Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 25. deň: Pickford vládne anglickým brankárom, Mbappé je najrýchlejší

Aktualizované
Pickford je oporou anglickej reprezentácie.
Pickford je oporou anglickej reprezentácie.Profimedia
EURO už pozná obe semifinálové dvojice a prvú z nich čaká posledný deň odpočinku. To však neznamená, že sa v dejisku európskeho šampionátu nedeje nič zaujímavé. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo na mieste nielen očami dát.

18:34 - Declan Rice má na tohtoročnom Eure na konte 16 obranných zákrokov. Anglický stredopoliar sa tak priblížil k rekordu Stevena Gerrarda, ktorý ich na ME 2012 zaznamenal 18.

16:55 - Harry Kane je na aktuálnom Eure poctivým hráčom. Kapitán Albionu vyvinul najčastejšie tlak na súpera (503) - a to na jeho polovici (326), v strednej tretine (256) a vo finálnej tretine (187).

15:54 - Francúzsko na európskom šampionáte príliš gólov nedáva - z hry ešte nestrelilo ani jeden. Lenže ich ani nedostáva. Možný dôvod? N'Golo Kanté. Energický stredopoliar strávil na trávniku 451 minút a za celú túto dobu Francúzi gól neinkasovali. Žiadny iný hráč v poli sa takouto štatistikou pochváliť nemôže.

15:01 - Lamine Yamal vytvoril na Eure 2024 pre spoluhráčov 14 gólových šancí, lepšie na tom v drese La Roja boli na ME len v roku 2008 Cesc Fàbregas (18) a štyri roky po ňom Xavi Hernández (25).

14:27 - Nemecký futbalista Leroy Sané podstúpil pár dní po vypadnutí reprezentácie z domácich ME operáciu slabín. V pondelok o tom informovala agentúra DPA odvolávajúca sa na nemecký denník Bild.

Krídelník Bayernu Mníchov mal zdravotné problémy ešte v priebehu uplynulej sezóny, napriek tomu odohral všetky stretnutia Nemecka na kontinentálnom šampionáte. V osemfinálovom zápase so Španielskom (1:2 pp) sa však sťažoval na bolesti a striedal už na začiatku druhého polčasu.

13:35 - Najrýchlejším hráčom majstrovstiev Európy je francúzsky útočník Kylian Mbappé, ktorému namerali rýchlosť 36,5 km za hodinu. Mbappé dokázal dosiahnuť o pol km za hodinu rýchlejší čas ako druhý Španiel Ferran Torres. 

12:25 - Utorkový semifinálový zápas medzi Španielskom a Francúzskom dostal na starosť slovinský rozhodca Slavko Vinčič, ktorému z pozície asistentov pomôžu krajania Tomaž Klančnik a Andraž Kovačič. VAR bude mať na starosť Nejc Kajtazovič.

11:34 - "V priebehu siedmich minút sme inkasovali dva góly, čo nám ublížilo. V závere sme sa snažili a mali sme šance po dlhých loptách, no nedokázali sme ich využiť. Vo futbale sa niekedy stávajú aj takéto veci. Musíme sa z toho poučiť. Som hrdý na všetkých," vrátil sa turecký kapitán Hakan Çalhanoğlu k prehratému duelu s Holandskom. Viac v článku.

10:26 - Prebiehajúce majstrovstvá Európy prinášajú množstvo emócií...

08:59 - "Nezáleží na tom, či to bude skôr, alebo neskôr, ak sa o vás hovorí, je to dobré. To, čo sa deje, je ovocím mnohých rokov práce v tichosti. Nikto mi nič nedal zadarmo, takže som teraz veľmi šťastný," povedal Marc Cucurella o svojej aktuálnej pozícii v národnom tíme Španielska. Viac v článku.

07:46 - Toni Kroos sa rozlúčil s profesionálnou kariérou. Futbalový svet s jeho odchodom do športového dôchodku prišiel o svojho špílmachra číslo jeden. Nemecký reprezentant totiž skompletizoval v histórii majstrovstiev Európy 322 prihrávok do finálnej tretiny ihriska, čo je s obrovským odstupom vôbec najviac zo všetkých – druhý Granit Xhaka má v štatistike, ktorá sa sleduje od roku 1980, o 144 prihrávok menej.

06:30 - Brankár Jordan Pickford je nepochybne dôležitou postavou nielen súčasnej anglickej reprezentácie. Gólman Evertonu totiž v drese Albionu chytil na veľkých turnajoch už štyri zo 14 penált, čo je dvakrát viac ako všetci ostatní anglickí brankári v rokoch 1990 až 2012 (dve z 36).

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!