Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 26. deň: Yamal zmenil dejiny, stal sa najmladším strelcom ME

Aktualizované
Yamal
Yamal Profimedia
Futbalové EURO sa ženie do poslednej zákruty pred cieľovou rovinkou - na programe šampionátu je prvý semifinálový duel. Hlavné udalosti nie iba z predzápasových príprav sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:28 - Pozrite si zostrih zápasu Španielsko - Francúzsko.

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzsko.
TV Markíza

22:58 - Futbalisti Španielska postúpili do finále európskeho šampionátu. V semifinálovom stretnutí zdolali Francúzsko. Ich súper vzíde z dvojice Anglicko - Holandsko. Viac v článku.

21:30 - Španielsky futbalista Lamine Yamal sa stal najmladším strelcom v histórii európskych šampionátov. Šestnásťročný krídelník vsietil gól v pondelkovom semifinále prebiehajúcich ME proti Francúzsku a vyrovnal na priebežných 1:1. Doteraz držal tento zápis Švajčiar Johan Vonlanthen, ktorý sa presadil na ME 2004 ako osemnásťročný. Španieli následne stihli otočiť po vlastnom zásahu Koundého.

18:36 - Futbalová verejnosť v utorok večer spozná prvého finalistu európskeho šampionátu. Rozbehnutí Španieli nastúpia proti nevýrazným Francúzom a redakcia Flashscore Správ venovala tomuto duelu zvláštnu pozornosť. Aby ste sa v informáciách zorientovali, využite náš prehľad publikovaných článkov.

16:48 - Francúzsky stredopoliar Adrien Rabiot povedal, že tréner Didier Deschamps bol nútený držať svoje taktické plány v tajnosti. Malo sa tak diať dokonca aj pred vlastnými hráčmi, pretože interné informácie pred zápasmi na majstrovstvách Európy unikali von. Viac v článku.

15:28 - Francúzsko na EURO 2024 ešte nestrelilo gól z hry, napriek tomu bude v utorok večer hrať so Španielskom o finále. Bývalý stopér Frank Leboeuf, 50-násobný reprezentant a majster sveta i Európy, si pri hodnotení svojich krajanov nebral servítku pred ústa a na ofenzíve Les Bleus nenechal nitku suchú. Viac v článku.

14:34 - Keď sa utorkoví semifinalisti stretli na Eure 2000, parádny výkon predviedol francúzsky stredopoliar Zinedine Zidane.

13:40 - Flashscore ponúka fanúšikom v rámci turnaja EURO 2024 ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy hlavným bodom programu príslušného dňa. Tentoraz je to semifinálový zápas medzi Španielskom a Francúzskom, ktorý analyzuje bývalý mládežnícky reprezentant a obranca Sparty a Olomouca Roman Polom.

Štúdio k zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

12:55 - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Luis de la Fuente by privítal zrušenie predĺžení v osemfinále a štvrťfinále európskych šampionátov. Jeho zverenci pritom v piatkovom štvrťfinálovom súboji ME zdolali domáce Nemecko 2:1 gólom Mikela Merina, ktorý padol až v samom závere predĺženia. 

Španielski hráči by podľa jeho slov nastupovali do semifinálového súboja s Francúzskom čerstvejší, ak by nemuseli v piatok hrať predĺženie proti Nemecku. "Na európskych šampionátoch by sa možno mohlo zrušiť predĺženie počas prvých dvoch vyraďovacích kôl. Pomohlo by to hráčom vzhľadom na nahustený program, boli by oveľa sviežejší," uviedol de la Fuente podľa agentúry DPA.

11:45 - Tri strelené góly, z toho dva vlastné a jeden z pokutového kopu. Taká je vizitka Francúzska na tohtoročnom Eure v Nemecku. Nabitý výber strelecky mlčí, napriek tomu je v semifinále a vyzve rozbehnuté Španielsko, ktoré naopak patrí k ofenzívnym mašinám turnaja. Čo sa deje s Mbappém a spol.? Je defenzíva Les Bleus skutočne taká precízna? Viac v článku.

10:32 - Samotné výsledky to úplne nenaznačujú, ale čísla hovoria jednoznačne - v úvodnom semifinále tohtoročných majstrovstiev Európy vo futbale na seba v utorok večer narazia súperi v úplne odlišnej forme. Zatiaľ čo Španieli žiaria, Francúzi sa trápia.

08:59 - Španielsko sa usiluje o piate finále v histórii ME, pričom iba Nemecko si ich zahralo viac (6). Francúzi sa môžu v boji o titul na kontinentálnom šampionáte predstaviť po štvrtýkrát. Viac v článku.

07:46 - V utorok večer sa skončí jedna neuveriteľná séria. Španielsky stredopoliar Rodri totiž v drese La Roja neprehral už 465 dní, zatiaľ čo N'Golo Kanté je vo farbách Les Bleus nezdolaný už 20 zápasov na veľkých turnajoch (ME a MS) v rade.

06:31 - Lamine Yamal, pravdepodobne najsledovanejší hráč súčasného Eura, má na Francúzsko skvelé spomienky. Iba šestnásťročný megatalent totiž počas minuloročného semifinále ME U17 strelil do siete Les Bleus neuveriteľný gól. Teraz, po viac ako roku, sa proti futbalistom z tejto krajiny postaví v rovnakej fáze seniorského turnaja znova. Trúfne si na podobnú parádu?

06:05 - Z utorkového zápasu medzi Španielskom a Francúzskom vzíde prvý finalista majstrovstiev Európy. Tím z Pyrenejského polostrova je vďaka suverénnemu pôsobeniu na turnaji papierovo miernym favoritom, výber krajiny galského kohúta na šampionáte stále čaká na gól z hry. Stretnutie má výkop o 21:00 v Mníchove a jeho víťaz vyzve v nedeľnom finále v Berlíne víťaza bitky medzi Anglickom a Holandskom.

Preview zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!