Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 31. deň: Majstrom sa stalo Španielsko, Schranz najlepším strelcom

Aktualizované
Dejiskom finále bude Olympijský štadión v Berlíne.
Dejiskom finále bude Olympijský štadión v Berlíne.Profimedia
Európsky šampionát má pred sebou absolútny vrchol, trofej získa víťaz finálovej bitky medzi Španielskom a Anglickom. Posledný zápas ME v Nemecku sa odohrá už v nedeľu, v zákulisí preto začína hustnúť atmosféra. Hlavné udalosti sledujte v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

23:50 - Ivan Schranz sa stal s tromi gólmi spoločne s ďalšími hráčmi, medzi ktorými je Harry Kane, Dani Olmo, Cody Gakpo, Jamal Musiala a Georges Mikautadze, najlepším strelcom európskeho šampionátu.

23:00 - Futbalisti Španielska získali štvrtýkrát titul na majstrovstvách Európy a osamostatnili sa na čele historického rebríčka. V nedeľňajšom finále na Olympijskom štadióne v Berlíne zvíťazili nad Anglickom 2:1. Španieli sa predtým tešili z trofeje Henriho Delaunaya v rokoch 1964, 2008 a 2012. Viac v článku.

Zostrih zápasu Španielsko - Anglicko.
TV Markíza

22:45 - Španielsko sa v závere stretnutia dostalo do vedenia po zásahu Mikela Oyarzabala.

22:32 - Je to vyrovnané. Cole Palmer vystrelil a prekonal Unaia Simóna.

22:05 - Po 22 sekundách druhého polčasu otvoril skóre Nico Williams. Španielsko je tak o krok bližšie k vytúženému úspechu.

21:52 - Stav finálového duelu je po prvom polčase bezgólový. Ostáva tak ešte dostatok času na to, aby sa presadili hráči, ktorí môžu rozhodnúť o osude zápasu. Flashscore Správy sa pozreli na šiestich z nich. Viac v článku.

20:53 - Anglicko vo finále Eura 2020 podľahlo Taliansku 1:2 po penaltovom rozstrele. Gól strelil v druhej minúte obranca Luke Shaw. Je jediným hráčom z nedeľňajších úvodných zostáv Španielska a Anglicka, ktorému sa doteraz podarilo skórovať vo finále vrcholného medzinárodného turnaja.

20:25 - V základných zostavách oboch krajín, ktoré sa predstavia vo finále Eura, je niekoľko zaujímavých mien. Napríklad Lamine Yamal a Kobbie Mainoo sa postarali o jedno prvenstvo - ešte nikdy sa nestalo, aby vo finále ME nastúpili dvaja tínedžeri. Ľavý obranca Anglicka Luke Shaw si potom odbije svoju premiéru v základnej jedenástke na turnaji. Naskočiť až do finále pred ním stihol len len Talian Marco Delvecchio na Eure 2000.

18:56 - Futbalový stánok v Berlíne privíta od 21:00 vyvrcholenie 17. majstrovstiev Európy. Anglicko túži získať prvú veľkú trofej na ME, zatiaľ čo Španieli budú bojovať o rekordné štvrté víťazstvo, ktoré by ich na čele historickej tabuľky odpútalo od Nemecka (3). Redakcia Flashscore Správ venovala tomuto duelu zvláštnu pozornosť. Aby ste sa v informáciách zorientovali, využite náš prehľad publikovaných článkov.

18:00 - Federico Bernardeschi, úradujúci majster Európy s Talianskom, bol sprievodcom Flashscore Správ počas Eura 2024. Exkluzívne sa s nami podelil o svoje myšlienky a názory na dramatické duely v Nemecku. Keďže sa blíži rozhodujúci zápas, je čas na jeho záverečné postrehy. Viac v článku.

16:12 - Naši českí kolegovia sa nachádzajú v dejisku finálového duelu. Pozrite si, ako vyzerá predzápasová atmosféra.

Dianie v Berlíne pred finále.
Flashscore

15:18 - Majstri Európy hrajú nielen o ikonický pohár Henriho Delaunaya, ale aj o krásne zlaté medaily.

14:20 - Španielsko strelilo na Eure už 13 gólov. Vo finále tak môžu vyrovnať či prekonať rekord Francúzska z roku 1984. 

13:55 - Španieli vyhrali posledné tri finále na veľkých turnajoch - ME 2008 a 2012 a MS 2010. Žiadnemu európskemu tímu sa ešte nikdy nepodarilo ovládnuť štyri takéto duely za sebou. S prípadným celkovo štvrtým titulom majstra Európy (po rokoch 1964, 2008 a 2012) by sa červeno-žltí stali rekordérmi Eura.

13:12 - Flashscore ponúka fanúšikom ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia pre EURO 2024. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho téma je vždy ozdobou denného programu. A nebude chýbať ani finále, ktoré analyzuje bývalý obranca Slavie a Sparty David Hovorka.

Štúdio k zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

12:00 - Španielsky futbalista Dani Olmo bojuje na európskom šampionáte v Nemecku o Zlatú kopačku s Angličanom Harrym Kaneom, ale na tlačovej konferencii pred očakávaným finále povedal, že mu nezáleží na tom, či ju vyhrá, pokiaľ jeho tím uspeje. Viac v článku.

11:22 - Oba tímy odohrali v histórii 27 vzájomných stretnutí. Lepšiu bilanciu v nich majú Angličania, ktorí sa radovali z víťazstva 13-krát, v štyroch dueloch sa zrodila remíza a 10-krát uspeli Španieli.

10:14 - Anglický kouč Gareth Southgate si pred finálovým bojom veľmi dobre uvedomuje kvalitu oponenta. "Španieli sú právom favoritmi za to, čo na tomto turnaji dokázali. Sú najlepší tím doterajšieho priebehu a my im budeme musieť najprv zobrať loptu," tvrdil kormidelník Albionu. Viac v článku.

08:46 - "Cítime sa šťastní a vzrušení. Budeme čeliť súperovi veľkého významu so skvelými hráčmi, čaká nás veľkolepá šou. Oba tímy majú úplne odlišné štýly. Angličania sú psychický odolný tím s hráčmi, ktorí radi hľadajú priestory a nabiehajú do nich. Pokúsime sa presadiť našu hru, ktorá spočíva v držaní lopty. Vo finále je iba málo priestoru na chyby," uviedol pred súbojom o trofej španielsky tréner Luis de la Fuente.

07:37- Finálový zápas futbalových ME prinesie v nedeľu na Olympijskom štadióne v Berlíne konfrontáciu gigantov Španielska a Anglicka. Káder La Furia Roja čaká tretia finálová účasť za uplynulých päť kontinentálnych šampionátov, pričom obe predošlé premenil na zisk titulu (2008 a 2012). Úradujúci vicemajster z Albionu je blízko k zisku prvej trofeje na veľkom turnaji od roku 1966, keď vyhral domáce MS.

Preview zápasu Španielsko - Anglicko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!