EURO 2024 Online: Posun Slovákov v rebríčku FIFA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 7. deň: Posun Slovákov v rebríčku FIFA, Mbappé by mal proti Holandsku nastúpiť

Aktualizované
Mbappé by nemal chýbať v piatkovom šlágri.
Mbappé by nemal chýbať v piatkovom šlágri.Profimedia
Európsky šampionát je v plnom prúde a aj štvrtkový program jeho 17. edície naservíroval fanúšikom zaujímavú porciu zábavy, ktorá vyvrcholila večerným šlágrom a reprízou posledného semifinále medzi Španielskom a Talianskom. Hlavné udalosti siedmeho dňa Eura ste mohli sledovať v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie ME priamo v jeho dejisku nielen očami dát.

22:57 - Španieli oslavujú postup do osemfinále Eura. V dueli s Talianskom, v ktorom značne dominovali, rozhodol vlastný gól Riccarda Calafioriho. Viac v článku.

21:45 - Pozrite si zostrih z duelu Dánska s Anglickom.

Zostrih zápasu Dánsko - Anglicko.
TV Markíza

20:42 - Kapitán Angličanov Harry Kane zhodnotil duel s Dánskom nasledovne: "Nepodarilo sa nám zabezpečiť si v predstihu účasť v osemfinále, to je náš prvotný cieľ. Ešte nemáme postup vo vrecku. Som si istý, že po remíze s Dánskom zavládne v Anglicku sklamanie, no musíme zostať pokojní. V zápase so Slovinskom je potrebné zlepšiť prácu s loptou i bez nej."

20:22 - Francúzska reprezentácia zverejnila na sociálnych sieťach fotografiu zo štvrtkového tréningu, na ktorej je vidieť zlomený nos Kyliana Mbappého chránený maskou. Je štýlovo vyhotovená v trikolóre a s galským kohútom na čele. Útočná hviezda Les Bleus by mala byť pripravená na piatkový zápas proti Holandsku.

19:53 - Angličania na ME opäť herne nepresvedčili a s Dánskom si rozdelili body po remíze 1:1. Náš zápasový súhrn nájdete v samostatnom článku.

19:04 - Kapitán francúzskej futbalovej reprezentácie Kylian Mbappé by mal byť k dispozícii na druhý zápas v D-skupine ME proti Holandsku. Informoval o tom tréner Les Bleus Didier Deschamps. Dvadsaťpäťročný útočník si zlomil nos v úvodnom dueli s Rakúskom (1:0) a jeho účasť v piatkovom zápase s Oranjes (21:00) bola otázna.

"Po tomto úvodnom šoku sa všetko uberá správnym smerom. Včera už bol schopný trénovať a takisto aj dnes. Takže to vyzerá tak, že by zajtra mohol hrať. Kylian bude mať na tvári masku, ale presné podrobnosti nezverejním," uviedol Deschamps podľa agentúry Reuters.

18:35 - Favorita zaskočil v 34. minúte Morten Hjulmand, ktorý vyrovnal skóre. Išlo o jeho premiérový gól v reprezentácii. Dánsko hrá teda s Anglickom zatiaľ nerozhodne 1:1. 

18:20 - Svoj prvý gól na šampionáte si pripísal Harry Kane. Anglický kanonier v 18. minúte súboja s Dánskom napálil odkopnutú loptu dole do ľavého rohu siete po tom, ako si k nemu našla cestu vo vnútri pokutového územia.

18:13 - V 9. minúte zápasu Dánsko - Anglicko sa odohral kuriózny moment. Obranca Albionu Kyle Walker si sadol na ihrisko a všetci očakávali, že budú privolaní zdravotníci, ktorí budú riešiť zranenie. Obranca Manchestru City si však potreboval iba vymeniť kopačky, keďže si vybral také, v ktorých sa nepríjemne pošmykol počas úvodnej fázy duelu. Walkera následne hlavný rozhodca zápasu poslal za postrannú čiaru.

18:02 - Vychutnajte si zostrih z duelu Slovinsko - Srbsko.

Zostrih zápasu Slovinsko - Srbsko.
TV Markíza

17:25 - Na práve prebiehajúcom Eure padlo v nadstavenom čase druhého polčasu už šesť gólov, čo je ešte o jeden viac než na celom šampionáte v roku 2021.

16:55 - Slovinsko delilo len niekoľko desiatok sekúnd od historicky prvého víťazstva na ME. Napokon však v drese Srbska v 95. minúte zaúradoval po rohu Luka Jovič a balkánske derby skončilo nerozhodne 1:1. 

16:40 - Flashscore ponúka fanúšikom v rámci Eura 2024 ďalšiu platformu v podobe digitálneho štúdia. To sprevádza každý hrací deň majstrovstiev Európy v Nemecku a jeho témou je vždy šláger príslušného dňa. Tentoraz je to zápas Španielsko - Taliansko, ktorý analyzuje futbalový expert a bývalý brankár Olomouca, Bohemiansu či škótskeho Hearts Zdeněk Zlámal. Viac v článku.

Štúdio k zápasu Španielsko - Taliansko.
Flashscore

16:26 - Slovinsko sa v dueli so Srbskom ujalo vedenia v 69. minúte po góle Žana Karničnika.

15:12 - Švajčiarsky stredopoliar Fabian Schär utrpel v stredajšom zápase so Škótskom (1:1) zlomeninu nosa. Zatiaľ nie je jasné, či stopér Newcastlu nastúpi v nedeľňajšom zápase proti Nemecku, ktorý rozhodne o víťazovi skupiny A.

14:37 - Na každom z doterajších troch veľkých turnajoch (MS/ME) vyhralo Slovensko zhodne jeden zápas. Tento rok prišiel úspech hneď na úvod, a to prekvapivo proti Belgicku, takže existuje šanca, že z toho môže byť najúspešnejší turnaj. Teraz na zverencov trénera Francesca Calzonu čaká v piatok Ukrajina a nakoniec Rumunsko. Viac v článku.

13:35 - Slovenskí futbalisti poskočili v najnovšom vydaní renkingu FIFA o tri miesta a patrí im 45. priečka. Ich historickým maximom je 14. pozícia z roku 2015. Medzi najlepšou trojkou stále ostáva pondelkový súper sokolov z Belgicka.

12:54 - Slovensko sa môže spomedzi všetkých 24 tímov pochváliť najdlhšou sériou bez inkasovaného gólu - 342 minút. Naposledy ich v príprave prekonal nórsky útočník Sorloth. Za nimi sú Rumuni (290), tretí Francúzi (278) a nasledujú ďalší giganti Španielsko (178) a Anglicko (168). Viac v článku.

12:38 - Srbskí fanúšikovia sa už ladia na juhoslovanské derby so Slovincami. V uliciach Mníchova tancujú na veľmi dobre známe tóny.

11:43 - "Chceme vyhrať všetky zápasy na turnaji, každý ďalší úspech povzbudí tím a vyšle signál našim súperom. Postup z prvého miesta je pre nás veľmi dôležitý," povedal nemecký tréner Julian Nagelsmann na tlačovej konferencii po triumfe nad Maďarskom. 

10:54 - EURO 2024 prinieslo už aj nefutbalové záležitosti. Srbský futbalový zväz požaduje tvrdé tresty pre fanúšikov Albánska a Chorvátska za hanlivé pokriky. V krajnom prípade sú Srbi ochotní odstúpiť z ME v Nemecku. Viac v článku.

10:22 - Nemecký kapitán Ilkay Gündogan má na výkony svojho mladšieho reprezentačného kolegu Jamala Musialu iba slová chvály. "Je neuveriteľný, radosť s ním hrať. Niekto, kto dokáže v každej situácii urobiť niečo nečakané, pre náš tím je rozdielovým hráčom," vravel líder domáceho výberu o talente z Bayernu. Viac v článku.

09:57 - Slovensko bude proti Ukrajine útočiť na postup zo základnej skupiny a svoju úlohu zohrá aj Michael Oliver. Anglický rozhodca bol delegovaný ako hlavný arbiter zápasu, pomôžu mu asistenti Stuart Burt a Dan Cook.

09:35 - "Dokázal, že žije a dýcha pre takéto momenty. Ukázal to už neraz za tie roky, ten zázračný gól si naozaj zaslúžil," okomentoval švajčiarsky kouč Yakin výstavný zásah Xherdana ShaqirihoViac v článku.

09:10 - "Netrúfam si povedať, či patríme medzi najväčších favoritov šampionátu, urobíme však všetko pre to, aby sme postúpili až do finále. Taliani nás poriadne preveria a ukážu, ako na tom sme, bude to veľký test," vravel španielsky stredopoliar Fabián Ruiz pred šlágrom skupiny. Viac v článku.

08:28 - Luke Shaw nebude futbalistom Anglicka k dispozícii vo štvrtkovom dueli na ME proti Dánsku. Obranca sa stále nezotavil zo zranenia zadného stehenného svalu. Bek nezasiahol ani do prvého zápasu, v ktorom Angličania zdolali Srbsko 1:0. Shaw v stredu trénoval iba individuálne.

"Pred pár dňami sme dúfali, že by sa mohlo jeho zotavovanie urýchliť, ale ešte potrebuje viac času. Jeho stav sa zlepšuje a dúfame, že bude k dispozícii čo najskôr, ale nechcem stanoviť žiadny termín. Momentálne sa musíme zaobísť bez neho, takže sa tomu prispôsobíme a nájdeme iné zloženie tímu," vysvetlil tréner Southgate.

07:31 - Angličania nastúpia proti Dánom od 18:00 vo Frankfurte. Obaja súperi majú v čerstvej pamäti posledný vzájomný súboj. Albion pred tromi rokmi v semifinále minulého Eura zvíťazil 2:1 po predĺžení. Tím kouča Kaspera Hjulmanda ani tentoraz nie je favoritom, vzhľadom na bohaté skúsenosti jeho hráčov z Premier League sa však výberu Garetha Southgatea nemusí zľaknúť.

Preview zápasu Dánsko - Anglicko.
Flashscore

06:48 - Štvrtkový program futbalových majstrovstiev Európy v Nemecku ponúkne jeden z najväčších súbojov skupinovej fázy a reprízu semifinále z predchádzajúceho turnaja. Úradujúci majstri z Talianska vyzvú v skupine B Španielsko, s ktorým sa na Eure stretnú už piatykrát za sebou. Tímy budú chcieť nadviazať na svoje úvodné víťazstvá. Taliani vstúpili do turnaja triumfom 2:1 nad Albánskom, zatiaľ čo Španieli zdolali Chorvátsko, bronzový tím z minuloročných majstrovstiev sveta, 3:0. Zápas v Gelsenkirchene sa začína o 21:00

Preview zápasu Španielsko - Taliansko.
Flashscore

06:10 - Slovinský denník Delo uviedol, že národný tím urobil "prvý krok k splneniu svojho sna v Nemecku" po tom, čo mu obranca Erik Janža zariadil remízu 1:1 s Dánskom. Vo štvrtok sa Slovinci stretnú so Srbskom, s ktorým od rozpadu Juhoslávie hrali osemkrát. Každému tímu sa podarilo vyhrať len raz, zvyšných šesť zápasov sa skončilo nerozhodne. Remíza by teraz pravdepodobne neuspokojila ani jeden káder. 

Preview zápasu Slovinsko - Srbsko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!