EURO ONLINE, 9. deň: Sauer so zápisom do histórie, Čechov vystrašilo zranenie Schicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO ONLINE, 9. deň: Sauer so zápisom do histórie, Čechov vystrašilo zranenie Schicka

Aktualizované
Sauer debutoval na Eure v dueli s Ukrajinou.
Sauer debutoval na Eure v dueli s Ukrajinou.Profimedia
Majstrovstvá Európy sú v plnom prúde a aj sobotňajší program 17. ročníka ponúkol fanúšikom zaujímavú porciu zábavy. Pozornosť slovenských fanúšikov sa sústredila predovšetkým na posledný zápas dňa o 21:00, keď sa v skupine E stretli Belgicko a Rumunsko. Sledovali ste najdôležitejšie momenty deviateho dňa Eura v špeciáli Flashscore Správ, ktorý mapuje dianie na majstrovstvách Európy nielen očami dát.

23:20 - Pozrite si najlepšie momenty zo zápasu Belgicko - Rumunsko.

Zostrih zápasu Belgicko - Rumunsko.
TV Markíza

22:53 - Skupina E ponúkla v sobotu o 21:00 mimoriadne zaujímavý súboj aj z pohľadu slovenského diváka. Belgicko po výbuchu proti sokolom zdolalo Rumunsko, čo znamená, že pred posledným kolom v úvodnej fáze turnaja majú všetky štyri tímy na konte tri body. Rozuzlenie postupovej záhady sa dozvieme v stredu 26. júna. Viac v článku.

21:47 - Sobotňajší zápas futbalových ME medzi Tureckom a Portugalskom (0:3) na krátku chvíľu prerušili pre kuriózny moment. Na ihrisko totiž vybehol malý chlapec, ktorý sa chcel odfotiť s Cristianom Ronaldom. Ten mu vyhovel. K incidentu došlo v 69. minúte, mladý fanúšik vybehol z tribúny do stredového kruhu, kde stál Ronaldo. Hviezdny útočník sa ku chlapcovi naklonil a bez okolkov si s ním spravil "selfie". Stevardi chlapca chvíľu naháňali a napokon ho z trávnika odviedli preč. Okrem chlapca to v stretnutí vyskúšali ďalší traja priaznivci, no ani jeden z nich neuspel.

Malému fanúšikovi sa podaril exkluzívny úlovok.
Malému fanúšikovi sa podaril exkluzívny úlovok.Reuters

20:52 - Pozrite si zostrih zo stretnutia Turecko - Portugalsko.

Zostrih zápasu Turecko - Portugalsko.
TV Markíza

20:43 - Český futbalista Patrik Schick utrpel zranenie lýtkového svalu a jeho účasť v kľúčovom zápase ME proti Turecku je otázna. Po sobotňajšom stretnutí s Gruzínskom (1:1) to potvrdil tréner reprezentácie Ivan Hašek.

Schick strelil v dueli s Gruzínskom vyrovnávajúci gól v 59. minúte, no o necelých desať minút neskôr ho musel Hašek z trávnika stiahnuť. Tréner ČR po zápase uviedol, že 28-ročný útočník v nedeľu absolvuje vyšetrenia, ktoré povedia viac. "Pokiaľ ide o jeho zranenie, nie sme si veľmi istí, čo bude. Je to náš kľúčový hráč, vie dávať góly," citovala Hašeka agentúra DPA. Schick v rozhovore s českými médiami priznal, že netuší, ako to bude s jeho ďalším účinkovaním na turnaji.

20:00 - Futbalisti Portugalska zaznamenali druhé víťazstvo v skupine F a zahrajú si v osemfinále európskeho šampionátu v Nemecku. Rozhodlo o tom ich jednoznačné víťazstvo nad Tureckom, ktoré si strelilo kuriózny vlastný gól. Viac sa dočítate v našom zápasovom súhrne.

19:36 - Cristiano Ronaldo prihrával na tretí gól Portugalska v dueli s Tureckom, čo z neho robí najlepšieho nahrávača v histórii ME spoločne s Karlom Poborským (obaja 8).

18:58 - Česko zaznamenalo proti Gruzínsku 12 striel na bránu, čo je najviac v histórii (od roku 1980) v prípade tímu, ktorý nevyhral zápas na majstrovstvách Európy.

18:04 - Slovenskí futbalisti sú po dvoch zápasoch na ME v Nemecku v podobnej situácii, ako boli na predošlom kontinentálnom šampionáte. Aj pred troma rokmi mali v tejto fáze na konte tri body, skóre 2:2 a zo skupiny napokon nepostúpili. Vedomý si toho je aj stredopoliar Juraj Kucka (37), no nechce sa tým zaoberať. Viac sa dočítate v článku.

17:47 - Pozrite si zostrih súboja Gruzínsko - Česko.

Zostrih zápasu Gruzínsko - Česko.
TV Markíza

17:00 - Českí futbalisti nedokázali vo svojom druhom vystúpení na Eure poraziť Gruzínsko a len remizovali 1:1. Mrzieť ich môže zranenie útočníka Patrika Schicka. Viac v článku.

16:45 - Ako najpoverčivejší zo slovenského tímu sa ukázal Lukáš Haraslín, ktorý prichádza okrem iného na ihrisko ako posledný. Prezradil to na sobotnej tlačovej konferencii: "Ja som dosť poverčivý, v deň zápasu mám rovnaké raňajky a rovnaký obed. Na ihrisko vstupujem väčšinou posledný a pravou nohou. Najprv si obúvam pravú kopačku, potom ľavú, ale zaväzujem si ich naopak, čiže najprv ľavú. Tiež sa snažím celý obliecť do dvoch minút, pred zápasom musím byť koncentrovaný."

16:02 - Leo Sauer debutoval na ME vo veku 18 rokov a 188 dní. To ho robí 9. najmladším hráčom na európskom šampionáte v histórii.

15:00 - Českí reprezentanti majú pred duelom s Gruzínskom nôž na krku. Ak chcú pomýšľať na postup, musia bodovať. Viac sa dozviete v našom predzápasovom štúdiu.

Štúdio k zápasu Gruzínsko - Česko.
Flashscore

14:37 - Marko Arnautovič prispel k piatkovej výhre Rakúska nad Poľskom na majstrovstvách Európy. Rekordér rakúskej reprezentácie so 114 štartmi strelil svoj 37. gól za národný tím, ale celkovo bol pre neho zápas psychicky veľmi náročný. "Bolo to pre mňa veľmi emotívne, pretože môj otec mal v poslednom čase nejaké problémy. Teraz je však už všetko v poriadku a bol priamo na štadióne," povedal 35-ročný útočník, ktorý sa po góle neubránil slzám.

13:14 - Virgil van Dijk je vo vzduchu takpovediac neprekonateľný, v zápasoch proti Poľsku a Francúzsku zakaždým odhlavičkoval loptu do bezpečia päťkrát. Na šampionáte navyše ovládol 7 z 8 vzdušných súbojov.

12:24 - Strelecky najaktívnejší boli po 8. dni ME v Nemecku domáci Kai Havertz, Španiel Alvaro Morata a Dán Pierre-Emile Höjbjerg. Všetci zaznamenali štyri strely na bránu. Zo slovenského výberu mierili trikrát do priestoru brány Schranz s Haraslínom. Nemci boli na čele streleckých pokusov tímu (39) i strelených gólov (7). Slováci sa v úvodných dvoch zápasoch dostali k 24 strelám a patrilo im priebežné 10. miesto. Prezentovali sa 49-percentným držaním lopty (16. miesto) a mali viac ako 84-percentnú úspešnosť prihrávok (17.).

12:02 - Kapitána slovenských futbalistov Milana Škriniara mrzí, že jeho tím si nechal na ME v Nemecku v sobotu ujsť šancu na postup zo skupiny. V Düsseldorfe prehral 1:2 s Ukrajinou, keď v priebehu stretnutia stratil jednogólové vedenie. Slováci vstúpili do turnaja senzačným víťazstvom 1:0 nad Belgickom, momentálne sú v E-skupine na treťom mieste. Viac v článku.

11:20 - Na spoločnom treťom mieste medzi nahrávačmi figuroval Juraj Kucka s jednou asistenciou, ktorú si pripísal pri Schranzovom víťaznom góle do siete Belgicka (1:0). Jednu gólovú prihrávku má na konte aj Lukáš Haraslín, z duelu proti Ukrajine (1:2). O prvú priečku sa priebežne delili Holanďan Nathan Aké a Rumun Dennis Man, ktorí prihrali na dva presné zásahy.

10:30 - Slovenský futbalista Ivan Schranz je s dvoma gólmi po ôsmom hracom dni ME najlepší strelec šampionátu spoločne s Jamalom Musialom z hostiteľského Nemecka. Obaja skórovali v oboch zápasoch svojich tímov. Aspoň raz sa strelecky presadilo ďalších 45 hráčov.

10:00 - Belgičan Axel Witsel nenastúpi na sobotňajší duel proti Rumunsku. Dôvodom je zranenie, ktoré limituje 35-ročného hráča Atlética Madrid. Witselovu absenciu potvrdil novinárom na tlačovej konferencii hlavný tréner Belgicka Domenico Tedesco. "Na tréningu nemal žiadne problémy. Potom však mal nejaké bolesti a necítil sa dobre. Nemôžeme riskovať, preto sme sa rozhodli, že si dá pauzu," povedal taliansky kouč.

09:30 - Belgičania sa pokúsia odčiniť prekvapujúcu prehru 0:1 so Slovenskom v úvodnom zápase na Eure, keď v sobotu o 21:00 nastúpia proti Rumunsku. Ich súper, ktorý na úvod porazil Ukrajinu 3:0, si môže zabezpečiť účasť vo vyraďovacej fáze po 24 rokoch.

Preview zápasu Belgicko - Rumunsko.
Flashscore

09:15 - Rakúsko zdolalo na majstrovstvách Európy Poľsko 3:1 a získalo prvé body v skupine D. Po záverečnom hvizde bol spokojný nielen tréner Rakúska Ralf Rangnick. "Sme šťastní za víťazstvo i predvedený výkon, postup máme vo svojich rukách. Prvých 20 minút a záverečnú polhodinu sme hrali skvele, ale medzitým prišla slabšia fáza a Poliaci sa dostali do hry. V druhom polčase sme však boli lepším tímom a tri body berieme zaslúžene," povedal.

09:00 - Portugalsko a Turecko sa v sobotu stretnú v "českej" F-skupine na ME v Nemecku. Tímy budú chcieť nadviazať na úvodné víťazstvá a zabezpečiť si postup do osemfinále. Futbalisti z Pyrenejského polostrova vstúpili do turnaja triumfom 2:1 nad Čechmi, Turci zdolali Gruzínsko 3:1. 

Preview zápasu Turecko - Portugalsko.
Flashscore

08:45 - Francúzsko remizovalo v piatkovom večernom súboji na Eure s Holandskom bez gólov, čo bol ich 12. bezgólový duel na ME alebo MS od roku 1992. Žiadna reprezentácia nezaznamenala v tomto období viac remíz tohto typu.

08:30 - Českí futbalisti nastúpia v sobotu na majstrovstvách Európy v Nemecku proti Gruzínsku na druhé z troch stretnutí skupiny F. To môže výrazne napovedať, či postúpia do vyraďovacej fázy. Zverenci trénera Ivana Haška potrebujú proti jedinému nováčikovi záverečného turnaja po utorňajšej prehre 1:2 s Portugalskom zvíťaziť, ale aj ich súper túži získať prvé body do tabuľky. Tímy pritom čaká prvý vzájomný zápas. Čítajte viac.

Preview zápasu Gruzínsko - Česko.
Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!