Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 27. deň: Angličania vyzvú vo finále Španielov, Kane vytvoril nový rekord

Aktualizované
Kane premieňa pokutový kop.
Kane premieňa pokutový kop.AFP
Majstrovstvá Európy už poznajú prvého finalistu. Je ním Španielsko, ktoré v utorok zdolalo Francúzsko 2:1 a v stredu večer sa dozvie, s ktorým tímom si zahrá o trofej pre víťaza. O zvyšné miesto vo finále budú bojovať Holandsko a Anglicko. Sledujte najdôležitejšie momenty v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na majstrovstvách Európy priamo v dejisku nielen očami dát.

23:30 - Finále 17. majstrovstiev Európy je na programe v nedeľu 14. júla na Olympijskom štadióne v Berlíne. Od 21:00 proti sebe nastúpia majstri Európy z roku 2012 Španielsko a vlaňajší strieborní medailisti Anglicko. 

23:00 - Anglicko zdolalo Holandsko 2:1 a po druhý raz za sebou sa dostalo do finále majstrovstiev Európy, v ktorom vyzve Španielsko. Napínavý zápas rozhodol v 90. minúte presnou krížnou strelou k žrdi striedajúci Ollie Watkins. Obhajcovia strieborných medailí nastúpia v nedeľu na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Španielom, ktorí v utorok rovnakým výsledkom zdolali Francúzsko.

Zostrih zápasu Holandsko - Anglicko.
TV Markíza

21:47 - Gól Harryho Kanea bol jeho šiesty vo vyraďovacej časti Eura v kariére. Ide o nový rekord. S deviatimi zásahmi v podobnej fáze ME a MS dohromady je tiež čerstvým rekordmanom medzi európskymi futbalistami. 

21:20 - Albion nesklonil hlavu, práve naopak. O necelých desať minút vybojoval Kane pokutový kop, ktorý aj sám premenil a súboj je tak v Dortmunde opäť nerozhodný - 1:1.

21:10 - V druhom semifinále medzi Holandskom a Anglickom sa na presný zásah taktiež dlho nečakalo. Už v siedmej minúte otvoril skóre duelu Xavi Simmons

Radosť Simmonsa.
Radosť Simmonsa.AFP

20:40 - Pri stretoch medzi fanúšikmi Anglicka a Holandska pred dnešným semifinále majstrovstiev Európy sa zranilo päť ľudí. Uviedla polícia. Pred výkopom sa v Dortmunde očakávalo viac ako 100 000 fanúšikov, väčšina z nich boli holandskí priaznivci bez vstupenky. "Sme si vedomí správ a videí na sociálnych sieťach o výtržnostiach v Dortmunde. V niekoľkých prípadoch sa zdá, že holandskí priaznivci napadli anglických v baroch a pokúsili sa ukradnúť ich vlajky," priblížila britská policajná jednotka, ktorá dohliada na futbalových fanúšikov a má príslušníkov aj v Nemecku.

20:10 - V Dortmunde to bude súboj nielen na trávniku, ale aj na tribúnach. Holandskí fanúšikovia nenechávajú, tradične, nič na náhodu.

19:05 - Philippe Diallo, prezident Francúzskej futbalovej federácie, nevidí dôvod, prečo by tréner národného tímu Didier Deschamps nemal dodržať zmluvu, ktorú má do majstrovstiev sveta 2026. Uviedol to pre denník L'Équipe po prehre 1:2 so Španielskom v semifinále majstrovstiev Európy. Čítajte viac.

18:30 - Z ostatných deviatich vzájomných meraní síl prehrali Holanďania s Anglickom iba raz (4-4-1). Naposledy sa stretli v roku 2019 v semifinále Ligy národov. Oranjes vyhrali 3:1.

17:15 - Lamine Yamal figuruje v rámci európskeho šampionátu v Nemecku naozaj v luxusnej spoločnosti. Na čele rebríčka vytvorených šancí sa usadil s Christianom Eriksenom (obaja 16). Za nimi je Kimmich a Kroos s pätnástimi. Francúz Dembélé vytvoril pre spoluhráčov štrnásť príležitostí. 

16:35 - Semifinále s Albionom bude pre Holandsko historické. Krajina tulipánov totiž nastúpi na svoj jubilejný 100. duel na hlavnom turnaji MS či ME (45 EURO, 55 MS). Zároveň môžu dosiahnuť piate finále (1974, 1978, 1988 a 2010).

15:40 - V stredu večer sa Anglicko postaví prvýkrát proti Holandsku na veľkom fóre od Eura 1996. Three Lions vtedy vyhrali vo Wembley jednoznačne 4:1. Je to zápas, ktorý si veľmi dobre pamätá aktuálny tréner Albionu Gareth Southgate, keďže sa predstavil na trávniku ako hráč.

14:38 - Španielsko sa predstaví v prvom finále ME či MS od roku 2012. Zároveň sa stalo prvou krajinou, ktorej sa podarilo vyhrať šesť zápasov v rámci jedného európskeho šampionátu.

13:22 - Nemecký národný tím opúšťa ďalšie veľké meno - útočník Bayernu Mníchov Thomas Müller už nebude hrať za reprezentáciu. Za Nemecko odohral 131 zápasov, pričom jeho najväčším úspechom bol titul majstra sveta z roku 2014.

12:15 - Len dvaja hráči v ostatných dvoch edíciách Eura a majstrovstiev sveta vytvorili minimálne 15 šancí, vyprodukovali 15 striel i 15 driblingov. Na prebiehajúcom európskom šampionáte je to Lamine Yamal, no a v Katare to nebol nikto iný ako Lionel Messi. 

11:20 - Flashscore ponúka fanúšikom ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia pre EURO 2024. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy ozdobou denného programu. Tentoraz je to semifinálový zápas medzi Holandskom a Anglickom, ktorý analyzuje bývalý mládežnícky reprezentant a obranca Sparty a Olomouca Roman Polom.

Štúdio k zápasu Holandsko - Anglicko.
Flashscore

10:45 - Lamine Yamal mal veľký podiel na utorkovom víťazstve španielskej futbalovej reprezentácie nad Francúzskom 2:1. Jeho vyrovnávajúci zásah z diaľky mnohí považujú za najkrajší gól šampionátu, vytvoril ďalší rekord a bol vyhlásený za hráča zápasu. Poctu mu vzdal aj tréner Luis de la Fuente či spoluhráči. Čítajte viac.

Lamine Yamal sa nielen zapísal do histórie, ale aj výraznou mierou pomohol k postupu do finále.
Lamine Yamal sa nielen zapísal do histórie, ale aj výraznou mierou pomohol k postupu do finále.Opta by StatsPerform/Profimedia

09:20 - Olivier Giroud odohral v utorok večer posledný zápas za národný tím. Francúzsky útočník ho opúšťa ako najlepší strelec histórie, keď v 137 dueloch strelil rekordných 57 gólov. Okrem toho s Francúzskom oslavoval titul majstra sveta na MS 2018.

09:00 - Španielsko zvládlo semifinálový zápas na Eure, keď po 90 minútach vyradilo Francúzsko, a prvýkrát od roku 2012 si zahrá o prvenstvo na veľkom podujatí. La Roja sa zároveň skalpom Les Bleus zapísala do histórie majstrovstiev Európy. Žiadny iný tím v minulosti nenazbieral šesť víťazstiev na jednom turnaji.

08:30 - Porucha na nemeckých železniciach sťažila Holanďanom cestu na stredajšie semifinále majstrovstiev Európy proti Anglicku. Tím trénera Ronalda Koemana musel upustiť od plánu cestovať vlakom zo základne vo Wolfsburgu do Dortmundu. Podľa agentúry Reuters sa do dejiska stretnutia presunuli letecky v priebehu utorkového večera.

Preview zápasu Holandsko - Anglicko.
Flashscore

08:15 - Španielsko poslalo do boja o finále proti Francúzsku od začiatku Jesúsa Navasa, skúseného pravého obrancu. Stal sa tak vôbec najstarším hráčom v poli (38 rokov a 231 dní), ktorý si zahral v semifinálovej fáze majstrovstiev Európy a sveta. Ďalšími v poradí sú Fritz Walter zo Západného Nemecka a Gunnar Gren zo Švédska. Obaja boli v totožnom veku 37 rokov a 236 dní v semifinále na majstrovstvách sveta 1958.

08:00 - Prvým finalistom Eura sa stalo Španielsko, ktoré zdolalo Francúzsko 2:1. Zápas v Mníchove ponúkol skvelý futbal a tri góly, všetky v prvom polčase. V deviatej minúte hlavičkoval presne Randal Kolo Muani, ale na úvodný gól Les Bleus na turnaji odpovedal Lamine Yamal, ktorý sa stal najmladším strelcom v histórii majstrovstiev Európy i sveta. Dani Olmo následne rozhodol o víťazstve La Roja tečovanou strelou. Španielsko si piatykrát v histórii zahrá vo finále kontinentálneho šampionátu a stretne sa buď s Holandskom, alebo Anglickom.

Zostrih zápasu Španielsko - Francúzsko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!