Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 23. deň: Semifinále je kompletné, Saka lepší ako Beckham

Aktualizované
Saka vrátil Angličanom nádej.
Saka vrátil Angličanom nádej.Profimedia
Majstrovstvá Európy sú v plnom prúde a sobotňajší program 17. ročníka turnaja ponúkne fanúšikom poriadnu dávku zábavy. V Nemecku sa odohrajú posledné dva štvrťfinálové súboje. Najskôr sa Švajčiarsko stretne s favorizovaným Anglickom, po ktorom budú nasledovať Holandsko a Turecko. Sledujte hlavné udalosti v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje majstrovstvá Európy priamo v dejisku a to nielen očami údajov.

23:03 - Po poslednom štvrťfinále sú tak známe obe semifinálové dvojice. V prvom si to rozdá Španielsko proti Francúzsku v utorok od 21:00 a o deň neskôr si o finále zahrá Holandsko s Anglickom. 

22:55 - Holandsko aj Turecko v závere prežili niekoľko veľkých šancí, takže z postupu do semifinále sa tešia Oranjes. Triumfovali 2:1. V ďalšej fáze šampionátu sa stretnú s Anglickom. Zápas je naplánovaný na 10. júla o 21:00 v Dortmunde.

Zostrih zápasu Holandsko - Turecko.
TV Markíza

22:34 - Holanďanom stačilo len niekoľko minút, aby sa dostali na koňa proti Turecku. Dominantný výkon Oranjes v druhom polčase podčiarkla akcia zo 76. minúty, keď center na zadnej tyči našiel Codyho Gakpa, ktorý po súboji s Mertom Müldürom nasmeroval loptu do siete. Holandsko vedie 2:1.

22:29 - Holandsko sa vrátilo do hry proti Turecku vďaka obrancovi Stefanovi de Vrijovi. Rovnako ako jeho súper, aj on skóroval v 71. minúte po rohovom kope.

21:36 - Turecký obranca Samet Akaydin, ktorý nahradil dištancovaného Meriha Demirala, strelil v sobotu prvý gól v národnom tíme. Svoju krajinu poslal do vedenia v 35. minúte štvrťfinálového zápasu s Holandskom.

21:18 - Švajčiari boli štyrikrát vo štvrťfinále majstrovstiev sveta alebo majstrovstiev Európy, ale nikdy sa nedostali ďalej. A nepodarilo sa im to ani na piaty pokus. Anglicko sa na poslednom Eure dostalo do finále, neprehralo 14 vzájomných zápasov v rade, Švajčiari naposledy uspeli pred 43 rokmi. Albion prelomil penaltovú smolu, keď uspel zo značky bieleho bodu premiérovo od roku 1996.

21:00 - Šikovnú pomôcku mal brankár Jordan Pickford k pokutovým kopom. Splnil si s trénermi domácu úlohu a oplatilo sa. 

20:45 - Trent Alexander-Arnold naskočil do zápas proti Švajčiarsku až v predĺžení. Bol to však práve on, kto premenil rozhodujúcu piatu penaltu Anglicka v rozstrele. Manuel Akanji sa stal jediným hráčom, ktorý svoj pokus nepremenil. Zverenci Garetha Southgatea si tak zahrajú semifinále.

Zostrih zápasu Anglicko - Švajčiarsko.
TV Markíza

20:35 - Švajčiarsky útočník Breel Embolo otvoril skóre zápasu s Anglickom v druhom polčase a zároveň sa po dlhom čase zapísal do streleckých štatistík ako hráč Monaka. Naposledy, keď niekto skóroval na majstrovstvách Európy a bol zamestnancom kniežacieho klubu, sa písal rok 2000. Vtedy francúzsky útočník David Trézéguet zlatým gólom rozhodol finále proti Taliansku.

19:50 - V národnom drese Bukayo Saka strelil už štyri góly na vrcholných turnajoch. Svojím výkonom prekonal aj legendárneho Davida Beckhama. Ten na majstrovstvách Európy či sveta strelil tri zásahy.

19:37 - Gareth Southgate poslal do hry čerstvé sily a ťah sa mu vyplatil. Anglicko obratom v 80. minúte vyrovnalo. Trafil sa Bukayo Saka.

19:31 - Švajčiari otvorili skóre v prvom sobotňajšom štvrťfinále proti Anglicku. Po prízemnom centri z pravej strany sa Breel Embolo v 75. minúte z malého územia presadil do odkrytej brány.

19:05 - Kobbie Mainoo sa objavil v základnej zostave Anglicka vo štvrťfinále proti Švajčiarsku a vo veku 19 rokov a 78 dní sa stal druhým najmladším hráčom Three Lions, ktorý kedy nastúpil v základnej jedenástke medzi osmičkou najlepších krajín v histórii majstrovstiev sveta alebo Európy. Mladší bol len Wayne Rooney, ktorý mal v strete proti Portugalsku na EURO 2004 18 rokov a 244 dní.

16:12 - Od svojho debutu na veľkom fóre (EURO 2004) nemal Cristiano Ronaldo v priemere menej dotykov za 90 minút ako na európskom šampionáte v Nemecku. 

15:40 - Ani jedna z 86 striel neskončila medzi tromi žrďami. Napriek tomu si futbalisti Francúzska zahrajú semifinále Eura 2024 v Nemecku. V utorok vyzvú o finále Španielsko.

15:10 - Jules Koundé ani Bradley Barcola, ktorí svoj penaltový pokus úspešne proti Portugalsku premenili, nekopali zo značky bieleho bodu v kariére ani raz.

14:45 - Posledný semifinalista vzíde z duelu Holandsko - Turecku, ktoré je na programe od 21:00. Zaujímavosti a štatistiky si môžete pozrieť v našom predzápasovom preview. 

Preview k zápasu Holandsko - Turecko.
Flashscore

14:15 - Merino strelil tretí najneskorší víťazný zásah v histórii Eura (118:52) po Michelovi Platinim na ME 1984 (118:53) a Arťomovi Dovbykovi na ME 2020 (120:36). Španielsky hrdina nastúpil v 80. minúte a v závere predĺženia využil center ďalšieho náhradníka Daniho Olma.

13:30 - V rámci Eura 2024 ponúka Flashscore fanúšikom ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy hlavným bodom programu príslušného dňa. Dnes to bude duel medzi Anglickom a Švajčiarskom, ktorý analyzuje bývalý skaut Slavie a v súčasnosti tréner Sigmy Olomouc B Miloslav Brožek.

Štúdio k zápasu Anglicko - Švajčiarsko.
Flashscore

12:55 - Portugalský obranca Pepe sa v piatok večer nechcel ešte lúčiť po vyradení z majstrovstiev Európy v Nemecku. Bývalý hráč Realu Madrid sa vo veku 41 rokov stal najstarším účastníkom Eura v histórii. "Teraz nie je čas hovoriť o definitívnej rozlúčke s národným tímom," povedal Pepe, ktorému 1. júla vypršala zmluva s Portom. "Príležitosť hovoriť o tom bude neskôr," dodal.

12:00 - Aj po piatkových štvrťfinálových zápasoch ME vo futbale sa na čele tabuľky strelcov naďalej držia Gruzínec Georges Mikautadze, Nemec Jamal Musiala, Holanďan Cody Gakpo a Slovák Ivan Schranz. Všetci majú na konte tri góly, no už ďalšie nepridajú, keďže ich tímy šampionát opustili. V počte asistencii vedie Španiel Lamine Yamal, ktorý zaznamenal tri presné prihrávky. Desať hráčov vrátane slovenského reprezentanta Juraja Kucku má na konte po dve asistencie.

11:25 - "Som hrdý na oddanú skupinu hráčov, ktorí sú príkladom pre našu krajinu, pre našu spoločnosť a pre všetkých športovcov, ktorí chcú byť konkurencieschopní, chcú sa každý deň zlepšovať, aby sa pokúsili byť každý deň o niečo lepší," povedal novinárom nadšený de la Fuente. Čítajte viac.

10:40 - Pred turnajom boli Angličania považovaní za jedného z hlavných ašpirantov na titul futbalových majstrov Európy, zatiaľ čo Švajčiari za outsiderov. Od začiatku šampionátu sa však pohľad na oba tímy zmenil a nožnice rozdielov sa pred ich štvrťfinálovým zvierajú k sebe. V čom sa môžu títo súperi navzájom zaskočiť? Čítajte viac.

09:15 - Pedri musel striedať vo štvrťfinále ME pre zranenie kolena, ktorému predchádzal tvrdý zákrok Toniho Kroosa. Bohužiaľ, španielsky stredopoliar utrpel výron, ktorý si vyžiada oddych. Podľa Španielskej futbalovej federácie sa hráč Barcelony na turnaji už neukáže, ale čoskoro sa uskutočnia ďalšie vyšetrenia, ktoré poskytnú konkrétnejšie odpovede.

08:45 - Futbalisti Anglicka nastúpia v sobotu na štvrťfinále ME proti Švajčiarsku v pozícii favorita, ich vzájomný zápas je na programe od 18:00 v Düsseldorfe. Angličania zatiaľ výkonmi zaostávajú za očakávaniami a iba pár sekúnd ich delilo od šokujúceho osemfinálového vyradenia v súboji so Slovenskom (2:1 pp). Hernú nepohodu Albionu chcú využiť Švajčiari, ktorí sa na veľkom turnaji nikdy v histórii neprebojovali medzi štyri najlepšie tímy. Čítajte viac.

Preview zápasu Anglicko - Švajčiarsko.
Flashscore

08:30 - Francúzsko muselo pred druhou časťou predĺženia vo štvrťfinále EURO proti Portugalsku urobiť potrebný krok. Kylian Mbappé skrátka nemohol dohrať posledných 15 minút pre problémy s nosom, ktorý si zlomil v skupinovej fáze proti Rakúsku. Po skončení prvého predĺženia si sadol na lavičku, zložil si ochrannú masku, ktorú nosil v ostatných dueloch, a boľavé miesto si sám chladil.

Zostrih zápasu Portugalsko - Francúzsko.
TV Markíza

08:00 - Bez väčšieho vzrušenia dopadol prvý polčas štvrťfinále medzi Portugalskom a Francúzskom. O tom, že oba tímy nedokázali byť aktívne a efektívne smerom dopredu, svedčí bizarná štatistika hráčov na dvoch rôznych postoch. Kým francúzsky brankár Mike Maignan sa lopty dotkol 12-krát, portugalský útočník Cristiano Ronaldo zaznamenal len 11 dotykov.

07:30 - Nemecko dotiahlo štvrťfinálový súboj so Španielskom do predĺženia v závere druhého polčasu, v ktorom vyrovnávajúci gól strelil Florian Wirtz. Vo veku 21 rokov a 63 dní sa Wirtz stal najmladším strelcom Nationalelf vo vyraďovacej fáze majstrovstiev Európy.

Zostrih zápasu Španielsko - Nemecko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!