Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 30. deň: Yamal oslavuje 17. narodeniny, želá si titul a súboj s Messim

Aktualizované
Yamal zažíva narodeninový deň.
Yamal zažíva narodeninový deň.Profimedia
Európsky šampionát už pozná oboch svojich finalistov, Španielsko doplnili futbalisti Anglicka, ktorí postúpili do finále na druhom Eure za sebou. Pposledný zápas ME v Nemecku sa odohrá už v nedeľu, v zákulisí preto začína hustnúť atmosféra. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

20:48 - Fanúšikovia Španielska sú pred nedeľňajším finále proti Anglicku mimoriadne dobre naladení a veria, že ich národný tím nadviaže na doterajšie dobré výkony a získa trofej pre víťaza.

Vynikajúca nálada španielskych fanúšikov.
Flashscore

20:42 - Hlavné mesto Nemecka žije Eurom aj deň pred finálovým zápasom, napriek tomu, že domáci tím je už mimo hry.

V Berlíne panuje futbalová nálada.
Flashscore

20:02 - Tréner anglickej reprezentácie Gareth Southgate mohol po víťazstve 2:1 nad Holandskom oslavovať nielen postup do finále majstrovstiev Európy, ale aj úspešný vstup do druhej stovky zápasov na lavičke Albionu. Počas svojho takmer osemročného vládnutia zažil úspechy aj trpké sklamania. Teraz má šancu nezmazateľne sa zapísať do histórie anglického futbalu. Viac v článku.

16:07 - Španielsky futbalista Marc Cucurella skritizoval bučanie nemeckých fanúšikov na jeho osobu. Domáci priaznivci pískali na ľavého obrancu po každom dotyku s loptou v semifinálovom stretnutí ME proti Francúzsku. Dvadsaťpäťročný Španiel označil kúpu vstupeniek domácimi fanúšikmi za zbytočne vyhodené peniaze. Viac v článku.

13:53 - Anglická reprezentácia sa na finálový zápas pripravuje v kompletnom zložení, tréner Southgate má na predzápasovom tréningu k dispozícii všetkých 26 hráčov.

13:25 - Pozrite si preview finálového zápasu Španielsko - Anglicko.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

11:57 - Španielska futbalová federácia (RFEF) plánuje predložiť reprezentačnému trénerovi Luisovi de la Fuentemu (63) nový kontrakt. Uviedol to denník AS, podľa ktorého kouč dostane od RFEF návrh na predĺženie bez ohľadu na výsledok nedeľného finále ME v Berlíne, v ktorom bude La Roja bojovať o titul proti Anglicku. Viac v článku.

10:42 - Londýnske letisko Gatwick premenovalo pred finále futbalového Eura jeden zo svojich terminálov po koučovi Garethovi Southgateovi, ktorý v nedeľu povedie tím Anglicka do boja o titul proti Španielom. Od piatka už podľa BBC nie je na letisku Južný terminál, ale dočasne Southgateov terminál.

09:08 - Rio Ferdinand mal v pozícii moderátora pred mikrofónom bývalého holandského útočníka Patricka Kluiverta a spýtal sa ho, ktorý hráč ho v doterajšom priebehu Eura zaujal najviac. Niekdajší kanonier Ajaxu, milánskeho AC či Barcelony spomenul mená ako Musiala, Mainoo, Bellingham, Simons i Gakpo.

07:55 - "Španieli sú zatiaľ najlepším tímom turnaja. Ich krídelníci sú veľmi dynamickí, mladí, plní sebavedomia a priamočiari, ale aj náš tím vie dať góly z každej strany, máme talenty svetovej triedy," vyhlásil Ollie Watkins pred finále ME 2024. Viac v článku.

06:57 - Jeden z najlepších hráčov Eura Lamine Yamal oslavuje deň pred finálovým súbojom narodeniny. Generačný talent, ktorý sa v semifinálovom dueli s Francúzskom stal najmladším strelcom histórie európskych šampionátov, odohrá v nedeľu proti Anglicku prvý zápas ako sedemnásťročný. K narodeninám by si prial, aby Španielsko vyhralo európsky titul a Argentína ten juhoamerický, pretože by sa chcel na ihrisku stretnúť s Lionelom Messim pri vzájomnom stretnutí kontinentálnych šampiónov - Finalissima.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!