EURO ONLINE, 22. deň: Kroos a trpké lúčenie s kariérou, Pedrimu ukončil EURO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 22. deň: Kroos a trpké lúčenie s kariérou, Pedrimu ukončil EURO

Aktualizované
Kariéra Toniho Kroosa je na konci.
Kariéra Toniho Kroosa je na konci.Profimedia
Majstrovstvá Európy sú v plnom prúde a piatkový program 17. ročníka turnaja ponúkne fanúšikom poriadnu dávku zábavy. V Nemecku totiž odštartuje štvrťfinále, pričom v boji o postup medzi kvarteto najlepších sa na úvod stretne domáci tím so Španielskom. O tri hodiny neskôr sa o semifinále turnaja pobijú reprezentácie Portugalska a Francúzska. Sledujte najdôležitejšie momenty v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na majstrovstvách Európy priamo v dejisku nielen očami dát.

23:50 - Druhým postupujúcim do semifinále je Francúzsko, ktoré v napínavom zápase v Hamburgu zdolalo Portugalsko 1:0 po penaltách. Francúzi uspeli vo všetkých piatich prípadoch, no Joao Félix trafil pravú žrď brvno a tím okolo Cristiana Ronalda je z turnaja vonku. Ďalším súperom Les Bleus bude v utorok Španielsko, ktorému sa pokúsi streliť svoj prvý gól na šampionáte z hry. 

Zostrih zápasu Portugalsko - Francúzsko.
TV Markíza

21:15 - Nemecký stredopoliar Toni Kroos, ktorý pred začiatkom turnaja oznámil zámer zavesiť kopačky na klinec, ukončil slávnu kariéru trpkou štvrťfinálovou prehrou so Španielskom po predĺžení.

Toni Kroos a jeho čísla proti Španielsku.
Toni Kroos a jeho čísla proti Španielsku.Opta by StatsPerform/Profimedia

20:45 - Prvým semifinalistom futbalového Eura sa stalo Španielsko, ktoré v Stuttgarte vyradilo domáce Nemecko 2:1 po predĺžení. Nemci síce dokázali vyrovnať v 89. minúte vďaka Florianovi Wirtzovi, no víťazný zásah vsietil hlavou v 119. minúte stredopoliar Mikel Merino.

Zostrih zápasu Španielsko - Nemecko.
TV Markíza

19:40 - Prvé vyšetrenia Pedriho nie sú pozitívne. Španielska futbalová federácia informovala, že jej stredopoliar má problémy s kolenom, pre ktoré sa, v ďalšom priebehu Eura, nepredstaví. Dôkladnejšie vyšetrenia podstúpi Pedri cez víkend. 

18:10 - Len osem minút stihol odohrať španielsky stredopoliar Pedri. Po tom, čo si ho v súboji pri prieniku vybral Toni Kroos, si to odnieslo koleno 21-ročného hráča Barcelony.

15:40 - Reportér českej mutácie Flashscore Správ Jakub Burian sa pred štadiónom v Stuttgarte rozprával s Michalom Kadlecom, ktorý v Bundeslige odohral 128 zápasov. Ako vidí bývalý český reprezentant súboj Španielska s Nemeckom? 

Rozhovor s Michalom Kadlecom.
Flashscore

14:15 Belgický futbalista Jan Vertonghen ukončil reprezentačnú kariéru. Tridsaťsedemročný obranca oznámil svoje rozhodnutie na sociálnej sieti po tom, čo Belgičania vypadli z Eura po osemfinálovej prehre s Francúzskom (0:1). Predtým v základnej skupine jeho tím podľahol v úvodnom zápase Slovensku rovnakým výsledkom. Čítajte viac.

13:10 - Obranca tureckej futbalovej reprezentácie Merih Demiral nebude napokon môcť nastúpiť v sobotnom štvrťfinále ME proti Holandsku a ani v prípadnom semifinále. UEFA mu udelila dvojzápasový dištanc za kontroverzné gesto, ktoré použil počas oslavy svojho druhého gólu vo víťaznom osemfinálovom zápase na ME nad Rakúskom (2:1). Za svoju oslavu a gesto dostal pokutu 30-tisíc eur a stopku aj Angličan Jude Bellingham. V jeho prípade je však trest iba na jeden duel, pričom odpykať si ho nemusí okamžite, ale až v priebehu jedného roka. Čítajte viac.

12:10 - Bývalý majster sveta Philipp Lahm sa domnieva, že pred štvrťfinále majstrovstiev Európy medzi Nemeckom a Španielskom majú miernu výhodu hráči z Pyrenejského polostrova. "Myslím si, že španielsky tím je momentálne o krok pred Nemeckom," povedal 40-ročný bývalý obranca v piatkovom rozhovore pre denník Frankfurter Allgemeine Zeitung.

11:25 - Flashscore ponúka fanúšikom v rámci EURO 2024 ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy hlavným bodom programu príslušného dňa. Tentoraz je to štvrťfinálový zápas medzi Španielskom a Nemeckom, ktorý analyzuje futbalový expert a tréner českej reprezentácie do 18 rokov Aleš Křeček.

Štúdio k zápasu Španielsko - Nemecko.
Flashscore

10:30 - Turecká futbalová federácia poprela správy o suspendácii svojho reprezentačného obrancu Meriha Demirala. Nemecký denník Bild vo štvrtok informoval, že turecký hráč si odpyká dvojzápasový zákaz činnosti za kontroverzné gesto, ktorým oslávil druhý gól pri víťazstve 2:1 nad Rakúskom v osemfinálovom dueli. UEFA však zatiaľ oficiálne rozhodnutie v tejto veci nezverejnila. Čítajte viac.

09:00 - Francúzsko nastúpi proti Portugalsku v jednom z najočakávanejších štvrťfinále Eura. Duel v Hamburgu bude nielen odvetou finále šampionátu z roku 2016, ale aj súbojom generácií medzi dvoma svetovými superhviezdami. Kylian Mbappé nastúpi proti Cristianovi Ronaldovi, ktorý bol pre neho v detstve futbalovým idolom. Už teraz je jasné, že jedna z najväčších hviezd po vzájomnom stretnutí na turnaji skončí. Zápas sa začína o 21:00.

Preview zápasu Portugalsko - Francúzsko.
Flashscore

08:45 - Index spoločnosti Opta dáva Španielsku 19,48 % šancu pridať do zbierky štvrtý európsky titul a prvý od roku 2012, Anglicko mu napriek nepresvedčivým výkonom šliape na päty s 18,98 %. Čítajte viac.

08:15 - Atraktívny súboj medzi Španielskom a hostiteľom turnaja Nemeckom otvorí v piatok štvrťfinálový program na majstrovstvách Európy. Zápas v Stuttgarte so začiatkom o 18:00 proti sebe postaví dve najúspešnejšie krajiny histórie, ktoré trikrát ovládli kontinentálny šampionát. Čítajte viac.

Preview zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

07:30 - "Anglicko má veľkých hráčov, ktorí sú schopní urobiť značný rozdiel na veľkom turnaji, ale mali by byť pripravení na boj s tímom, ktorý hrá kvalitný futbal a je plný odhodlania," vyhlásil pred sobotňajším štvrťfinále v Düsseldorfe tréner Švajčiarska Murat Yakin.

Lodivod Helvétov následne dodal: "Hrali sme proti Nemecku a hrali sme dobre, následne proti Taliansku, tiež veľkému tímu. Prečo by sme nemohli poraziť Anglicko? Sme v dobrej nálade. Uvidíme, je to výzva a môj tím je pripravený na tento veľký zápas." Čítajte viac. 

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!