Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 29. deň: Yamal chcel podpichnúť Mbappého, španielske tímy finále neprehrávajú

Aktualizované
Yamal sa takmer postaral o rozruch.
Yamal sa takmer postaral o rozruch.TASR
Európsky šampionát už pozná oboch svojich finalistov, Španielsko doplnili futbalisti Anglicka, ktorí postúpili do boja o titul na druhom Eure za sebou. Hoci sa posledný zápas ME v Nemecku odohrá až v nedeľu, neznamená to, že sa v zákulisí nič nedeje. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

22:30 - Dva dni pred finále majstrovstiev Európy zmenila UEFA pravidlá pre Zlatú kopačku. Ak sa kapitán Anglicka Harry Kane alebo Španiel Dani Olmo nepresadia a zostanú na troch góloch, ocenenie pre najlepšieho strelca majstrovstiev Európy si rozdelí šesť futbalistov, medzi ktorými bude aj Slovák Ivan Schranz. Viac v článku.

22:00 - Zakaždým, keď Lamine Yamal skóruje, zdvihne prsty a podpíše sa číslom 304 - poštovým kódom Rocafondy, skromnej katalánskej štvrte, kde vyrastal, a ktorá so záujmom sleduje jeho aktuálny úspech na Eure v Nemecku. Viac v článku.

21:20 - Pozrite si preview finálového zápasu Španielsko - Anglicko.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

20:00 - Na lavičke švajčiarskej reprezentácie bude rozkazy aj naďalej rozdávať Murat Yakin. Kormidelníkovi sa končí zmluva a do svojich služieb ho lákalo hneď niekoľko klubov, s vedením tamojšieho zväzu sa však dohodol na predĺžení spolupráce. Viac v článku.

18:12 - Španielsky národný tím prežíva skvelé EURO a celkom zásadnú úlohu určite hrá aj výborná atmosféra vo vnútri tímu. Tú napokon potvrdzuje video z tréningu, na ktorom súperí na malom ihrisku v zápase jeden proti jednému kapitán Álvaro Morata a mladík Lamine Yamal.

16:58 - Ťažko chorý tréner Sven-Göran Eriksson pred finále ME v emotívnom odkaze vyzval kouča anglických futbalistov Garetha Southgatea, aby doviedol ťaženie šampionátom až k premiérovému titulu. Švédsky tréner viedol anglickú reprezentáciu v rokoch 2001 až 2006, ale žiadny výrazný úspech s ňou nedosiahol.

"Drahý Gareth, urob to pre mňa, Sira Bobbyho a Anglicko," napísal Eriksson v liste, ktorý zverejnil denník The Telegraph. Bobby Robson viedol anglických futbalistov v rokoch 1982 a 1990.

15:47 - Španielsku vo finále proti Anglicku zrejme nepomôže jeden hráč. Ayoze Pérez bude zápas sledovať v civile. Útočníka opäť trápi svalové zranenie, dnes netrénoval a jeho štart v nedeľu nie je veľmi pravdepodobný.

14:19 - Finále ME sa neúprosne blíži. Na strane Španielska je jedna štatistika, ktorú by zverenci Luisa de la Fuenteho radi dodržali. Od roku 2001 totiž platí ťažko uveriteľné pravidlo - keď španielsky národný tím postúpi do finále veľkého reprezentačného turnaja alebo nejaký zo španielskych klubov do finále európskeho pohára, vždy sa raduje z víťazstva.

13:08 - Na Eure skoro vznikla nová rivalita, ktorá mohla ozdobiť prestížne El Clásico. Španielsky klenot Barcelony Lamine Yamal po výhre nad Francúzskom, pod ktorú sa podpísal jedným gólom, dostal pred tlačovou konferenciou od fanúšika masku Leonarda z rozprávky Korytnačky Ninja. Predmet, ktorý je narážkou na Kyliana Mbappého, však pred novinárov nepriniesol, tesne pred rozhovormi mu ho vzal jeden z členov mediálneho tímu španielskej reprezentácie.

12:01 - Finalisti Eura môžu ďakovať hráčom z lavičky. Španielskym hrdinom sa vo štvrťfinále stal v 119. minúte Mikel Merino, ktorý prišiel na hraciu plochu desať minút pred koncom základnej hracej doby. Angličanov poslal do boja o titul gól zo záveru duelu s Holandskom v podaní Ollieho Watkinsa, v tom čase bol útočník Aston Villy na ihrisku len 10 minút.

10:19 - "Keď idete na ihrisko, musíte veriť, že tímu niečo prinesiete, nejakú energiu. Dostal som loptu a vedel som, že musím byť sebecký a strieľať, pretože možno už ďalšia príležitosť nepríde,“ doplnil anglický hrdina Ollie Watkins o svojej postupovej trefe.

08:57 - "Momentálne nemám najmenšiu predstavu. V lete si dôkladne premyslím, čo chcem na klubovej úrovni a ako reprezentačný hráč. Potom do toho pôjdeme znova, ale najprv sa zotavím z vypadnutia na ME," uviedol holandský obranca Virgil van Dijk. Viac v článku.

07:50 - Vo finále majstrovstiev Európy sa bude rozhodovať aj o kráľovi strelcov. V boji o zlato sa predstavia dvaja zo šiestich futbalistov, ktorým sa v doterajšom priebehu šampionátu podarilo dať tri góly. Na španielskej strane Dani Olmo, na tej anglickej Harry Kane.

07:17 - O vstupenky na finále majstrovstiev Európy je obrovský záujem. Údajne sa predávajú až za 4-tisíc libier.

06:49 - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate by mal zostať na lavičke Albionu aj v prípade prehry vo finále so Španielskom. Zhodujú sa na tom anglickí novinári s kontaktmi na vedenie futbalovej asociácie.

06:11 - V stredajšom semifinále Luke Shaw cez polčas nahradil Kierana Trippiera a pri svojom druhom štarte od februárového zranenia spoľahlivým výkonom pomohol Anglicku k postupu do finále. Dnes oslavuje 29. narodeniny a je jasné, že v nedeľu by rád získal trofej pre majstrov Európy. Vo finále má na čo nadviazať. Veď bol jediným strelcom Albionu v zápase o zlato na poslednom Eure. Jeho zásah bol vôbec najrýchlejším v histórii finálových duelov ME a zároveň jeho vôbec prvým v anglickom národnom tíme.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!