Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 24. deň: Yamal s ďalším rekordom, de Vrij čakal na gól viac ako 3 tisíc dní

Aktualizované
Lamine Yamal neprestáva udivovať futbalový svet.
Lamine Yamal neprestáva udivovať futbalový svet.Profimedia
EURO už pozná obe semifinálové dvojice a hráči majú teraz niekoľko dní zaslúženého odpočinku. To však neznamená, že sa v dejisku európskeho šampionátu nič zaujímavé nedeje. Sledujte to najdôležitejšie v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie priamo v dejisku nielen očami dát.

19:50 - Francúzsky útočník Kylian Mbappé je s rýchlosťou 36,5 kilometra za hodinu zatiaľ najrýchlejším hráčom majstrovstiev Európy. Anglický stredopoliar Declan Rice prekonal najdlhšiu vzdialenosť, zatiaľ čo Portugalčan Cristiano Ronaldo vyslal najviac striel bez streleného gólu. Prekvapujúco najčastejšie faulujúcim tímom je Španielsko. Vyplýva to zo štatistík na webovej stránke UEFA po štvrťfinálovej fáze šampionátu.

18:15 - Medzi gólom Stefana de Vrija proti Turecku a jeho predchádzajúcim proti Španielsku v roku 2015 uplynulo 3 385 dní (9 rokov a 97 dní), čo je druhý najdlhší časový úsek medzi presnými zásahmi niektorého z hráčov Holandska po Ryanovi Babelovi (3 481 - 9 rokov, 174 dní medzi rokmi 2008 a 2017). 

17:35 - Stávkové kancelárie pred semifinále zmenili svoje odhady na to, kto získa zlato. Zatiaľ čo doteraz najviac verili Anglicku, po štvrťfinálovej fáze sú presvedčení, že hlavným ašpirantom na celkový triumf je Španielsko. Celok z Pyrenejského polostrova sa v boji o finále stretne s Francúzskom, zatiaľ čo Holandsko vyzve v druhom semifinále Anglicko. Oranjes sú pre stávkové kancelárie najväčšími outsidermi spomedzi zostávajúcich účastníkov turnaja.

16:50 - Španielsky supertalent Lamine Yamal vytvoril v doterajšom priebehu Eura 2024 v Nemecku 14 gólových príležitostí. Z pohľadu teenagera je to najviac na ME či MS. 

15:15 - "Vrátiť sa po niečom takom bolo naozaj ťažké. Využil som to, aby som bol silnejší. Dnes som premenil šancu a som šťastný," hlásil muž sobotňajšieho štvrťfinále medzi Anglickom a Švajčiarskom Bukayo Saka s ohľadom na predchádzajúce EURO, počas ktorého vo finále z bieleho bodu zlyhal. Čítajte viac.

14:30 - Zaujímavú štatistiku napísali futbalisti Holandska. Vo svojej histórii dosiahli na šieste semifinále európskeho šampionátu. Iba Nemcom sa podarilo medzi štvoricu najlepších preniknúť viackrát (9).

13:05 - Jordan Pickford chytil štyri zo 14 penált, ktorým čelil v rozstreloch na veľkých turnajoch, čo je dvakrát viac ako všetci ostatní anglickí brankári v rokoch 1990 až 2012 (2 z 36).

12:20 - DFB zverejnil otvorený list fanúšikom, v ktorom im ďakuje za podporu hráčov na majstrovstvách Európy. "Ďakujeme vám za fantastické tri týždne na turnaji," píše sa v liste.

11:40 - Harry Kane sa v druhom polčase predĺženia štvrťfinálového zápasu EURO medzi Anglickom a Švajčiarskom zrazil pri postrannej čiare s trénerom Garethom Southgateom, po čom bol vystriedaný. Tridsaťročný hráč však bude pripravený na semifinále, keďže si zo stretu neodniesol žiadne vážnejšie následky.

11:00 - Tri víťazstvá a osem strelených gólov. K tomu boj do poslednej minúty o semifinále európskeho šampionátu. To je vizitka tureckých futbalistov na Eure 2024 v Nemecku. "Musíme byť hrdí na náš tím. Hrali s veľkým tureckým duchom. Cítime lásku tureckého ľudu, na hráčov som hrdý. Na Turecko sa bude po Eure pozerať inak a pravdepodobne s väčším rešpektom," zdôraznil tréner Montella. Čítajte viac.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by StatsPerform

10:35 - "Z času na čas uvažujete nad tým, že v tejto práci určite musí byť radosť. Ak si nedokážem vychutnať tento moment, je to celé strata času," uviedol Gareth Southgate po svojom jubilejnom 100. zápase na lavičke Albionu, ktorý znamenal postup s tímom do semifinále. Čítajte viac.

09:00 - Holandsko v záverečnej polhodine otočilo zápas s Tureckom a postúpilo do semifinále majstrovstiev Európy. "Na konci sme hrali zle, ale našťastie sme neinkasovali. V druhom polčase sme museli zostať pokojní, ponúknuté šance sme využili," reagoval po štvrťfinále holandský kapitán Virgil van Dijk.

08:45 - Holandsko je posledným semifinalistom Eura, keď postúpilo po víťazstve 2:1 nad Tureckom. Súper viedol, ale Stefan de Vrij v 70. minúte hlavičkou vyrovnal a o šesť minút neskôr si Mert Müldür strelil vlastný gól, ktorý rozhodol o víťazstve favorita. Holandsko, ktoré sa do tejto fázy dostalo prvý raz od roku 2024, sa v semifinále stretne s Anglickom.

Zostrih zápasu Holandsko - Turecko.
TV Markíza

08:15 - Hrdinom Anglicka sa stal brankár Jordan Pickford aj vďaka perfektnej príprave na penaltový rozstrel. V prvej sérii uspel proti Manuelovi Akanimu, "Tri levi" aj vďaka nemu vyradili Švajčiarsko a tešia sa na semifinále. Brankár Evertonu zostal verný zvyku, na fľaši s nápojom mal podrobne napísané, kam strelci súpera najčastejšie kopú penalty. A v prípade obrancu Manchestru City ho ťahák nesklamal.

08:00 - Švajčiarsku sa opäť nepodarilo prejsť cez štvrťfinálovú bránu. Helvéti boli vo štvrťfinále na majstrovstvách sveta alebo Európy doteraz štyrikrát, ale nikdy sa nedostali ďalej. A nepodarilo sa im to ani na piaty pokus. Anglicko sa na poslednom Eure dostalo do finále, pričom neprehrala už 14 vzájomných duelov v rade. Švajčiarsku sa to naposledy podarilo pred 43 rokmi.

07:30 - Anglicko zvládlo prvý penaltový rozstrel na majstrovstvách Európy od roku 1996. Rovnako ako vo štvrťfinále proti Švajčiarsku, aj vtedy boli v rovnakej fáze turnaja stopercentní. Proti Španielsku anglickí reprezentanti premenili štyri zo štyroch pokusov.

Zostrih zápasu Anglicko - Švajčiarsko.
TV Markíza

07:15 - Už štyri góly v národnom drese na vrcholných turnajoch strelil Bukayo Saka. Svojím počinom prekonal aj legendárneho Davida Beckhama. Ten sa na majstrovstvách Európy či sveta presadil trikrát.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!