aktivita v obrane nie je najlepšia. Môžeme dostať príležitosť hrať v priestoroch, ktoré tak dobre nepokrýva," myslí si nemecký kapitán Gündogan o hre španielskeho mladíka Yamala pred vzájomným stretom vo štvrťfinále. Viac v článku.

11:20 - Presne pred 20 rokmi ovládli európsky šampionát futbalisti Grécka. Podobné prekvapenie, ktoré sa zrodilo na Eure 2004, môžu teraz fanúšikom po celej Európe pripraviť už iba Turci či Švajčiari – medzi najlepšou osmičkou sú totiž vedľa nich len predchádzajúci šampióni či hviezdny výber Anglicka. Gréckym hrdinom sa vo finále pred dvomi desaťročiami stal útočník Angelos Charisteas a jeho rozhodujúca gólová hlavička.

10:17 - Futbalisti Gruzínska pri prvej účasti na futbalovom Eure prekĺzli do osemfinále a v zakarpatskej krajine prebudili úplné fanúšikovské šialenstvo. Pri návrate domov ich vítalo zaplnené námestie v hlavnom meste Tbilisi.

09:04 - Vedúcim tímu talianskej reprezentácie zostáva Gianluigi Buffon, ktorý bol po vyradení z majstrovstiev Európy spájaný s odchodom. "Som rád, že pokračujem," nechal sa počuť bývalý brankár.

07:51 - Kylian Mbappé je vo francúzskych médiách kritizovaný za svoje výkony na prebiehajúcom európskom šampionáte v Nemecku. Nová posila Realu Madrid mala byť hlavným ťahúňom národného tímu Francúzska, zatiaľ však zaostáva za očakávaniami. Viac v článku.

07:05 - Rozlúčka, ako sa patrí. Toni Kroos zažíva fantastický "posledný tanec" - na európskom šampionáte, po ktorom dá zbohom svojej bohatej kariére, dominuje hneď niekoľkým individuálnym štatistikám. Bývalý stredopoliar Bayernu Mníchov či Realu Madrid má najviac dotykov zo všetkých (489), najviac prihrávok (431), najviac prihrávok cez línie (125), najviac prihrávok do finálnej tretiny (134) i najvyššiu úspešnosť prihrávok pod tlakom (94 %).

06:22 - Piatkový súboj medzi domácim Nemeckom a zatiaľ skvele vyzerajúcim Španielskom by sa dal označiť za predčasné finále. Zaujímavosťou je, že Nemecko neporazilo Španielsko na veľkom turnaji od roku 1988, takže Julian Nagelsmann bude pred zaplnenými tribúnami vzdorovať aj historickým predpokladom.

Manuel Neuer bude kľúčovou postavou Nemecka, ktoré sa pokúsi ukončiť dlhú sériu.
Manuel Neuer bude kľúčovou postavou Nemecka, ktoré sa pokúsi ukončiť dlhú sériu.Profimedia

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!