Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 28. deň: Williams s Yamalom si užívajú dribling, van Dijk dominoval v súbojoch

Aktualizované
Nico Williams predviedol už 34 driblingov.
Nico Williams predviedol už 34 driblingov. AFP
Európsky šampionát už pozná oboch svojich finalistov, Španielsko doplnili futbalisti Anglicka, ktorí do boja o titul postúpili na druhom Eure za sebou. Hoci sa posledný zápas ME v Nemecku odohrá až v nedeľu, neznamená to, že sa v zákulisí nič nedeje. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

20:00 - La Furia Roja nemala od roku 1984 hráča, ktorý by na jednom Eure predviedol viac ako 30 driblingov. V Nemecku našla rovno dvoch. Nico Williams (34/12 úspešných) a Lamine Yamal (31/12).

16:45 - Virgil van Dijk vyhral na prebiehajúcom Eure 19 z 23 vzdušných súbojov, čo znamená 83 % úspešnosť. Na európskom šampionáte v tomto ohľade nenájdeme lepšieho hráča.

14:45 - Palmer asistoval Watkinsovi na postupový zásah proti Holandsku. Išlo o premiérovú akciu dvoch striedajúcich hráčov, ktorí sa podieľali na góle Anglicka vo vyraďovacej fáze veľkého turnaja.

13:25 - Hlavným rozhodcom nedeľňajšieho finále majstrovstiev Európy medzi Španielskom a Anglickom v Nemecku bude Francois Letexier z Francúzska. Tridsaťpäťročný arbiter je medzinárodným rozhodcom od roku 2017 a doteraz viedol 65 zápasov v súťažiach UEFA. Na aktuálnom turnaji rozhodoval z pozície hlavného rozhodcu tri zápasy vrátane osemfinále Španielsko - Gruzínsko. Jeho asistentmi budú krajania Cyril Mugnier a Mehdi Rahmouni, kým videorozhodcom bude Jérome Brisard.

12:15 - Útočník Kylian Mbappé je s 24 streleckými pokusmi najčastejšie strieľajúcom hráčom doterajšieho priebehu majstrovstiev Európy. Francúzsky kanonier zostáva aj najrýchlejším. Anglický stredopoliar Declan Rice zatiaľ prekonal najdlhšiu vzdialenosť, zatiaľ čo jeho spoluhráč John Stones a nemecký stredopoliar Toni Kroos majú na konte najviac prihrávok. Vyplýva to zo štatistík na webovej stránke UEFA pred nedeľňajším finále medzi Španielskom a Anglickom.

11:35 - Holandsko muselo dohrať semifinále s Anglickom (1:2) bez Memphisa Depaya. Skúseného ofenzívneho ťahúňa zradil stehenný sval. 

Depay semifinále nedohral.
Depay semifinále nedohral.ANP

10:48 - "Bojovali sme ako levy. Potrebovali sme len trochu viac rovnováhy, anglický tím to zvládol lepšie ako my, takže im gratulujem. Musím poďakovať svojim hráčom, pretože v niečo verili a bolo dobré to vidieť. Aj keď teraz je už neskoro. S týmto pocitom už nič neurobíme, ale v budúcnosti sa vrátime silnejší," vravel Ronald Koeman po konci Oranjes na ME. Viac v článku.

10:02 - Holandsko v stredajšom súboji medzi štvorkou najlepších v Nemecku prehralo s Anglickom, na turnaji tak skončilo. Historicky šlo pre výber Oranjes už o piate vypadnutie zo semifinále z ostatných šiestich prípadov na európskom šampionáte. Žiadna iná reprezentácia nemá v tomto ohľade horšiu bilanciu.

09:00 - "Začíname ukazovať svoju lepšiu verziu. Vo finále sme s tým, čo sme ukazovali do tejto chvíle. Máme rovnaké šance ako Španieli. Prišli sme sem, aby sme to celé vyhrali. Je to ťažká úloha, ale stále sme tu a bojujeme," vravel anglický tréner Gareth Southgate po postupe cez Holandsko. Viac v článku.

07:55 - Už v 7. minúte sa Holandsko radovalo v stretnutí s Anglickom z vedenia, o čo sa postaral svojím výstavným gólom Xavi Simons. Od roku 1996 je to vôbec najrýchlejší zásah na európskych šampionátoch v rámci semifinálových duelov. Naposledy ešte skôr skóroval bývalý anglický reprezentant Alan Shearer v dueli s Nemeckom, konkrétne už v 3. minúte.

07:07 - Gól Harryho Kanea znamenal pre anglického kanoniera šiesty gól vo vyraďovacej fáze Eura v kariére. Je to nový rekord. S deviatimi zásahmi v podobnej fáze ME a MS dohromady je zároveň čerstvým rekordérom medzi európskymi futbalistami.

06:16 - Anglicko po obrate zdolalo Holandsko 2:1 a druhý rok po sebe je vo finále majstrovstiev Európy, v ktorom vyzve Španielsko. Napínavý zápas rozhodol v 90. minúte presnou strelou k žrdi Ollie Watkins. Obhajcovia strieborných medailí nastúpia v nedeľu na Olympijskom štadióne v Berlíne proti Španielom, ktorí v utorok rovnakým výsledkom zdolali Francúzsko.

Zostrih zápasu Holandsko - Anglicko.
TV Markíza

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!