Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finálová derniéra ikony. Navas sa po ME rozlúči s dresom reprezentácie Španielska

Navasa čaká ďalšie kariérne finále.
Navasa čaká ďalšie kariérne finále.Profimedia
Očakávané vyhlásenie vyslal do sveta Jesús Navas (38). Španielsko sa chystá na finále európskeho šampionátu proti Anglicku a pre ostrieľaného obrancu pôjde o rozlúčku s národným tímom.

Kapitán Sevilly si reprezentačný dres obliekol v 56 prípadoch, dal päť gólov a na turnaji v Nemecku sa zatiaľ predstavil trikrát. Naposledy nastúpil na semifinále proti Francúzsku, keď na pravom okraji ihriska nahradil vykartovaného kolegu Carvajala, odohral 57 minút a trávnik opúšťal vinou zdravotného problému.

"Už niekoľko rokov hrám s boľavým bedrom. Niekedy to zájde tak ďaleko, že už nemôžem pokračovať. Cez polčasovú prestávku zápasu s Francúzskom som cítil veľkú bolesť, ale chcel som pokračovať a pomôcť tímu," povedal na tlačovej konferencii.

Carvajal je teraz Španielsku opäť k dispozícii a Navas by tak finálový duel mal začať na lavičke náhradníkov. Na stretnutie by mal byť pripravený, pretože po zranení absolvoval tréning, každopádne to bude jeho derniéra na reprezentačnej scéne.

V dueli s Francúzmi videl Navas žltú kartu.
V dueli s Francúzmi videl Navas žltú kartu.TASR

"Toto bude posledný zápas a posledné momenty si musíte užiť naplno aj s rodinou a deťmi. Som pyšný na to, že si naďalej užívajú moje pôsobenie v národnom tíme. Finále bude obrovským zážitkom pre všetkých a zvlášť pre spoluhráčov a fanúšikov, zaslúžia si výhru," dodal.

Navas je hrajúcou legendou Sevilly a v Andalúzii v druhej polovici mája dostal doživotný kontrakt. V prvom tíme Rojiblancos onedlho odštartuje svoju 18. sezónu a dres počas kariéry menil iba raz, v rokoch 2013 až 2017 hájil farby Manchestru City. So Citizens vybojoval jeden anglický titul a so Sevillou sa dvakrát stal šampiónom Pohára UEFA aj Európskej ligy. Úspešný bol aj v reprezentácii, vo svojej zbierke má titul majstra sveta (2010) aj Európy (2012).

Na aktuálnom šampionáte v Nemecku stihol prepísať už dva historické míľniky. Vo veku 38 rokov a 231 dní je najstarším hráčom v poli, ktorý zasiahol do semifinále ME a patrí mu aj primát pre najstaršieho Španiela na ME/MS.

Španielsko - Anglicko (nedeľa, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!