EURO 2024: Flashscore zostava osemfinále. Hrdina Demiral, španielsky stred i Malen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava osemfinále Eura: Hrdina Demiral, španielsky stred i efektívny Malen

Demiral v osemfinále naplno zažiaril.
Demiral v osemfinále naplno zažiaril.TASR / Flashscore
Prvé kolo vyraďovacích zápasov na ME 2024 je za nami. Teraz už vieme, ktorých osem tímov sa predstaví vo štvrťfinále. Flashscore Správy sa zamerali na jednotlivcov, ktorí mali v osemfinálových dueloch spomedzi hráčov na svojom poste najvyššie hodnotenie.
Ideálna zostava osemfinálových duelov Eura.
Ideálna zostava osemfinálových duelov Eura.Flashscore

Brankár

Diogo Costa (Portugalsko) 8,3

Portugalsko v dueli o postup medzi osem najlepších zdolalo Slovinsko až po predĺžení a penaltovom rozstrele. Hrdinom večera sa stal brankár Costa, ktorý v lotérii pokusov zachránil hneď prvé tri a zároveň všetky slovinské penalty. Solídny výkon predviedol aj počas zápasu, keď zmaril veľké príležitosti súpera.

Obrancovia

João Cancelo (Portugalsko) 8,7 

Cancelo odohral proti Slovincom takmer plnú 120-minútovú dávku osemfinále. Na pravej strane obrany sa prezentoval neúnavnou aktivitou a kvalitnou defenzívou. Značný vplyv mal aj smerom dopredu - postaral sa o päť centrovaných lôpt a šesť úspešných driblingov cez brániacich hráčov, čím prispel k dominancii mužstva počas priebehu duelu.

Nico Schlotterbeck (Nemecko) 8,2 

Schlotterbeck si pri víťazstve Nemecka 2:0 nad Dánskom pripísal asistenciu, keď výbornou prihrávkou z vlastnej polovice poslal Musialu do gólovej šance, ktorú mladík zužitkoval. Obranca Dortmundu sa podieľal aj na druhom čistom konte výberu Nationalelf na turnaji. Pri svojej premiére v základnej zostave trénera Nagelsmanna na ME 2024 predviedol kvalitný kus práce. 

Merih Demiral (Turecko) 9,6 

Turecko potrebovalo v ostrej osemfinálovej akcii proti Rakúsku svojho hrdinu a našlo ho v osobe Demirala. Stopér zo Saudi Pro League sa zaskvel dvoma gólmi, ktorými sa postaral o postup národného mužstva medzi užšiu elitu Európy. Okrem zásahov pomohol tímu aj v zadných radoch a s hodnotením 9,6 je zatiaľ najlepším hráčom vyraďovacej fázy.

Nuno Mendes (Portugalsko) 8,9 

Do ideálnej zostavy osemfinálových bojov ME sa dostal aj ďalší portugalský obranca. Mendes bol rovnako aktívny ako jeho kolega Cancelo a z bitky proti Slovinsku získal hodnotenie 8,9 - najvyššie zo všetkých hráčov v zápase. Bek parížskeho PSG odohral celých 120 minút a mal veľký vplyv na útočnú hru tímu, lopty sa dotkol až 131-krát. Spoľahlivý bol aj vzadu, mužstvu pomohol udržať si druhé čisté konto na Eure.

Stredopoliari

Pedri (Španielsko) 8,3 

Pedri je v tomto výbere prvým z trojice španielskych stredopoliarov, ktorí zažiarili pri víťazstve 4:1 nad outsiderom z Gruzínska. Po tom, čo Španieli na začiatku zápasu zaostávali za očakávaniami, pokračovali dominanciou, o ktorú sa zaslúžili najmä traja špičkoví hráči v strede poľa. Napriek tomu, že tvorca hry Barcelony odohral len 52 minút, zaznamenal štyri kľúčové prihrávky a bol dôležitým prvkom pri kontrole hry Španielov.

Rodri (Španielsko) 8,5 

Rodri opäť raz udrel, keď jeho tím potreboval gól. Stredopoliar Manchestru City sa na konci prvého polčasu postaral o vyrovnávajúci zásah Španielska, keď sa z hranice šestnástky presadil strelou do dolného rohu brány. Podľa očakávania si plnil aj svoju obvyklú úlohu v strede ihriska, počas 90 minút prišiel do kontaktu s loptou 119-krát a vyprodukoval 109 prihrávok.

Fabian Ruiz (Španielsko) 8,9 

Prekvapením v ťažisku zostavy kouča Luisa de la Fuenteho je doposiaľ práve Ruiz, pri víťazstve nad Gruzínskom bol po druhýkrát najlepšie hodnoteným protagonistom v súboji Španielska na ME. Hráč z Paríža zaknihoval v osemfinále gól i asistenciu. Zatiaľ je jedným z hrdinov šampionátu.

Útočníci

Rubén Vargas (Švajčiarsko) 8,4 

Švajčiarsko dosiahlo proti úradujúcim majstrom z Talianska veľmi cenné víťazstvo 2:0 a po hernej dominancii na seba výrazne upozornilo. Vargas bol dôležitým článkom pôsobivého výkonu Helvétov, keď najprv šikovnou krížnou prihrávkou pripravil gól pre Rema Freulera a potom sám fantasticky prekonal brankára Donnarummu.

Donyell Malen (Holandsko) 9,4

V strete s Rumunmi nastúpil Malen až do druhého polčasu, to mu však vôbec neprekážalo a stal sa dvojgólovým hrdinom postupového triumfu 3:0. Chvíle útočníka Holandska prišli až v záverečných minútach merania síl. Divákov zaujal najmä jeho druhý zásah, keď sa od polovice ihriska dostal až do pokutového územia a presne zakončil. Zaujímavosťou je, že v tej chvíli sa v šestnástke nachádzali aj botasky hodené z publika.

Nico Williams (Španielsko) 8,4

Štvrtým do partie Španielov v tejto zostave je Williams junior, ktorý sa pod výhru nad Gruzínskom podpísal zásahom a gólovou prihrávkou. Najprv pripravil vyrovnávajúci gól Rodrimu, potom sa po výbornej prihrávke od Ruiza prepracoval do šestnástky a vymietol horný roh Mamardašviliho brány. Okrem efektivity dokázal aj svoju dôležitosť na tvorivej časti španielskej hry.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!